Unatkozom. Mit csináljak? :D
menjünk el együtt ciprusra bikinibe (ha te is lány vagy) és koktélozzunk, napozzunk a tengerparton és szórakozzunk :D ááá jó is lenne :S meg beülnénk pízzázóba XD na jó kicsit túlzásba vittem a kívánságokat xD :D
am én is uncsizom :S
Süss pizzát! :D
(mondjuk ebédre.) Nagyon egyszerű, a hoxa oldalán találtam. Én ezt sütöm a családnak (tésztáját), és semmivel nem rosszabb, mint amire órákat szánsz. Nem tudom otthon laksz e anyuddal, vagy már egyedül, van e saját pénzed. (Én a hawaiit szoktam, ezt írom le neked)
(1)A lényeg, kell hozzá:
TÉSZTÁHOZ:
fél kg liszt
fél kocka élesztő (büdös, de nem romlott! :D)
kb egy pohár langyos víz
1 evőkanál olaj
csipet só
egy teáskanál cukor
SZÓSZ:
kisebb konzerv sűrített paradicsom
oregánó
bazsalikom
majoranna
őrölt babérlevél, vagy egy levelet összetördelsz apróra, mint a fenti fűszerek)
bors
kis fej vöröshagyma
1-2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál olaj
só
kis cukor
(zsálya, kakukkfűt tehetsz még, én nem tettem)
FELTÉT:
csomag szeletelt bacon
15-20 dkg pizzasonka
20 dkg trapista sajt
marék kukorica
szeletelt ananász
(2)A sütőt begyújtod közepes lángra teszed, így előmelegíted.
(3)A tésztát összetrutyizod (ha kézzel csinálod az ékszereket vedd le) A élesztőt bele kell tördelni.
(4)Egy tepsit kikensz vékonyan olajjal (szélét is), majd szórsz bele egy kis marék lisztet, hogy nagyjából mindenhova kerüljön.
(5) a trutyit (tésztát) beleteszed, majd ha van kis sodrófád, azzal és/vagy kézzel elegyengeted.
(6) Beteszed a sütőbe, amíg megcsinálod a feltétet. (Ha gyakorlatlan vagy, akkor várj még a betéttel, addig takard le egy konyharuhával, és ne tedd hideg helyre!)
(7) A kukoricát (pláne, ha mirelit) tedd fel egy kis vízzel és vegetával főni, majd leszűröd.
(8) A vöröshagymát, fokhagymát vágd apróra. -A tésztát, ha nem tetted még, már beteheted a sütőbe- A vöröset tedd fel az olajjal, majd ha üveges, hozzáteszed a sót, fokhagymát és a paradicsompürét, kicsit összefőzöd.
(9) hozzáteszed a szósz többi fűszerét.
(10) Kiveszed a tésztát (legalább 10-15 percet legyen benn) rákened a szószt, majd ráteszed a feltétet, olyan sorrendben, ahogy tetszik, de a sajt ugye legfelülre kerüljön.
(11) Visszateszed a sütőbe, mid a sajt kicsit meg nem pirul, vagy ahogy szereted...
Remélem, ha megcsinálod ízleni fog. :)
Köszi a válaszokat! :)
11:06-nak: Köszönöm a receptet, majd kipróbálom. :DD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!