Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Jehova tanúi mért nem ünnepeln...

Sssaszem kérdése:

Jehova tanúi mért nem ünnepelnek semmit sem sem karácsonyt, húsvétőt, születésnapot, pünkösdöt?

Figyelt kérdés

2016. dec. 19. 09:05
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Vidiripi

"A valaszaidat olvasva az jutott szembe, hogy vajon miert merultel bele a vallasunk vizsgalodasaban ennyire? Mi inspiralt teged,hogy ennyi energiat forditasz ra? Szemelyesen is erintve vagy?"

Valóban érdekel? Mert ha igen akkor leírom neked!

"Kiadvanyainkkal kapcsolatban irtad, hogy " Belegondoltal mar abba , hogy nem sokaig fog mukodni mar ez a rendszer?"

Termeszetesen, a Biblia azt irja szamunkra, hogy ezt a munkat azaz a predikalast hazrol, hazra vegezzuk.Ez alapjan mukodni fog."

Az ilyenektől régebben kitudtam akadni. Már kezdem megszokni.

Most írtál egy olyan dolgot amiről én nem beszéltem. Hogy jön ide a házról-házra végzett prédikálás? Én a kiadványokra céloztam és nem a prédikálásra.

De annyiban azért módosítanám hogy nem fognak teljesen megszűnni a nyomtatott kiadványok csak erősen lecsökken a számuk. De ismétlem nem a prédikálásra értettem.

"A folyoirataink valoban tobb nyelvre le van forditva mint a Biblia, de a Biblia a vilagon a legelterjetebb konyv, igy ha valaki utana szeretne kutatni a folyiratokban levo idezeteknek az ugyan olyan kutatasokat vegezhet mint te, es meggyozodhet rola, hogy szamara elfogadhato vagy sem a hitunk!"

A helyzet az hogy érvelnek Jehova tanúi azzal az Őrtorony tanítása szerint hogy azért volt szükség egy saját fordítású Bibliára mert a régi nyelvezete az nehezen érthető. Viszont ha ez a legfőbb ok. Akkor lett volna alternatíva a magyar fordítások tekintetében is. Tény és való hogy abban nincs benne a "jehova". Én nem tartom névnek, Jahve alakot viszont igen! Ha érdekel akkor kifejtem hogy miért!

"Adomanyokrol; Igen, kicsit direkt! Igazad lehet!"

Na ez új volt! :)

"Jehova Tanu fiatalokrol is irtal."

Csak az egyik fiatal volt megkeresztelkedve a másik kettő ők nem, csak tanú családban nevelkedtek/nevelkednek.

"Errol csak annyit, hogy igen, a szulok mar csak ilyenek! Mindent megtesznek azert, hogy az altaluk helyesnek itelt uton tartsak gyermekeiket!"

Megerősítem! Annyit hozzáfűznék hogy nem könnyű szülőnek lenni!

"Sajnalom en is azokat a fiatalokat akik tul koran keresztelkedtek meg es a hituk nincs olyan eros, hogy a Vilag csillogasara nemet mondjanak'es elhagyjak a szervezetett minden aron."

Megoldás? Talán az lehetne hogy a szülőket külön figyelmeztetni erre egy kampány keretében! Amiben leírják nyomatékosan hogy ne gyakoroljanak érzelmi nyomást a fiatalokra. De ez csak egy ötlet! De sem én sem te hiába is szeretnél ez ügyben elérni valamit az ki van zárva hogy eredmény legyen! Az Őrtoronyban nincs felfelé áramló "ötletbörze"!

Sokan felnott fejjel megtorve megis visszaternek a szervezethez! Vajon miert? En nem egy peldat ismerek! Nem a szuloi nyomasra ternek vissza, hiszen minden olyan dolgot kiprobaltak amit a hitunk szerint nem szabad!"

Igen az lehet hogy felnőtt fejjel így tesznek. De akiről írtam és meg is keresztelkedett ő felnőtt volt. Igaz hogy a 20-as évei elején járt de az már felnőttnek számít!

