Költözni szeretnék otthonról mamához,18 Eves vagyok de nem tudom hogy ilyenkor papirokat is átkelle iratni (diákigazolvány, személyigazolvány)?
Az új lakcímre be kell jelentkezned, a mostani címedet akár megtarthatod állandó lakcímnek és a mamádékhoz pedig ideiglenes lakcímre regisztráltatsz. Vagy a mostani állandó lakcímedet cserélteted le a mamádék címére. A lakcímükre a nagyszülők (ingatlantulajdonos) beleegyezése kell. Ha a diákigazolványon is van lakcím akkor azt is persze le kell cserélgetni. Ha van bankszámlád akkor a bankot is érdemes értesíteni. Ha az anyagiak miatt aggódsz akkor vállalja diákmunkát és szállj be a rezsiköltségekbe és persze segíts nekik a ház körül.
Anyukáddal és nagyszüleiddel esetleg beszélgettél már a problémáról és terveiről?
Ez még eszembe jutott: lehet hogy a nagyszülők is ugyanúgy aggódni stb fognak mikor épp elmész esténként/hétvégén szórakozni. És esetleg rosszabbul is alszanak vagy felébred nekem mikor hazaérsz.
Szerintem a barátnőmet a szülők és nagyszülők talán úgy tudják könnyebben elfogadni, ha látják hogy esetleg jó hatással van rád, nem romlik a tanulmányi eredményed. Esetleg mikor közös családi programokon részt vesz, akkor felajánja hogy segít, érdeklődő stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!