Magoo kérdése:
Az mennyire lenne pofátlanság ha egy autókereskedésben az autót 100 és 200 forintosokban fizetném ki? Pl 450 ezret?
Figyelt kérdés
2017. jún. 2. 10:32
1/3 anonim válasza:
elzavarnanak, mondanak hogy vidd el ezt a sok aprot es valtsd at nagy penzekbe, en egyszer egy vonatjegyet akartam igy kifizetni es az oregasszony nem volt hajlando meg azt se megszamolni vegul ezressel fizettem.
2/3 anonim válasza:
Nem köteles elfogadni. Fajtánként legfeljebb 50 db érmével lehet fizetni. Törvény vagy rendelet szabályozza, már nem tudom.
Ha mindenből veszel ennyit, akkor az 50×200+50×100+50×50+50×20+50×10+50×5=19 250 Ft
3/3 anonim válasza:
Kb. mintha a kereskedő az autót alkatrészenként adná át neked utána. :-)
Komolyan: max. 50 darab érmét köteles elfogadni a kereskedő.
Mellesleg, egy 100 Ft-os érme 8 gramm, tehát 450 000 Ft ( vagyis 4500 érme) súlya 36 000 gramm. Megizzadnál mire azt becipelnéd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!