Nem csak tinikről van szó! De olyat is ismerek nem is egyet akik meg lett férfi emberként hagyták ott a céget! Meg olyat is hallottam már hogy házaspár tette ugyan ezt. Na ők tuti nem azért hogy kipróbálják azt amit nem szabad!

Azért ne dőlj be a propagandának, hogy azért megy el hogy kipróbálhassa az úgynevezett tiltott dolgokat!

Hitük szerint? Ez komoly? Szerinted ez hit? Neked fogalmad sincs akkor a hitről ha ez hit. Hisz valaki és inkább kilép a cégtől csak azért hogy kipróbálhasson dolgokat? Ugyan már! Te ezt nem gondoltad végig csak nyomod a szöveget amit neked is nyomatnak! A megkeresztelt srác volt hogy simán beírta a minimális óraszámot mert tudta jól ha nincs meg akkor mehet a vénekhez! Ezt nem egyszer megcsinálta. Ez nem hit! A hithez nem kell óraszám. De van egy ötletem. Gondolkodj el azon ha nem kellene óraszámot leadni vajon hány olyan ember maradna aki rendszeresen végzi a házról-házra való szolgálatot?

Tudod amikor a tanítványok visszatértek Jézushoz a prédikálásból akkor nem arról beszéltek hogy mennyi időt töltöttek a szántóföldön! Nem órabéresek voltak ők! olvasható a Bibliában hogy mit is mondtak Jézusnak! Te tudod hogy mi volt az?

Kipróbálni amit nem szabad. Ez egy általános vélekedés és rálehet húzni mindenkire hogy azért teszi. De amúgy csak féligazság. Én is kipróbálhattam volna egy csomó mindent. A drogokat is. Senki nem tartott vissza meg volt a kapcsolat is akitől szerezni lehetett volna. De még sem tettem meg! Ez megint ilyen általánosítós dolog. Megint az az érzésem hogy csak azért mert van néhány olyan ember aki ez miatt teszi akkor mindenki ilyen. Pedig nem! Egyének vannak. De nem mindenki ilyen. Én is ittam és voltam részeg is nem is egyszer. De nem vagyok alkoholista. Kipróbáltam hogy milyen a cigizés de nem szoktam rá. Nem vagyunk egyformák. De nem is szabad általánosítani.

S mi van azokkal akik Jehova tanúi voltak és csatlakoztak egy másik gyülekezethez? (mondjuk ilyet egyet sem ismerek személyesen) De vannak ilyen emberek is. Ők milyen dolgot próbáltak ki? Ilyenkor hol van a világ csillogás? S megint csak ne dőlj be a propagandának és általánosításnak, hogy csak névlegesen keresztények meg nem erkölcsösek és a többi. Mert ez sem igaz mindenkire. Lehet hogy te magad is ismersz olyan világi házaspárt akiknek a házassága példa lehet még egy hívő házaspárnak is. S pontosan így van ez más egyházak tagjaival is. Lehet hogy még Jehova tanúinak is példa lehet!

Láttam én és hallottam én egy házaspárt akik azóta már elváltak hogy mi ment köztük. Pedig mindketten Jehova tanúi voltak. De én is csak néztem hogy mi van! Emberileg megértettem én a helyzetet de mivel ismerem a tanúkat így csak néztem.

"Olvasd el a Nav honlapjat, hogy mas egyhazak milyen gazdasagi alapitvanyokkal rendelkeznek' milyen gazdasagi szervezetekkel finanszirozzak mukodesuket."

Olvastam én arról is hogy milyen dolgokkal rendelkezik az Őrtorony! Vagy hogy minek volt a tagja! Csak tudod amit tanít és amit úgymond szigorúan vesz meg ami a valóság az néha érdekes módon nem egyezik.

"Vannak egyhazak akik sajat Bankkal rendelkeznek! Romai Katolikus egyhaz! Vatikan Bank."

Most jön az hogy hogy a pápa elismerte az evolúciót? S hogy akkor nekem is el kell mert ő a nagyfőnök? Nekem a pápa nem tekintély. De amúgy meg versenyezhetünk azon hogy milyen piszkos dolgok mennek a Vatikánban hogy ki mennyit tud felhozni. A 80-as években pl. pénzt mostak ott a maffiának. A 2. világháború idején meg szintén vagyonokat mostak ott tisztára. De hogy ne csak féligazságok legyenek.

