Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Volt már valaki a Kontakt...

Volt már valaki a Kontakt Budapestnél kontakt improvizáción?

Figyelt kérdés
Mennyire baj, ha valakinek a "normál" tánchoz nincs érzéke? Milyen a nemek aránya? Könnyen be lehet kapcsolódni annak, aki először van ott?

2017. ápr. 17. 21:13
 1/1 anonim válasza:

Tudom a válasz késői, de hátha másnak jól jön.

Ennél az intézményben nem, de másba jártam. De szerintem kb minden CI csoportban ez lehet.

Szoktak szintek lenni. Érdemes ha kezdő vagy, a kezdő szintre becsatlakozni. És nyilván az elején, hogy meglegyenek az alapok. De ez más táncnál is így van.

A CI nagyon elüt a hagyományos táncoktól, ahol precíz ritmusokra vannak a általában a kötött formák.

Mivel A CI az önkifejezésről, és a másikkal való "táncra" koncentrál, gyakorlatilag nincsenek kötöttségek. Nincsenek ritmusok, nincsenek fix formációk. De vannak azért "technikák".

A nemek aránya időben is változhat. Többször van az hogy inkább a nők vannak túlsúlyban. Mint szinte minden más táncformában.

Bár a CI-ben se az együtt táncolók (főleg jam-ben), se a nemiség nem számít. Bár jellemzően az a pár férfi nem egymással, hanem inkább egy csajjal fog gyakorolni.

2024. ápr. 5. 00:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!