Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Ti a hetkoznapokban is ilyen...

Ti a hetkoznapokban is ilyen helyesen irtok, mint itt?

Figyelt kérdés

Azt most hagyjuk, hogy van olyan, akinek ez az oldal a hetkoznapjai resze.

Itt persze, hogy elvart az,hogy tokeletesen es hibatlanul irj, hisz ha hanyagul teszel ki egy kerdest, az elso amiert megszolnak, nem a kerdes akarmelyik pontja.

Arra lennek kivancsi, ha a parotokkal beszeltek messengeren, sms-eztek anyanak/apanak, vagy csak valami rokonnak kuldtok egy gyors e-mailt, akkor is betartjatok-e a magyar helyesiras szabalyait.

En nem. Nyilvan ha egy hivatalos ugyben irok, akkor igen, de a font folsoroltak kozul egy esetben se irok igy.

Altalaban osszecsapottan, vesszok es pontok nelkul, nagy betuket kihagyva kuldom el a mondokamat a masik felnek.

Tul sokaig tartana hibatlanra irni mindent, es valljuk be , a tomott villamoson egy gyors ,, varj meg legyszi, most szalltam fol , de nem tudok irni, mert sokan vannak,, mondtatot nem akarna az ember 2 percig potyogni egy kezzel.

Ti hogy vagytok ezzel?

2017. nov. 15. 16:21
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Jó, akkor még egyszer:

NE csinálj ilyet!

Írjál MINDIG gondosan!

Érthető?

2017. nov. 16. 00:32
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
Én mindíg, minden helyzetben igyekszem helyesen írni (még akkor is, ha a nekem író ezt nem teszi meg), nem csupán azért, hogy a másikat megtiszteljem vele, de az önbecsülésem sem engedné, hogy ne így tegyek.
2017. nov. 16. 14:14
 13/17 RoseTyler ***** válasza:
Én mindig igyekszem helyesen írni a szavakat. Sőt még a vesszőket is kiteszem. Messengeren a mondatokat néha nem kezdem naggyal, mert az régebbről megmaradt h_lye szokásom, de az elírásokat pl. mindig javítani szoktam. Igen, a tömött villamoson is.
2017. nov. 16. 19:46
 14/17 anonim ***** válasza:

Messengeren barátnőmmel sokszor direkt tájszólásban irogatunk de hogy miért már mi sem tudjuk :D

A telefonon/gépen írok valamit mindig használom az ékezetes betűket.

De pl a történelem füzetemben sokat rövidítek...

2017. nov. 18. 12:13
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
Normális, kerek mondatokban írok, amikor csak tudok, de egy messenger például egészen más helyzet. Ha a barátaiddal való chateléskor kicsit hanyagul írsz, egyikük sem fog hülyén nézni rád: nagybetűk, pontok, ékezetek gyakran elmaradnak a gyorsaság érdekében. A rövidítésekkel viszont vigyáznék. Néhány elmegy, mint a pl a például, a db a darab helyett, de ezek olyan rövidítések, amik máshol is használatosak. Még a h a hogy helyett is belefér, esetleg a nm a nincs mit helyett. De a "tom", "vok" és társait hanyagoljuk. Bárki így ír nekem, és azonnal elkönyvelem egy alacsony intelligenciahányadossal megáldott idiótának.
2017. nov. 18. 15:09
 16/17 anonim ***** válasza:
Én mindenhol próbálok a tőlem telhető leghelyesebbenb írni
2022. ápr. 24. 21:46
 17/17 anonim ***** válasza:

leghelyesebben*

Azért sokat hibázok :D

2022. ápr. 24. 21:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!