[link]

Érdemes elolvasni!

2016. dec. 29. 16:00
 12/14 anonim válasza:

"Azert ne dolj be a propagandanak"

"Neked fogalmad sincs a hitrol"

Csak onmagamat tudom ismetelni!

Miert merultel bele a vallasunk vizsgalodasaban ennyire? Mi inspiral teged ennyire? Ugye szemelyesen erintve vagy!

Kedves Vidiripi!

Csak ezt a kovetkeztetest tudom levonni. Ugy erzem ezt az elektronikus uzenofalat arra hasznalod, hogy Jehova Tanui szervezet tekintelyet ala asd!

Ez a szervezet Isten nevet viseli es hirdeti. Esaias 43/10-13.

Meggyozodesem, a Teremto szelleme altal vezeti es iranyitja szervezetet.

Az okorban es az 1sz keresztenyek is hibaztak, sot Jezus tanitvanyai is. Peter hibazott, mikor Jezus elott levagta a katona fulet. De megis Isten Szent szelleme rajtuk volt!

Elmerulsz emberi hibakban! Nem latod a lenyeget!

Ez a szervezet, hirdeti Jehova nevet,szandekat, es felelmetes napjat.

Sofonias 1/14-18.

Ellatja ezt a feladatat , s nekunk allast kell foglalnunk ebben.

Ez a lenyeg!

2016. dec. 30. 06:41
 13/14 anonim válasza:

Minden vallást miszlikre lehet szedni. Jehova Tanúit, a Hit gyülekezetet, a Baptistákat, a nagy egyházakat. Mindenhol hibáznak a vezetők, és a szervzet.

Egyet értek ErHth-val, globálisan kell nézni a dolgokat, nem elemrülni apróságokban.

Mindenki dolgozzon a saját hitén, Istenhez való viszonyán.

2016. dec. 30. 07:23
 14/14 anonim ***** válasza:

Vidiripi

"Miert merultel bele a vallasunk vizsgalodasaban ennyire?"

Olyan 1,5 évig jártam Jehova tanúi gyülekezetébe! Akkoriban ment a Dr. House! Ebben a sorozatban van egy jelenet amiben említik Jehova tanúit! Erre a részletre én rákérdeztem az egyik vénnél. Láttam hogy meglepődik és hogy egy picit zavarban van. Két mondatban elintézte a dolgot aztán ott hagyott! De nekem a válasza nem volt elég főleg a reakciója után. Oké rendben nem akar róla beszélni. Akkor majd végzek saját kutatást! Elvégre vizsgáljuk meg a dolgokat! Először próbáltam szerezni egy Libary CD-t! Ez nem jött össze! Na akkor elkezdtem keresgélni az interneten és találtam egy letölthető verziót! De nem csak azt találtam. Hanem egy csomó olyan információt is amiről addig fogalmam sem volt. Köztük azzal kapcsolatban is amiről kérdeztem a vént! S rá kellett jönnöm hogy rengeteg minden nem található mg a tömérdek mennyiségű kiadványban! De röviden a válasz az hogy nem kaptam meg azt a választ sem az embertől sem a rengeteg kiadványtól amit kerestem. De az interneten megtaláltam.

Pedig nekem még Érveljünk az Írásokból című könyvecském is van sőt meg van a Teljes Írás Istentől ihletett című könyv is. Meg egyéb kiadványok. Engem érdekelnek a részletek.

"Mi inspiral teged ennyire? Ugye szemelyesen erintve vagy!"

Az attól függ mi is értünk ez alatt. Nekem nincs rokonom a cégnél - (rövidebb azt írni hogy cég mint hogy szvezet) - nincsenek barátaim nem is voltam megkeresztelkedve. (hála a mennyei Atyának)

De személyes tapasztalataim azok vannak. Ezzel az a baj ha csak egyet említek meg akkor arra a téves következtetésre juthatsz, hogy na ezért van ez az egész! De nem ennyire egyszerű a dolog. Mindet leírni viszont nagyon hosszú lenne. Tehát ezzel kapcsolatban egy kissé dilemmában vagyok.

