Debrecen szerintetek elérheti 2050-re 250 ezres lakosságot?
Szerintem a 2-es versenyző vagy elmebeteg, vagy soha sem járt Debrecenben!
Aki most körbenéz Debrecenben, az kapásból igazolja a véleményemet a 2-es csókáról!
Az a helyzet kedves kérdező, és kedves "versenyzők", hogy Debrecen jelenleg úgy növekszik, hogy még a nagy ásznak tartott BMW nem is létezik.
Nem szeretném, ha engem is Fidesz-bérencnek gondolnának, csak vannak olyan jelek, amik azt bizonyítják, hogy ott valami más is van a kormánypártiságon kívül: nemzetközileg is elismert a fejlődés, és ahhoz a Fidesznek semmi köze, ott a racionalitások a mérvadók: [link]
Debrecenben is érvényesül az agglomerációba történő kiköltözés, mint a többi nagyváros esetében.
Az tény, hogy Debrecenben - Budapest után - a legmagasabbak az ingatlan árak, köszönhetően a hatalmas keresletnek. Ahol olyan árak - és építkezések - vannak, ott a lakosság robbanásszerű gyarapodása csak idő kérdése! Különben nincs akkora jelentősége a közigazgatási határokon belüli népességnek; sok város rendelkezik kis népességgel és nagy agglomerációval.
Nem a politikai szándék, hanem a gazdasági igények fogják Debrecen népességét befolyásolni; ha érdemes lesz a későbbiekben is betelepülni, akkor be fognak települni, ha nem, akkor nem!
Az tény, hogy egyetlen egy kiemelkedően prosperáló városnak sem csökkent a népessége; a befektetőket mindig a munkavállalók követik...
És a befektetők egymásnak adják a kilincset Debrecenben!
Mint említettem: szerintem nincs nagy jelentősége a népességszámnak, mert pl. - szerintem - Szeged semmivel sem kevesebb mint Debrecen - de az ingatlanárak már messze nem azonosak: "A megyeszékhelyek ársorrendjének élbolya az elmúlt egy évben jelentősen átrendeződött. Míg 2018-ban még Győr volt a legdrágább megyeszékhely, tavaly már Debrecen (409 ezer forintos átlagos négyzetméterárral, egyedüliként a 400 ezres szint felett), miközben Győrt Veszprém, Székesfehérvár és Kecskemét is megelőzte." (forrás: [link] ) Maga az egyetem nem magyarázat a magas árakra, mert Pécs, Szeged, Miskolc hasonlóan nagy egyetemi városok, csak épp messze az élbolytól!
"az önkormányzati választásoknál 2019-ben csökkentették a választókörzetek számát mivel a korábbi választásokhoz képest csökkent a lakosság." Ne haragudj, jól bedőltél ennek a kamunak: anno ezzel a dumával tudták átrendezni a választókörzeteket, mert másképp félő volt, hogy beleköpnek a levesbe...! Ez egy duma volt, mert ugyanakkor itt egy azévi népességszám:
[link] - kérlek, olvasd el! Azon az ominózus 2019-es "KSH-jelentésen" kívül sehol nem találod meg azt, hogy a lakosság 200 ezer alá csökkent volna!
"szinte minden évben elköltöznek egész családok Budapestre, a Dunántúlra, vagy külföldre." Ép elmével felfoghatatlan ez a szemlélet: azt totálisan megértem, ha valaki külföldre megy, az - sajnos - érthető döntés. Még esetleg Pest is megmagyarázható. De Dunántúl??? Ugyanazok a jogszabályok, ugyanazok a lenyúlások, átvágások, adók és maffiák... Biztos vannak egy páran, akik bedőlnek, de első kézből tudom bizonyítani: a legértelmetlenebb döntés Debrecenből Dunántúlra költözni! (ha nem a hegyek vagy a Balaton a csáberő) Nálunk dolgozik egy pasas, aki onnan költözött el: albérletben tengődnek, nincs kapcsolatuk és nincsenek rokonaik, vergődés az egész - és totál kilátástalan: a fizetése azonnal mínusz 100-120 ezerrel kevesebb az albérlet miatt... Én erről beszélek!
Most kell ott lenni, amikor valami(k) beindul(nak)! És ott most fut a szekér.
"...főleg ilyen betelepülő cégek vannak, akik főleg azért adogatják a kilincset egymásnak mert milliárdos támogatásokat kapnak a kormánytól."
Bocsika, de ez marhaság!
Minden betelepülő cég kap állami támogatást, bármelyik városban is telepedjen le! És szó sincs "kilincsadogatásról"... vagy tudsz valami céget, amelyik eljött onnan???
Volt szerencsém a National Instruments (USA) előző vezetőjét személyesen ismerni... 200 főre tervezték a céget Debrecenben, ma 2000 körüli létszámnál tartanak!
És ez a pasas vitte Debrecenbe a Sensirion vezető svájci high-tech céget is... Azt hiszem, hogy már kész is van a gyáruk.
Nem érdekel különben a debreceni népesedés, csak már unalmas, hogy túlfavorizálják a Dunántúlt, miközben az igazi nagy egyetemek (Pécset kivéve) a keleti részen vannak, hogy Kecskemét, Nyíregyháza, Eger, Szeged, Debrecen bármelyik nyugat-magyar várossal felveszi a versenyt... ha ugyan el nem hagyja...
Még annyit: (ezt is a NI-os embertől tudom: Debrecenben minden készen van ahhoz, hogy bármilyen befektető holnap kész tervvel előálljon, mert azonnal vannak minőségi irodák, irodaházak, lakások, házak, közművesített ipartelepek, infrastruktúra (okatás(!) tehetséggondozás stb.
(és közöm sincs szerencsére a Fideszhez! 6-os voltam.
OK, 9-es, téged könnyebb agyonütni mint meggyőzni...
Ráadásul nekem egyáltalán nem célom a te meggyőzésed, sem Debrecen mentegetése - én csak leírtam amit én tudok!
Az, hogy most nincs kihasználva a Forest Offices, az az oka, hogy a járvány miatt az ilyen irodaházak mindenütt kiürültek.
Ha nem haragszol, én nem pazarolnék rád több időt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!