Panzió nyitásnál hol érdemes jó minőségű, de nem a legdrágább felvágottat venni? ( reggeliztetéshez)
Köszi szépen Neked is a hozzászólást, én is így gondolom!
Sajnálom hogy szakmabeliektől nem érkezik vélemény... :(
Nekem Balatonon van 2 panzióm összesen 45 fő férőhellyel.
Nagyon jó biznisz a reggeliztetés. Tuti hely nincs, el kell menteni könyvjelzőbe Metrot, Tescot, Auchant, és nézni az akciókat. Persze kell egy tuti beszállító, de nagyon jókat ki lehet fogni. Változatosságot fent kell tartani, mindig variáld a felvágottakat.
Narancslevet a LIDL-ben veszem vagy hozatok a kólásokkal Cappyt, lehet kérni tejet is, vizet, kakaót, kávét, teát, meg bármilyen üdítőt.
Pékárut a helyi közértben veszem vagy én vagy a konyhalányok közül valaki, isteni zsemléjük van, és autóval viszem át mindkét helyre én vagy valamelyik alkalmazott, vagy ha kérem, akkor a boltból kihozzák rekesszel. De ezt is tudsz rendelni.
Mindenképpen legyen többféle felvágott, csirke vagy pulykamellsonka, fokhagymás, paprikás, kolbásszal töltött, stb., esetleg feketeerdei is.
Egy szeletelőgépet esetleg nem árt beszerezni.
Szalámit szeretik, ezek mellé pár grammos teavajat szoktunk adni.
Mellette a rántotta az abszolút favorit, illetve a virsli.
Egy-két fős személyzet elég ezeknek az elkészítéséhez.
Minden adagon közel kétszeres-háromszoros a haszon.
Vacsit, ebédet általában nem szokott kérni senki, ha mégis, akkor általában hozatok a közeli étteremből, mert nem éri meg pár adagért főzőcskézni, meg nálunk jellemzően fiatalok vannak 16-26 korosztályból, akik nem helyben kajálnak, bár most épp egy gimis osztály van itt. Nekik reggeli-ebéd-vacsi van, reggeli és vacsi helyben, ebéd az étteremben akikkel megegyeztem.
Valami ilyesmi a recept, hozzánk nem igazán érkezik teljesen új vendég, mert rengetegen visszajárnak, mind osztályok, mind társaságok, vagy családok, párok, vannak akik távozáskor már jövő nyárra foglalnak, sokszor már áprilisban tele a nyári szezonunk.
Igyekszem minél több és színesebb programmal kedveskedni, nagyon jó érzés amikor a vendégeid 95%-a együtt verseng önfeledten egy helyi rendezésű vetélkedőben, sokszor németek, hollandok, angolok is együtt a magyarokkal, egy kukkot nem értenek, de azért is játszanak, vagy együtt szurkolnak a kivetítő előtt. Magyar, külföldi, kicsi, és nagy is együtt rázza az esti bulin a Bulibáróra meg a nézésére meg a járására, meg mindenféle zenére.
A vendéglátás egy életforma, nagyon jól vagy nagyon rosszul tudod csinálni, nincs köztes állapot.
Kicsit megkésett a válasz, de hátha segítettem.
Utolsónak hálásan köszönöm a részletes felsorolást.Én is "Balatonban" szeretnék gondolkodni bár egyelőre a gyerekek középiskolások így maradunk még Borsodban.Nincs vendéglátói végzettségem közgáz diplomám van kereskedelem szakon, azt nagyon szeretem, meg az embereket is, szóval nagyon érdekelne.A több mint 40 fős jól működő szálláshelyhez gratulálok!!! És igazad van vagy jól, vagy rosszul lehet csak csinálni az ilyet.Köszi még egyszer.
Nem tudom, kérhetek-e tőled privát elérhetőséget, ha esetleg úgy alakulna, hogy még szeretnék kérdezni valamit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!