Lottón mindenkinek ugyanannyi esélye van nyerni vagy azt is manipulálják a bankok vagy a Szerencsejáték zrt?
Nem bunda, bár te nem érted a működését. Az ötös lottón 44 millió különböző kombinációban lehet 5 számot megjátszani. Az esélyed minden héten ugyanakkora, mivel minden héten ugyanabból a 44 millió kombinációból történik a húzás. Soha nem fog az esélyed sem nőni, sem csökkenni.
A játékot semmi értelme manipulálni, mert a tiszta matematikai esélyek is olyan alacsonyak, hogy azt nem kell még rontani. Oszd el az 1-et 44 millióval, és rájössz miért.
Természetesen ahányszor különböző számokat játszol meg egy héten belül, annyival mindig növeled az esélyedet.
De ahhoz hogy 1 százalék legyen a nyerési esélyed a telitalálathoz, 440 ezer szelvényt kellene kitölteni különböző számokkal egy héten belül és feladni őket. Ennek az ára pedig 110 millió forintba kerülne úgy, hogy még mindig 99% az esélyed arra hogy nem nyersz.
Olyan minimális tehát a nyerési esély 1 szelvény/játékmező megjátszásával, hogy semmi értelme annak hogy manipulálják.
Manipulálni nem csak a fentiek miatt felesleges. Az egész a bizalomra épül. Ha elkezdenek az emberek azon filózni, hogy talán csalnak, akkor sokkal kevesebben fognak játszani. A kifizetések összesen is csak töredékét teszik ki a teljes bevételnek. A nettó nyereséghez képest is csekély.
A húzásban részt vevők sem tudnak zsebre manipulálni. A rendszer túlbiztosított, egy ember semmit nem tud tenni, több közreműködő kellene hozzá, s a kockázat elképesztően magas.
Egyedül a totóban rá lehetőség, de ott is csak kívülről. Tehát pl. nyertes szelvényt képtelenség utólag generálni, a meccset kell megvenni.
Nana!
A fentieknek mind igazuk van... de azért volt már olyan eset, hogy valaki nyert, és érdekes módon pont akkor más is nyert, de ő 10 szelvénnyel. Az igazi nyertes a nyeremény tizedét se vitte el. Ilyen nincsen, hogy legyen egy nyertes, és UGYANAKKOR legyen egy 10 szelvényes nyertes is!
Régebben használtak hűtött golyókat (elég sokáig keresgélt a delikvens, mire megtalálta) - ma pedig elektronikus húzás van, azzal bármit meg lehet tenni. Régebben rendszeresen volt kettesünk, és minden évben egy hármas. Mióta elektronikus, azóta minden évben van legalább egy kettes.
8-as! Sok valótlanságot írsz! Hűtött golyók valóban voltak, de a Merkúr telepen, nem a lottóhúzásban.
A régi rendszer felügyeletében közeli rokonom is részt vett, s beszélgettünk ilyen dolgokról.
Mint írtam, semmi értelme a kihúzott számokkal variálni. A régi rendszerben, amikor teljesen kézzel ment a feldolgozás, honnan lehetett tudni, mi az az öt szám, amit senki nem játszott, meg, vagy kevesen?
Gondolkozz már egy kicsit! Ha van egy bennfentes, s annak a számait kell kihúzni, akkor mi a biztosíték arra, hogy nem volt még másik öt ugyanazon számokkal?
Vagy az sem baj, ha osztozni kell másokkal? A csalásban túl sok embernek kell együttműködnie ahhoz, hogy eredményes legyen. És őket figyelik a legjobban.
Ha az egyik elszólja magát, vagy költekezni kezd, bármi változást észlelnek, a bukás garantált.
Az államnak nem érdeke fedezni őket.
A mai rendszerbe elvileg bele lehetne nyúlni, de ez is túlbiztosított. Nem lehet a számítástechnikai rendszert kijátszani.
Az említett furcsaságra jól emlékszem. A 1+10 nyertesből az utóbbi összefüggő sorszámú szelvény volt.
Nincs benne semmi rendkívüli. Én is játszottam tíz szelvénnyel, s azonos számokkal. Csak nekem ötösöm nem lett. Kisebb összeget nyertem.
Nem tipikus, de van benne ráció, hiszen nem a fele jutott neki, hanem 10/11 része.
"Csak nekem ötösöm nem lett."
Na, erről beszéltem.
NINCS olyan, hogy:
- olyan nyerje az ötöst, aki 10 szelvénnyel játszik,
- kettő ötös is van egyszerre,
- ÉS ez a kettő EGYÜTT forduljon elő!
Ez csakis arra való, hogy elhappolják az igazi nyertes elől a pénzt.
A másik, hogy a számítógépes feldolgozásnál nagyon kevés embernek kell csalni, ez a szép benne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!