Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Jehva tanui figyeljetek ti...

Katona2015 kérdése:

Jehva tanui figyeljetek ti honnan veszitek azt 100%-ba hogy, Isten neve JEHOVA?

Figyelt kérdés

#Biztos a neve #JEHOVA?
2016. dec. 23. 22:53
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Vidiripi

"És azt is bevallom, hogy nem kutattam utána, hogy egyetértés van-e a tudósok között a név helyes formáját illetően, és nincs konkrét forrásom."

Nem kell mindent elhinni egy olyan szervezetnek amely kijelenti saját magáról hogy nem tévedhetetlen és nem is ihletett. S mindezek ellenére azt állítja hogy birtokában van az igazságnak!

Egyébként sincsenek már kapcsolatban az ENSZ-szel. Anno használták a könyvtárukat attól függetlenül hogy mit is állítanak az ENSZ-ről mint szervezetről. Fura kontraszt!

"De félreértetted, ha úgy jött le számodra, hogy ezt az álláspontot rád akarom erőltetni."

Akkor elnézést kérek ,ezt valóban félreértettem!

"Pusztán elmagyaráztam, hogy mi miért nem érezzük szükségesnek a változtatást."

Te semmi ilyesmit nem tettél nem is tehettél. Ugyan is nem te vagy a döntéshozó így csak azt magyaráztad el hogy a Vezető testület miért nem érzi szükségesnek a változtatást de az nem te vagy és nem is a több millió Jehova tanúja. Csak és kizárólag a mindenkori Vezető testület tagjainak a nézeteit fogadhatod el vagy nem fogadod el. S annak az lesz a következménye hogy kiközösítenek mert lázadó leszel és megbontod az "egységet"!

"Nem mind a két formát ugyanúgy ejtjük, ahogy írjuk? Én úgy tudom, hogy de."

Nem ejtjük mind a két formát ugyanúgy. Amiben egyezés van az annyi hogy mindkét forma a tetragram leírását hivatott kifejezni.

"Nem is értem, miért érzed félrevezetőnek."

[link]

Olvasd!

"De ha már félrevezetásről van szó, sokkal félrevezetőbbnek éreztem, mikor az elején a könyvnek egy részét kiragadtad, nem megmutatva a későbbi részét, és úgy állítottad be, mintha a könyv azt próbálná elhitetni, hogy csak ez lehet a helyes forma."

Nekem van egy személyes példányom az "Érveljünk az Írásokból" című könyvből. A szerkesztés olyan hogy a meghatározás került közvetlenül a Jehova szó alá.

S bizony abban a rövid meghatározásban nem esik szó a Jahve alakról még zárójelben sem jelölik. S továbbra is fent tartom hogy igen azt sugallja a szöveg hogy a Jehova a helyes forma. Így fogalmaznak idézem: "Az egyedüli igaz Isten neve. Ezt a nevet ő adta saját magának."

Persze ki hogy látja. De ami tény hogy amikor megírtad a 6. kommentet akkor ott egyszer sem említetted a Jahve alakot! Miért nem? Azért mert eszedbe sem jutott mivel neked az a természetes amit állandóan használtok és azt tartod megfelelőnek. Amikor beszélsz valakinek élőszóban a Jehova nevet használva biztos hogy nem szoktad hozzátenni egyetlen alkalommal sem hogy a Jahve alak lehet hogy pontosabb de ezt nem tudjuk biztosan.

Meglehet hogy kissé nyersen fogalmaztam. De majd igyekszek legközelebb úgy fogalmazni ha eszembe jut hogy: Kiegészíteném a leírtakat annyiban hogy a Jahve alak.......stb.

"De különösnek vélem, hogy a nyelv a nevekre gyakorolt hatásáról egy szót sem ejtettél."

Ellenben írtam a héber nyelvtannal kapcsolatosan néhány dolgot meg az etimológiával kapcsolatban is.

Azt még különösebbek tarthatod hogy Jézus nevével kapcsolatban nem hoztam fel semmiféle ilyen problémát. Ha elolvasod a meghatározást akkor talán meg is érted hogy miért van ez így.

"Egyébként biztosra veszem, hogy teljesen felesleges a vitánk, és hogy érdemes volna leállítani, mivel a kérdés már megbálaszolásra került az első válaszomkor, még a válasz első felében, és azt követően mi ketten csak vitázunk."

Én úgy gondolom a vita a 8. kommentől keletkezett. Addig nem vita volt csak írtál meg én reagáltam arra. aztán viszont valóban elkezdtünk vitázni. Ezt én gondolom így.

"Szeretném befejezni, amíg még viszonylag intelligens vitázásról van szó. Amennyiben válaszolsz még ez a kérdés alatt, kérlek, ne lepjen meg, hogy én már nem fogok. Hiszen a kérdést már megbálaszolásra került, és az alatta folytatott vitának semmi köze a kérdéshez."

Nem ismersz így nem is tudhatod hogy én nem szoktam átmenni személyeskedésben. Maradok az úgynevezett civilizált vitázási stílusnál. Nem lep meg sőt ép az a megszokott hogy Jehova tanúi nem írnak. Eseteben nem erről van ezt gyorsan le is szögezném. Te azért nem írsz mert megválaszoltad a kérdést és nem azért mert nincs válaszod egy felmerült kérdésre.

Más tanúkkal folytatott viták során szokott ez előfordulni! De itt azok a témák nem merültek fel.

Viszlát! Én is biztos vagyok benne hogy találkozunk még! Ez pedig téged ne lepjen meg!

2017. okt. 10. 10:44
 12/13 anonim válasza:

Kedves kérdező:Egy néhány forrás,ami alátámasztja a Tanuk hitét a névre vonatkozóan.

. [link]

. [link]

2018. febr. 9. 10:50
 13/13 anonim ***** válasza:

Vidiripi

"Egy néhány forrás,ami alátámasztja a Tanuk hitét a névre vonatkozóan."

Mindaddig amíg nem megyünk vissza az időben.

[link]

[link]

2018. febr. 9. 20:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!