Ki írhatja fel a gyógyszert amitől elapad a tej?
Az ügyelet felírhatja?! Vagy háziorvos?
1 hónapos a kislányom, 1 hetes kora óta csak a bal mellemből tudom szoptatni mert a jobbat annyira kicsinálta hogy még mindig nem jött helyre(ebböl eddig fejtem neki a tejet). Na most a problémám az hogy kedden begyulladt a bal mellem plusz elkezdett hőemelkedésem lenni(rettenetesen fájt mindenem,hidegrázás egyéb ''kellemes'' dolgok). A masszírozás, szoptatás, fejés, meleg víz, jegelés semmi nem segített azóta se, a csomó ugyanúgy ott van és fáj. Azóta a hőemelkedés már atváltott lázba gyógyszert hiába veszek be maximum 1 óráig hat. Most hajnalban arra keltem hogy a jobb is társult a gyulladáshoz...már próbáltam mindent hogy elmúljon de egyszerüen nem akar. Sokszor már alig bírom megemelni a kislányt annyira fáj mindenem és gyenge vagyok. Szóval mivel hétvége van az ügyelet felír ilyesfajta gyógyszert?! Ha nem mit tudok tenni?!
Nőgyógyászhoz vagy háziorvoshoz szoktak ilyenekkel fordulni. Jó lenne, ha látna titeket szoptatási tanácsadó. Házhoz is mennek. Az sem utolsó ötlet, hogy megmutatod orvosnak.
A baba jól van mellen, és jó technikával szopik? Egy IBCLC ebben is tud egíteni. Ezek valamelyike lehet, hogy nem jó, mert ha minden rendben van, nem csinálja ki a mellet a szoptatás.
Nézesd meg a kicsi száját is, ha le van nőve a nyelve, az is okozhat szoptatási problémákat, pl. hogy kikészül a mell, hiába a jó cicire tétel és a jó technika.
Szoptatási tanácsadót itt találsz: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!