Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Szerintetek mi lehetne erre a...

Szerintetek mi lehetne erre a megoldás? Én már egy ideje gondolkozok, de semmit se tudok kitalálni.

Figyelt kérdés
Kiskoromban az ovodában nagyon rossz gyerek voltam, és mindenki úgy ismert mint a hülyegyerek aki nem akar oviba menni és mindig kiabál és sír. Ez a suliban már annyira nem volt nagy dolog, csak párszor, de akkor is sokszor basztattak emiatt. Elmentem egy másik iskolába, mivel nem szerettem az ottani közösséget. Az ottani iskola nagyon tetszett, sok barátom, volt, volt egy lány akit nagyon kedveltem, de csak 2 évet töltötöttem ott. Az utolsó évembe az év végén osztálykiránduláson kiderült hogy a lány is kedvelt engem, de nem történt utána közöttünk nagyon semmi, ugyan úgy folytatódott minden, de azért próbáltam közelebb kerülni hozzá. A 3.év elején amit ott töltöttem vona a testvérem el akart menni egy másik suliba (egy gimibe), így én is mentem vele. Az osztálytársaimtól nem köszöntem el, mert valahogy nem tudtam, nem akartam megtudni mit gondolnának erről. A régi osztálytársaim még általános elejéről oda jártak, de ez nem nagyon érdekelt. Eleinte jól éreztem magam, de utána előjött ez az oviban ezt meg azt csinálta ez a gyerek téma, aminek semmi értelme mivel egy kisgyerek nem felelős a tetteiért, mivel nem fogja fel, szóval én inkább nem reagáltam ezekre. Kezdtem úgy érezni, hogy hiányoznak a régi osztálytársaim, főleg a lány akit kedveltem. Ezen kívül van 2 gyerek akik a "barátaim", de csak azért mert mással nem nagyon tudok beszélgetni. Ez így még rendben is van, de ha nincsenek együtt, vagy nincs a közelben valaki aki előtt fel akarnak vágni, akkor jól, normálisan el lehet velük beszélgetni, de ha van, akkor mindig én vagyok a téma és mindig basztatnak a többivel együtt. Nem vagyok haragtartó típus, tudom hogy furán hangzik, de eddig mindig inkább elengedtem magam mellett ezeket. A jegyeim romlottak. Tavaly megbuktam bioszból, de abból is csak azért mert az év végi vizsgán nem tudtam a tételt, de a pótvizsgán átmentem. Emiatt is basztattak, és basztatnak még most is. Itthon pedig az a helyzet, hogy anyuék dolgoznak, havonta egy hetet vannak itthon, 5 testvérem van, 3 felnőtt, 2 még itt él velem. Általában a mamánkkal vagyunk, aki mindent ami velünk történik a faluban mindenkinek elmond, még ha olyan dolgokról is van szó amit nem kéne, főzni régen tudott, de már öreg és azt nem nagyon jól csinálja, vagy direkt olyan kaját csinál amit nem szeretünk és utána panaszkodik hogy nem esszük meg. Volt olyan hogy egyik héten mondtuk neki hogy ezt nem szeretjük, kértük hogy ha nem szeretünk valamit ne csinálja többet, de 2 napra rá újra azt csinálta és megint panaszkodott. A testvéreim pedig teljességgel elvoselhetetlenek. Erre nagyon nem akarok kitérni, de az egyik ha ideges lessz nem normális és mindenkivel bunkó, a másikkal pedig egy szobán osztozunk, és ami ebben a szobában van az rosszabb mint a disznóól. Folyton minden szemetét ott hagyja ahova előszöl lerakta, az egész házat felforgatja valami után nem pakol el, folyton undorító, beteges dolgokról beszél, az unokaöcsénkkel mindig verekszik (aki még csak 10 éves), még akkor is ha rászolnak hogy álljon le, ha beszélnek hozzá bunkón válaszol, ha valamiről kedve van beszélni azt elmondja, nem számít ha nem érdekled, mert le se szarja, a mamát teljességgel utálja, folyton megbántja, pedig a mama már nagyon öreg. Ha valaki tudna valami tanácsot adni a helyzetemre azt nagyon megköszönném.

