Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Ha bejelentett munkaviszonnyal...

Ha bejelentett munkaviszonnyal jelentkeztem álláskeresőnek, az mennyire gáz?

Figyelt kérdés
A napokban megszűnt a bolt, ahol dolgoztam ezért elmentem a munkaügyre álláskeresőnek. Én abban a tudatban voltam, hogy a munkahelyem megszűnésével a munkaviszonyom is megszűnt. Már be voltam regisztrálva, amikor a munkáltatóm közölte, hogy még be vagyok jelentve, de ugye a kiközvetítőknél én azt mondtam, hogy nincs munkahelyem. Felhívtam őket azonnal és megmondtam nekik, ahogy azt is, hogy a munkáltatóm a holnapi nappal felmond nekem és ők erre csak annyit mondtak, hogy a holnapi nap folyamán be kell mennem újra. Ez mit von maga után?

2017. jan. 4. 17:05
 1/2 anonim ***** válasza:
Nem értem, hogyan tudtál regisztrálni, amikor kérik a leszámoláskor kapott papírokat (ami neked ezek szerint nem volt), mert csak az alapján tudják megállapítani, hogy mennyi járadékra vagy jogosult, illetve hogy egyáltalán jogosult vagy-e.
2017. jan. 4. 17:25
 2/2 anonim ***** válasza:

Így van, ahogy az első mondja! Amíg nem írtad alá a munkaviszonyod megszüntetésére vonatkozó iratokat, addig jogilag munkaviszonyban vagy. Egyébként a munkaügyiben rendszerben látják is a státuszod, más különben mindenki a munkája mellett venné fel a segélyeket.

Azért, mert a bolt megszűnt, te még lehetsz munkaviszonyban, mert a boss fizeti utánad az adót és egyéb költségeket.

Egyébként, ebben az esetben a "tudatlanság" nem egyenlő a törvény megszegésével. Semmi bajod nem lesz ebből :)

2017. jan. 4. 17:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!