Tudok venni nyaralót, hétvégi házat, esetleg egy présházat ha nincs állandó lakcímem?
Értem, köszönöm választ
Ezek szerint ezt településszintű lakcimkártyát gondolom az adott település önkormányzatánál kell igényelni ahol az ingatlant szeretném venni.Ilyen ingatlanokhoz is kihozza azért néha a postás a villanyszámlacsekkeket leveleket stb-t? Úgy értem ha a településszintű lakcimkártyámon lakcím gyanánt mondjuk csak egy helyrajzi szám van feltüntetve mert mondjuk az adott ingatlannak nincs házszáma utcaneve stb?
A településszintű lakcímkártya azt jelenti, hogy a lakcímkártyádon lakcímnél csak a település szerepel, utca és házszám nem. Ez lényegében olyan, mintha hajléktalan lennél. Ez az a település, ahol általában életvitelszerűen tartózkodsz (tehát nem feltétlenül az új ház szerinti település).
Így lesz lakcímkártyád, és az ügyvéd meg tudja csinálni az adásvételi szerződést.
A megvásárlás után tudsz új lakcímkártyát csináltatni (ha egyébként alkalmas a lakhatásra), hogy az új lakcímed a megvett ingatlan. Ezzel kapcsolatosan nem tudom, hogy kimegy-e a postás (ez nyilván településfüggő, meg hogy mennyire esik ki nagyon a városon kívülre, de célszerű az adott településen a postát vagy esetleg a szomszédokat megkérdezni).
Ha a tulaj megengedi, akkor bejelentkezhetsz állandó lakcímre a megveendő ingatlanba is (még az adásvétel előtt), és akkor egyszerűbb a dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!