Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Debrecen szerintetek elérheti...

Debrecen szerintetek elérheti 2050-re 250 ezres lakosságot?

Figyelt kérdés
(Csak mert ezt mondta a polgármester).

2017. ápr. 29. 20:16
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
74%
Én nem kértelek, hogy pazarolj rám bármennyi időt is, és meggyőznöd sem kell semmiről, mivel itt élek és vannak tapasztalataim a várossal kapcsolatban. Nyilván neked is vannak, lehetséges, hogy mások mint nekem, de vélemyén szabadság van. A Forest Offices-ra vissza térve, hogy miért is üres, szerintem ennek egyik és legfőbb oka az, hogy a lehető legrosszabb helyre építették, majdnem, hogy a külvárosba ahol mindentől félre esik, nincsenek normális szolgáltatások nincs rendes tömegközlekedés, és még ott is a Főnix csarnok mögé bújtatták el ami külön egy óriási hiba, egy kifejezetten látványos és modern épületről lévén szó. Bezzeg az épülő kiskörútat telenyomták lakóházakkal, pont fordítva kellett volna, egy ilyen látványos irodaházat belvárosi környezetbe és a lakóházakat kellett volna a nagyerdő szélére tenni. A másik indok az ürességre pedig, hogy továbbra sincs annyi iroda helyre szükség jelenleg Debrecenben és amit te is és én is írtam, a járvány miatt megváltozott körülmények miatt, egyre több cég egyre inkább a home office-ra áll át.
2021. máj. 16. 01:16
 12/17 anonim ***** válasza:
75%

2-es, te ugye nem debreceni vagy?

Ha igen, akkor nagy szégyen, hogy a (szülő)városodat így lehordod, miközben első kézből tehetnél érte valami hasznosat is az ócsárláson kívül!

(a lakásodat is így árulod, kiscsávó?)

Ha nem vagy debreceni, akkor meg ne szólj hozzá olyan témához, amihez q-rva kevés az ismereted!

2021. máj. 16. 16:35
 13/17 anonim ***** válasza:
48%
12-es, a 2-es vagyok, ha leírom a realáitásokat az már ócsárolás? Ráadásul nem is Debrecent véleményeztem hanem a város vezetését. Milyen hasznos dologra gondolsz amit a városomért tehetnék, hirdessem én is a kamu fidesz propagandát? A lakásomat ha árulnám biztos nem kamu dumával állnék elő, mert egyrészt nem szeretek másokat átb@szni másrészt ha kamuzik valaki úgyis kiderül előbb vagy utóbb. Ezek a dolgok a politikusoknál pesze nem számítanak, de ne róluk vegyél példát.
2021. máj. 16. 23:23
 14/17 anonim ***** válasza:
75%

Nem lehetne megszabadulni ettől az undok politikától?!

Annyira rühellem, hogy mindent erre a szarra akarnak visszavezetni, és mindegy milyen áron, csak beakasztani a másiknak!

Tudomásul kell venni, hogy vannak kifejezetten jó polgármesterek, akik képesek a településük felzárkóztatására a pártpolitikától teljesen függetlenül, és vannak a többiek, akik lopnak, csalnak, tehetségtelen Döbrögiek - szintén függetlenül a pártpolitikától!

Debrecennek van egy nagyon jó, agilis polgármestere.

De Szegednek is, Nyíregyházának is, Gödöllőnek stb. is nagyon jó polgármestere van... Ez látszik a településeken, ezt nem lehet úgy megtapsolni, ha nincs (nem lenne) mögötte produktum!

Szerintem ahova a befektetők mennek, oda áramlik a népesség, ahol nincs befektetés nincs munka sem, így onnan elmennek az emberek. Ilyen egyszerű.

