Miért olyan fontos élni?
A legtöbb ember sikítva menekülne ilyen gondolatok elől. Miért is?
Végső soron miért is kell élni? Nekem nem elég az, hogy "mert anyád szeret", meg, hogy "elérj valamit". Ezek mind szép és jó dolgok, de aki kicsit is mélyebben látja a világot tudja, hogy a siker a pénz a vagyon hiábavaló dolgok. A hedonizmus meg egy érdekes téma,de úgy gondolom, hogy az Osho fajta szónokok beszéde valahol sántít. Az igazi zseninek nem kell írnia, az igazi zsenit nem ismerjük mert tudja, hogy minden értelmetlen -tehát nincs értelme leírnia és érvelnie saját igaza mellett- így vagy megöli magát, vagy lényegesen egyszerű életet él.
Minek élni? Minek alkotni? Minek szeretni? Semmi értelme az egésznek. Az meg, hogy akárhány kérdést tesznek is fel ebben a témában, csak olyan válaszok érkeznek, hogy legyél boldog meg stb... elég unalmas már. Minden válasz arra korlátozódik, hogy élni kell, meg szerezz barátokat stb.. Mi van ha valakinek pont ezekkel van baja? Mi van ha valaki nem csatlakozni szeretne a társadalomhoz, hanem elmenekülni előle? Társaságban feszt csak azt érzem, hogy kolonc vagyok, egy oda nem illő haszontalan szardarab. Elöl meg a csorda én meg mérföldekre hátul sántítok és azért hívnak csak magukkal h röhögjenek saját szerencsétlenségemen. Ha meg ezt leírom rögtön azzal jöttök majd:" jajj nem így kell felfogni"
Mert? Ki tiltja meg? Mi van ha így szeretnék élni, mert tudom h ez az igazság? és ha ez az igazság? Tudnék változtatni? Igen. Miért nem változtatok? Mert nem akarok olyan ént magamnak ami attól a király, hogy olyanná szabom amilyet mások látni akarnak. Pedig mindenki ezt akarja. Saját képükre akarnak formálni. Mindenhol, akárhová megyek. Aki azt mondja szeret az meg hazudik.
Unalams ez. nem akarok álarcokat viselni. Nem vagyok hajlandó "javítani". Nincs min. ÉRZEM, TUDOM, hogy legbelül nem lennék jobb ember azzal, hogy xy dolgot fejlesztek magamon. Egyszerűen nem érdekel a főiskola (művészeti), azért jelentkeztem ide, mert tehetségem volt a rajzhoz, de.... Semmit sem ér.
Minek ez az egész? Miért bántják egymást az emberek? Miért szeret? Miért nem?
Engem untat már ez a világ. Untat, hogy állandóan csak mások hülyeségeinek kell megfelelni. Egyáltalán mekkora rohadt egoizmusnak kell megjelennie valakinek abban az elcsökevényesedett agyában, hogy meghatározza mi a jó és mi a rossz, mi a jó dolog és mi a rossz?
Én már állítólag 5 évesen azt kérdezgettem, hogy miért kellett engem ide szülni..
azóta sem gondolom másképp..
18f
Szia, te lány vagy amúgy?
Én fiú, és néha abszolút egyet érzek ezzel, amit érzel.
Legszívesebben egy hegyoldalon élnék egymagam.
Azért szeretném, ha lenne egy aranyos feleségem, de hogy tegyek érte, ahhoz már nem érzem a késztetést.
Van 1-2 barátom, ők szeretnek, és én is őket, mármint lehet, hogy csak bírom őket, mert ha szeretném, akkor gyakran keresném őket, de magamtól esetleg néhány hetente van kedvem, hogy azért most már tényleg hogy vagytok.
De legbelül talán nem is érdekelnek, és senki és semmi ezen a földön. Csak legyek végre egyedül, mert csak akkor érzem magam szabadnak.Ha átjönnek vagy áthívnak, az olyan, mintha a szabadságom vennék el nem tudom miért.
Az se zavarna, ha egyedül rohadnék meg, na jó azért a családom érdekel:-))Bocs ha hosszan írok csak szeretném kiadni magamból ráadásul te is hasonlóan érzel.
Igazából szerintem ez azért van, mert félek, meg nem is tudok ismerkedni, és elkeseredésemben inkább azt hazudom magamnak, hogy nem is akarok, szarok én az egészre csak hagyjanak békén. Már nem is tudom, hogy valóban nem akarom- e, de hogy félénk és gátlásos vagyok meg kicsit paranoid is az biztos.
Hiába mondom, hogy semmi értelme félni, meg hogy jó félek, na de annak ellenére azt csinálom, amit akarok, az se ér semmit. Meg egyszerűen nincs mit mondanom. Még a barátaimmal is szegényes párbeszédeket folytatok. Meg semmi vicces történetem nincsen, unalmas vagyok.
Szerintem gyerekkorodban téged is baszogattak az osztálytársaid, meg a szülők ha nem is direkt de félénknek neveltek, és emiatt van ez az egész.
Mondjuk lehet, hogy eleve jellem kérdése, mert sokakat hiába baszogatnak nem hagyják magukat és nem okoz ez nekik sérülést.Meg eleve viccnek fogják föl, mert az is , tehát ez a nem mindegy. Na jó lehetne még sok mindenről írni. Remélem segítettem
Előző valék.
Te amúgy tökös gyerek vagy, nem félsz csajozni meg ilyenek, mert akkor elhiszem, hogy nem az elkeseredés álarca beszél belőled, ahogy belőlem:-))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!