Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Tudtok nekem segíteni, tanácso...

Tudtok nekem segíteni, tanácsokat adni?

Figyelt kérdés
Idén érettségizek. Már túl vagyok az írásbeliken és következik a szóbeli. Mi a tapasztalatotok a szóbeliről? Nehezebb mint az írásbeli? Vagy nem olyan vészes aminek gondoljuk? Milyenek a tanárok általában? Segítenek kicsit vagy szigorúak?
2017. jún. 8. 18:30
 1/1 anonim ***** válasza:

Nehéz konkrétumot mondani, egy kicsit általánosítani lehet (te tudod milyen tanáraid vannak). Az például biztos, hogy ha tovább tanulsz a felsőoktatásban akkor az érettségi volt életedben a legkönnyebb vizsga. Részben azért mert az elmúlt 12 év anyagát kérdezték vissza amit nem egyszer az alapoktól újra megtanítottak (csak mindig részletesebben), másrészt mert a tanárok jellemzően az akarják hogy minél jobban sikerüljön ezért segítenek, jól kérdeznek, arra a témára irányítanak amit magabiztosan tudsz, mert nem érdeke senkinek a rossz eredmény.

Az egyetemen viszont lesz 5-10 vagy még több olyan tárgyad amit csak akkor kezdesz el tanulni és több száz oldalnyi ismeretanyagról van szó, amit minden félévben több vizsgán is úgy kell visszaadnod hogy nehezebb mint az érettségi követelménye (jellemzően 60% teljesítése kell a ketteshez). Rövid időn belül több vizsgád is lehet, a félév időtartama miatt rövid a felkészülési idő és több tanulás szükséges, és minden félév végén vizsgázol belőlük. Egyes szakoknak egész elképesztő órarendje is lehet, esetenként a 8-18 órás időtartamba nem fér bele minden tárgy és esetleg összevontan akár hétvégén is lehet pár órád.

2017. jún. 8. 18:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!