Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Elméletben lehetséges az,...

Elméletben lehetséges az, hogy olyan gyorsan fussak egy oszlop körül, hogy egy pontnál már magamat lássam hátulról?

Figyelt kérdés

2017. aug. 1. 11:09
1 2
 11/13 Mojjo ***** válasza:
@10: He? Dehát a kérdező nem tachionokból áll. Így tök mindegy, hogy azok léteznek-e, és ha igen, akkor működne-e velük a dolog.
2017. aug. 1. 16:26
 12/13 Tislerics Máté ***** válasza:

#11! Nem kell a futónak tachionokból állnia, elég lehet szerintem ha a fény, ami eljut a szemébe fotonok helyett tachionokból áll.

A fotont ugye le kéne hagynia a tagnak, hogy meglássa a hátát. A látás fénysebességgel haladó fotonok segítségével történik. De mi van akkor, ha magát a fotont cseréljük ki egy gyorsabb valamire. Tachionra, jelen esetben.

(((Ebben nem vagyok biztos, de ha a tachion alapból gyorsabban halad a fénynél, akkor a relativitás miatt neki elvileg visszafelé kéne haladnia az általunk megfigyelhető időben, legalábbis számunkra így tűnne a dolog. gyakorlatilag egy "tachion-fénnyel" megvilágított helyszínen láthatná a múltját is furcsa elmosódott képekben. Lehet hogy ezzel most hülyeséget írtam.)))

Úgy képzelem el, hogy a futkosó ember "normál" elemi részecskékből áll, de a fény, ami lepattan róla és utána (feltehetően) elér a szemébe, az nem fotonokból van, hanem tachionokból. Ez esetben a "tachion-fény" egészen furcsa képet adna a futónak. Talán a saját hátát is megláthatná futás közeben.

Ne vegyétek túl komolyan amit írok, lehet hogy zagyvaság az egész... :D

2017. aug. 2. 09:01
 13/13 Wadmalac ***** válasza:

Hű, ez már kifejezetten perverz hipotézis. :D

Kéne még olyan segget fejleszteni, ami a tachionokat visszaverni vagy kibocsátani tudja. :D

2017. aug. 2. 10:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!