Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Melyik medált kinek kell hordani?

Melyik medált kinek kell hordani?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Trónok Harca rajongók előnyben.

Vettem egy Napom és Csillagom. Életem holdja feliratú nyakláncot a páromnak és magamnak.

De nem igazán tudom melyik feliratút kell a páromnak ajándékozni és melyiket kellene nekem hordani.

2017. szept. 4. 08:20
 1/4 anonim ***** válasza:
96%
A történet szerint a férj hamar elhalálozik, igazából mindegy.
2017. szept. 4. 08:44
 2/4 anonim ***** válasza:

""Yer Jalan Atthirari Anni ("Moon of My Life" in Dothraki)" ―Drogo

"Shekh Ma Shieraki Anni ("My Sun and Stars" in Dothraki)" ―Daenerys"

Drogo hívta Danyt Életem holdjának, Dany Drogot pedig Napom és csillagomnak. Szóval, ha annak megfelelően akarjátok viselni, hogy kire vonatkozik, akkor a holdas a nőé, a napos a pasié.

Ha aszerint, hogy kihez tartozik az idézet, akkor fordítva.

2017. szept. 4. 10:08
 3/4 2*Sü ***** válasza:
100%

A Hold az analógiákra épülő világképekben mindig a nőhöz kötődött. Javarészt ennek az oka az, hogy a Hold képe ciklikusságot mutat, ami jól analógiába hozható a hormonális ciklusokkal, ami ugyan a férfiakban is megvan, de a nőknél sokkal markánsabban jelentkezik. Ráadásul a ciklusidő majdnem megegyezik. Meg még számos analógiát lehetne hozni, bár ezek egy részét lehet, hogy egy feminista gondolkodású ember zokon venné.

A Trónok harca is ezt az analógiát emelte át.

Egy medál mindig a viselőjét fejezi ki, nem azt, akitől a medál származik, tehát a nőnek logikus a Holdat, a férfinak a Napot, mint szimbólumot viselnie.

2017. szept. 4. 12:11
 4/4 A kérdező kommentje:

Én valahogy nem tudtam eldönteni, hogy melyik lenne a jobb :)

Köszi a válaszokat.

2017. szept. 8. 08:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!