Milyen típusú fegyverhez tartozhat ez a lőszer?
Figyelt kérdés
Ma találtam a mezőn egy töltényhüvelyt (elég rozsdás volt szegény), aminek hossza 5cm és a tölténytalpon (négyes felosztásban) az áll felül h "IV"; alul, hogy "B NF"; bal oldalon, hogy "19"; jobb oldalon, hogy "17". Nem tudja valaki, hogy mikori lehet és hogy milyen típusú fegyverhez használhatták?2010. máj. 8. 19:34
1/10 anonim válasza:
Gépfegyver talán? Többet én sem tudok :D
2/10 A kérdező kommentje:
Köszi, de ha lehet pontosabb adatra gondoltam volna.:D
Amúgy szerintem ez inkább valamilyen puskához tartozik, csak kérdés, h milyenhez konkrétan.:) De ha könnyít valamit rakok fel róla képet.:)
2010. máj. 8. 20:40
3/10 anonim válasza:
ha raksz fel képet megkönnyítenéd a dolgunkat:)
4/10 A kérdező kommentje:
Bocsi, csak így tudtam megoldani a képfelrakást.
Azóta amúgy keresgéltem és én 7,62*54R-re tippelnék, de ez egyáltalán nem biztos, úgyhogy minden véleményt örömmel fogadok!:)
* Automatikusan eltávolított tartalom.
2010. máj. 8. 23:06
5/10 A kérdező kommentje:
Mármint a töltény típusa ez, nem a puskáé.:)
2010. máj. 8. 23:08
6/10 anonim válasza:
Amúgy meg üres rar fájlt adott ki. :/
7/10 A kérdező kommentje:
2010. máj. 9. 01:15
8/10 A kérdező kommentje:
Amúgymeg mostmár tárgytalan, kiderítettem.:)
2010. jún. 26. 21:41
9/10 anonim válasza:
ez egy nagant töltényhüvely 1917 ből add el jópénzt kapsz érte gyűjtőtől
10/10 anonim válasza:
8 év utàn. A töltény hüvely 8x50 es kaliberű mannlicher típusú puskàkban volt hasznàlatos.még fekete lőport tartalmazott a lőszer. Lövedéke ovàl jegyű volt. Gyàrtó: BMF , azaz Berndorfer Metallwaren Fabrik -Austria. Gyàrtàsi év: 1917. Lehet vilàghàborús szàrmazàsa,de lehet vadàszatból is,mivel akkor a vadàszok is hasznàltak hadipuskàkat.Érdemes àskàlódni ,ahol talàltad,hàtha rejt még valamit a föld. Kicsit meglepődtem azon,hogy sokan azt sem tudjàk ,hogy milyen típusú lőszerről van szó,annak ellenére ,hogy teljesen korrektül leírtad adatait,és ennek ellenére oltàri nagy b.romsàgokat képesek neked írni. Üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!