2017. jún. 19. 02:05
 1/6 anonim ***** válasza:

A képlet világos. A probléma még a bölcsődnél kezdődik, mikor még sem beszélni, sem járni nem tudtál. Két percet rinyáltál és már is megkaptad, amiért bőgtél. Ez foltatódott az oviban és a suliban is. Most az a helyzet, hogy a két perc nem elég, talán már öt is kevés lesz.

Próbálj kicsit felnőni, tanulj meg főzni, magadról gondoskodni, ne mást okolj, hogy nem tolnak minden a segged alá. Ne légy önző és a testvéreiddel is megváltozik a helyzet.

2017. jún. 19. 06:46
 2/6 A kérdező kommentje:
Már egy ideje tudok főzni, és nem kapok meg mindent.
2017. jún. 19. 12:40
 3/6 anonim válasza:
Az élet 1 próbatétel, állni kell a sarat. Mind a magánèletedben ès a szociális èletedben vannak problèmák ahogy felvázoltad, de mint mindig, vannak olyanok akiknek ennèl sokkal rosszabb a gyermekkora. Illeszkedj be az új iskolába, mèg ha nincs is olyan az osztályodban, akkor az iskolában akivel kijöhetnèl. Legyél kedves ès türelmes a családoddal. Magányosnak tűnsz az ìrottak alapján. Most lesz nyár!Számos dolog van amit tudsz csinálni, foglald le magad, dolgozz vagy vmi.. Az idő elmossa a dolgokat, kivève ha okot adsz rá, hogy újra fènyt lássanak. Ezt arra h basztatnak, de nem olyan nagy ügy ez ne vedd komolyan!
2017. jún. 19. 17:02
 4/6 anonim ***** válasza:
Lehet, el kellene gondolkodni azon, mi a kifogása a gyerekeknek veled szemben. Te állandóan felmented magad. Mégis mit főz a nagymama, amit nem szerettek? Talán csak nem főzelékeket? Ha normális hangon kérnéd meg a gyerekeket, hogy szálljanak le rólad, inkább segítsen valaki a tanulásban, "nem gondoljátok, hogy az jobb lenne?" Kérdezd meg tőlük. Lehet, különórákra kellene járnod, vagy valamelyik tanárt megkérni, hogy foglalkozzon veled. Kérdezd meg pl. a biológiatanárt, hogy a tanárnő szerint hogyan kellene tanulnod, hogy jobb jegyed legyen, de ahogy elmondod, a testvéred miatt talán tanulni sem tudsz nagyon. A testvéred, ha ilyen rendetlen, próbálj meg te rendet rakni utána, vigyél be a szobába (vegyél) egy szemetesedényt, és kérd meg, hogy abba dobja be a szemetet, ha pedig kint hagyja, fogd magad, és te dobd be, minden szó nélkül. Itt a fő gond nem az osztálytársaid, nem a mama főztje, hanem a testvéred, akinek alapból elég rossz természete lehet. Mi lenne, ha koleszba mennél?
2017. jún. 20. 09:08
 5/6 anonim ***** válasza:
folyt.: a szüleid tudják ezeket a dolgokat?
2017. jún. 20. 09:08
 6/6 anonim válasza:
Abban az időben vagy ahol vagy felnősz és elkezdesz komolyabban gondolkodni, vagy felemésztenek ezek a dolgok. A tesóiddal kezd keményebben bánni. Az iskolában aki beszólogat, de a szép szóra nem hallgat meg kell félemlíteni... Persze csak akkor tedd ezeket ha ilyen a természeted.
2017. júl. 21. 14:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!