Akarsz látni szép hosszú német szavakat?
Figyelt kérdés
Még hogy a magyar nehéz nyelv...
MINDEGYIK 1 SZÓ!
Rindfleischetikettierungsüberwachungsaufgabenübertragungsgesetz
Donaudampfschiffahrtsgesellschaftskapitän
Betäubungsmittelverschreibungsverordnung
Bezirksschornsteinfegermeister
Donaudampfschiffahrtselektrizitätenhauptbetriebswerkbauunterbeamtengesellschaft
Landwirtschaftsausstellung
2010. máj. 8. 21:56
1/9 haggyámán válasza:
Az utolsót ismertem. De szerinted ezeket milyen gyakran használják? Gondolhatod. Amúgy tényleg nehéz a magyar nyelv egy külföldi számára.
2/9 anonim válasza:
Hajaj, az oroszban vannak még szép szavak, átlag sz 10 btűnél kezdődik, átlag mondat egy újságcikkben 5 sor
4/9 anonim válasza:
Igen, a magyar nyelv a nehéz. Nézd meg, hogy működik, próbáld meg elmagyarázni egy más anyanyelvűnek, ő pedig tanulja meg...mindjárt meglátszik, mennyire :D De amúgy ahhozképest nem olyan hosszú pl. a Landwirtschaflicheproduktionsgenossenschaft(mezőgazdasági termelőszövetkezet) németül is 13 szótag, magyarul is, csakhát magyarul kevesebb a mássalhangzó. Amúgy tényleg szép hosszú szavak :)
5/9 A kérdező kommentje:
Jól van már nem azért írtam, tudom hogy a magyar nehéz nyelv... Azt csak azért írtam hogy... na mindegy hagyjuk. -.-"
Persze nem gyakran használatos szavak, de szavak.
2010. máj. 8. 22:39
6/9 anonim válasza:
megszentségteleníthetetlenségeskedéseitekért
erkelkáposztástalaníthatatlanságoskodásaitokért
..
8/9 anonim válasza:
Nahrungsmittelungsvertäglichkeit, Persönlichkeitsveränderung, Freizeitbeschäftigung, Übernachtungsmöglichkeit, Unterhaltungsmöglichkeit,usw.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!