Szerintetek ezt a kardot, hogyan lehetne megcsinálni fából?
Minimum 3 darabból csinálnám (markolat, keresztvas, penge ), de inkább 4 (gomb a végén ).
Aztán sok vágás, reszelés, csiszolás. A markolat mindenképpen csússzon a pengére. A penge alja pedig hosszabb, keskeny részben végződjön, ami belemegy a markolatba. Aztán külön festés, majd összeragasztás. Ha van érzéked a famunkához, akkor nem olyan bonyolult. Csak sok idő, és sok türelem szükséges hozzá. Ha valami nem sikerül elsőre, akkor nem szabad feladni.
Szívesen.
Sajnálom, hogy jobban nem tudom elmagyarázni, csak megmutatni tudnám. Az a lényeg, hogy nagyobbra kell vágni mint amilyen lesz, és reszelve, majd csiszolva megadni neki a végső formát. Az is lényeges, hogy többféle papírral csiszold. Legalább 2 félével. 80as majd 100as. Remélem ezt még megnézed ..bocsi..hamarabb is leirhattam volna.
Én csak néhány Harry Potteres varázspálcát csináltam a kislányomnak. Az azért jóval egyszerűbb..szóval annyira azért nem vagyok otthon a fa témában.
Azért van néhány ötletem.
Az biztos, hogy száraz fából érdemes, mert ha nyersből csinálod, akkor a száradás során deformálódni fog.
Fenyőből vagy nyarfából nem érdemes, mert nagyon puha ..habár könnyebb megmunkálni, de így sérülékenyebb is.
Akác a legjobb, mert az kemény.
Én száraz, tömör, már feldolgozott fát használnék. pl :tetőléc, padlódeszka, gerenda.
A pengének persze egy sima deszka is elég lehet.
Ja és a fában vannak görcsök.
Érdemes úgy kivágni egy adott elemet, hogy görcs ne legyen benne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!