Milyen lehetne egy adamantiumból kovácsolt kard?
Sziasztok!
Tudom, hogy a középkorban az adamantiumnak megbélyegzett, a legkeményebbnek hitt anyagot manapság gyémántként ismerjük, viszont kíváncsi lennék, hogy mennyire lenne alkalmas ez az anyag egy kard élének.
Tudjuk, hogy az acél egy jóval rugalmasabb anyag, ezért nem törik könnyen, viszont a gyémánt éppen a keménysége miatt viszonylag könnyen eltörhetne? Vagy rosszul gondolkodok, és éppen hogy nagyon durva erejű lenne?
Konnyen torne.
Plane, hogy a gyemant bizonyos iranyban nagyon konnyen hasad (az atomok elrendezodese miatt).
En a mai technikaval inkabb krom-vanadiumbol csinalnam, mint a jobb minosegu szerszamok. Az kemeny, de bizonyos fokig rugalmas is. Persze jo draga lenne.
Azert nagyon nem vagyok kepben, hogy a kozepkorban hol tartott a femipar. :)
De szerintem a vas edzessel (vagyis acelkent) eppen eleg a kardhoz, valoszinuleg ez a kozepkoriaknak is megfelelt. Mar csak azert is, mert az elet ugyis elesitettek rendszeresen (gondolom), ahogy mas fegyverekkel (pl. puska) is kell torodni idonkent.
Egy-egy gyilkolaszas kozben pedig nem megy ki annyira az ele. :)
Egyebkent modern korban meg a vidia sem rossz alapanyag, bar nem tudom mennyire torekeny.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!