Debrecenbe tömegével mennek a befektetők, tehát van esély arra, hogy erősen gyarapodni fog a népesség. De ha nem, akkor sincs tragédia...:)

2021. máj. 17. 08:17
 15/17 anonim ***** válasza:
48%
Sajnos nem lehet a politikától megszabadulni, mivel mindent az vezérel már ebben az országban, és az általad dicsőített polgármester is egy pártpolitikus, aki simán a város érdekeivel szembe megy, ha azt a fidesz úgy kívánja. Az meg, hogy mennyire jó polgármester, hááát, szerintem jelenleg sem ő a polgármester, hanem Kósa és az érdemi döntéseket sem ő hozza meg, hanem a pártpolitika. Semmiképp sem szeretném dicsérni Kósát, de amikor ő volt a polgármester ellenzékben is jóval több eredményt tudott elérni egy jóval rosszabb gazdasági helyzetben mint a most Papp Laci, sokkal több eu pénzzel és fidesz kormány hátszéllel. Egyébként kiváncsi lennék hány befektető jött volna Debrecenbe ha nincs a busás állami támogatás. A dolgokat nem lehet ilyan egyszerűen szemlélni, hogy ha van befektető jön a népesség, ha nincs meg nem: egy demográfiai változás ennél azért jóval összetetteb és több tényező befolyásolta folyamat. Ettől függetlenül esély az mindig van rá, hogy további befektetők jöjjenek és ezzel együtt akár a népesség is növekedjen, de ahogy a 2-es hozzászólásomban is írtam ahhoz a jelenleginél jóval több befektetés és a város jóval vonzóbbá tétele egyéb területeken is, tehát sokkal több fejlesztés lenne szükséges.
2021. máj. 17. 12:09
 16/17 anonim ***** válasza:
75%

" Egyébként kiváncsi lennék hány befektető jött volna Debrecenbe ha nincs a busás állami támogatás."

Egyetlen külföldi beruházás nincs szerte az országban, amelyik ne kapott volna állami támogatást! Ez vonatkozik az AUDI-ra is, a Mercedesre is, a LEGO-ra is, a Hankookra is, a TDK-ra is stb. stb. Így, és ebből kaptak a debreceni beruházások is! Gondolom ezt a kérdést elfelejthetjük.

A többi "érvelésed" csak arról tanúskodik, hogy nem olvastad el, amit itt a 6-os belinkelt, és ahol a Financial Times a világon a legjobb 10 befektetési célállomás közt nevezi meg Debrecent...(New York, Berlin, Hong Kong, Dubai, Berlin stb. társaságában) - olvasd el!

Akkor nem írnál ilyen sületlenséget: "ahogy a 2-es hozzászólásomban is írtam ahhoz a jelenleginél jóval több befektetés és a város jóval vonzóbbá tétele egyéb területeken is, tehát sokkal több fejlesztés lenne szükséges."

Ne haragudj, de önmagadat hitelteleníted folyamatosan - leginkább a tájékozatlanságoddal. Kategóriákkal magasabb szinten - kizárólag gazdasági alapon - ismerték el a debreceni befektetési lehetőségeket (az országban egyedüliként...) A többi felvetésed is - ezzel párhuzamosan - annullálódott...

2021. máj. 17. 17:34
 17/17 anonim ***** válasza:
48%
16-os, amit a 6-os belinkelt már jóval előtte olvastam, hogy egyáltalán a kérdés megszületett volna. Egyáltalán nem tartom magam tájékozatlannak. Ha te elfogult vagy, és emiatt nem látod objektíven a városban jelenleg is uralkodó állapotokat, az még nem jogosít fel a lekezelő stílusra. A városban zajló fejlesztések elképesztően lassan mennek végbe például Nyíl utca-Hadházi út kereszteződés csak jövőre készül el több évtized után, vagy a 48-as út 26 km-es felújítása 3 évbe telik, de folytathatnám a sort a Sámsoni út városi szakaszával ami még további évek múlva fog a balkáni állapotokból kijönni, vagy nézhetjük a város vasúti összeköttetését: a fővárossal összekötő 100-as vonal az irgalmatlan összegű felújítások után se képes a 160 km-es sebességre, aztán megnézhetjük mekkora különbség van a város keleti és nyugati fele közt mind fejlesztések mind befektetések, mind szolgáltatások terén, és ez csak néhány kiragadott példa arra, ami miatt nem mondanám azt, hogy ez egy olyan orbitális fejlődési ritmus ami indokolná 2050-ben a 250-ezres lakosságszámot. Szerintem nézz szét külföldön is néha és csodálkozz rá, hogy ott meddig tartanak hasonló projektek és milyen minőségi különbségekkel jönnek létre, akkor nem lennél ennyire elfogult a város fejlődésével kapcsolatban.
2021. máj. 17. 18:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!