Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Ha ti már ettetek "Marmite"-ot...

Ha ti már ettetek "Marmite"-ot, milyen volt az íze?

Figyelt kérdés
Nemrég láttam a Tescóban hogy lehet kapni "Marmite-ot de nem mertem venni mert hátha rossz és az a mis üveg szerintem nagyon drága. Ezért is teszem fel ezt a kérdést, hogy milyen az íze. Egyszer valami műsorban hallottam hogy sós ízű. De nem tudom biztosra. Meg még annyi hogy úgy is hívják (azt hiszem) hogy sörélesztő, csak nem a pehely formájában. Ha netán valaki már evett, akkor az legyenszíves írja le nekem hogy milyen ízű volt. Tehát itt mégegyszer KIHANGSÚLYOZOM HOGY AZ ÍZÉRE VAGYOK KÍVÁNCSI. (Amúgy nem vagyok "megszállott" vagy valami, de én általában ha ilyen van, vagy valami feladat azt szeretném 1000%-ra tudni) Nagyon nagyon köszi 😊😊

2017. okt. 26. 21:12
 1/6 2*Sü ***** válasza:

Bárki bármilyen választ ad, az nem visz közelebb a valódi kérdésed megválaszolásához. Mert alapvetően te nem arra vagy kíváncsi, hogy milyen az íze, hanem hogy neked személy szerint ízleni fog-e vagy sem.

Tegyük fel, hogy valaki soha az életében nem kóstolta még meg a sóskát. Hogy tudnád neki plasztikusan leírni, hogy milyen íze van? Megpróbálod valamihez hasonlítani az ízét, de nem fogod tudni pontosan leírni a különbséget, mert az ízek kifejezése szempontjából eléggé szegényes a nyelvünk. Mondjuk azt mondod, hogy olyasmi, mint a spenót, csak kicsit savanykásabb ízvilága van. A probléma, hogy vannak emberek, akik imádják a sóskát és utálják a spenótot. Van, aki a spenótot szereti, a sóskát nem. Vannak, akik meg mindkettőt szeretik vagy mindkettőt utálják. Az illető nem fogja tudni, hogy ő melyik csoportba tartozik amíg ténylegesen meg nem kóstolja a sóskát. Lehet szereti a spenótot, szereti a savanykás dolgokat is, de a sóskát történetesen utálni fogja és vice versa.

Nyilván 1000 Ft környéki árral nem mondható olcsónak. De hosszabb távon gondolkodva egy próbát esetleg megér ennyiért is. Ha meg nagyon nem tetszik az íze, még mindig van lehetőséged arra, hogy a családban, vagy az ismerőseid körében elajándékozd, csak van, akinek ízleni fog.

2017. okt. 26. 23:53
 2/6 anonim ***** válasza:
51%

Amikor Angliaban au-pairkedtem, a szulok a pici gyerekeknek mindig marmite-ot kentek piritosra azok meg elveztek mintha nutellas kenyeret ennenek. Megkostoltam. Uristen, de $zar! :O

Eloszor azt hittem, hogy romlott, ugyhogy maskor, masik csaladnal ujra megprobalkoztam vele, de kegyetlen rossz ize van.

Utana persze azt jatszottuk a csajokkal, hogy mikor a csalad elutazott es buliztunk, az volt a kihivas, hogy az nyer, aki egyszerre tobbet bir belole megenni.

Szerintem nagyon zora ize van.

2017. okt. 27. 20:31
 3/6 anonim ***** válasza:
75%
Felesegem szerint olyan ize van mint a rodhadt zoldsegnek.
2017. okt. 27. 22:37
 4/6 anonim válasza:

Tisztelt kérdező!

Én nem vagyok angol, nem jártam soha angliában, mégis nagy szerelmese vagyok az élesztőkivonatnak.

A kérdésre a válasz: Olyan az íze, mintha Maggi leveskockát élesztővel és szójaszósszal (esetleg egy kis cipőpasztával) na és rengeteg sóval kevertek volna össze. (Sós, enyhén fanyar és kesernyés ízvilág jellemzi, azonban rendkívül gazdag az ún. umami íz benne.)

Annak, aki nem ismeri és nem szokott hozzá, annak bizony elég bizarr élményben lehet része első kóstoláskor.

Azonban van egy rendkívül pozitív tulajdonsága is (én elsősorban ezért is kedvelem rendkívüli módon).

Az egyik legjobb gyógyszer a másnaposságra, és most nem viccelek!

Én már régóta keresem a tökéletes gyógyszert másnaposság ellen, és bátran merem állítani, hogy a Marmite személyében megtaláltam azt. (De ez ugyanúgy vonatkozik a többi testvérére, úgy mint az ausztrál Vegemite-ra, az Új-zélandi „kiwi” Marmite-ra, vagy az angol húsízű változatra, a Bovrillre.)

Lehet alkalmazni a hagyományos módon (azaz vajas pirítósra kenve vékonyan, egy szelet sajttal és paradicsommal) vagy esetleg forró levesben feloldva reggeli gyanánt. Garantálom, hogy még a legütősebb kávét is übereli. Elképesztő a hatása. (Köszönhetően elsősorban a sok B-vitaminnak, másodsorban a sok nátriumnak ami benne található.)

2018. febr. 7. 18:39
 5/6 anonim ***** válasza:

Aki nem szereti az csak nem tudja hogyan kell enni!

Keverj össze margarint egy kis marmiteal es azt kend a kenyerre/piritosta. Mennyei! Újhagyma, paradicsom tokeletes hozza.

2018. dec. 14. 08:08
 6/6 anonim ***** válasza:

Én vegetáriánus Marmite-ot ettem.

Mivel sörélesztőből van, illetve ennek a mellékterméke, így leginkább sör, - nagyon SÓS sör íze van szerintem. Éppen ezért magában enni instant horror, a vaj és a további feltétel (sajt, zöldségek) lágyítanak rajta.

2021. júl. 10. 11:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!