"Ugy erzem ezt az elektronikus uzenofalat arra hasznalod, hogy Jehova Tanui szervezet tekintelyet ala asd!"

Az információk valóban alááshatják a szervezet tekintélyét! De van egy jó hírem számodra, Jézus nem azért jött a Földre hogy egy szervezetet mentsen meg! Ő azért jött hogy embereket mentsen meg! Így nincs azzal gond ha egy szervezet elbukik esetlegesen! A cég szellemtől vezérelt de nem ihletett! Oké de hol van erre a Bibliai példa?

Jehova tanúi! A név! (ez nem az de ezt majd később) De a baj az hogy az első századi hívőket az Úr Jézus Krisztus neve egyesítette! (Cselekedetek 11:26)

S nem csak hogy egyesítette őket de még az is megtörtént hogy meg akarták nekik tiltani hogy Jézus nevében tanítsanak, Csel. 4:18! Tehát mi volt az egység alapköve? Bocsánat rossz a kérdés. KI az EGYSÉG alapköve? Ez nem a világ bölcsessége. Ez az Írásokban van!

ApCsel 9:15  De az Úr azt mondta neki: »Csak menj, mert kiválasztott edényem ő nekem, hogy hordozza nevemet a pogányok, a királyok és Izrael fiai előtt.

"Meggyozodesem, a Teremto szelleme altal vezeti es iranyitja szervezetet."

Nekem nem! Mivel én azt olvastam a Bibliában hogy Isten szellem nem szervezetet irányított hanem embereket! Nem is testületet hanem egyéneket! A leveleket is egyének írták a gyülekezeteknek és nem egy szervezet. S azokban a levelekben tanítások utasítások is vannak. S a levelek elején ott áll hogy ki az írója! S ott nem az van hogy egy szervezet vagy testület vagy ilyesmi.

Egyáltalán mit tudsz a Vezető testület tagjairól? Ismered a történetüket úgy ahogyan az apostoloké le van írva?

"Az okorban es az 1sz keresztenyek is hibaztak, sot Jezus tanitvanyai is. Peter hibazott, mikor Jezus elott levagta a katona fulet. De megis Isten Szent szelleme rajtuk volt!"

Igen így van. Ez nem vitás!

"Elmerulsz emberi hibakban! Nem latod a lenyeget!"

Ezt igazából pont a királyság teremben tanultam. Ugyan is sűrűn felmerült hogy más egyházak főleg a katolikus mit is tett!

"Ez a szervezet, hirdeti Jehova nevet,szandekat, es felelmetes napjat."

Egyszer írtam ki egy kérdést amiben arra akartam választ kapni hogy milyen történelmi bizonyítékok vannak arra hogy a Jehova szó létezett a 16. század előtt! Senki nem tudott ilyesmit mutatni! Mivel a 16 század elején keletkezett így persze hogy nincs korábbi emlék. Jehova tanúi mindig is hangoztatják hogy a pontos ismeret meg az igazság!

A pontos ismeret az hogy Isten nevét nem ismerjük. Amit ismerünk az egy 4 betűből álló tetragrammaton. Ami legjobb esetben is JHVH. A nyelvészek pedig szakértelmük legjavát adva, állítják hogy minden héber nyelvtani szabályt figyelembe véve Jahve!

A jehova az a pontos ismeret HIÁNYA miatt keletkezett. A akkori kor keresztény nyelvészei nem voltak teljesen tisztában a héber nyelvtannal. Ha valaki rosszul írná le a nevedet te nem javítanád ki vagy nem szólnál neki?

Isten szándéka! Isten szándéka az hogy hogy minden ember megtérjen s ezt hirdetik más egyházak is. Istennek fontos az ember annyira fontos hogy saját fiát küldte el azért hogy aki hisz ő benne az megmeneküljön. Jézus vére azért folyt hogy megváltása legyen a bűnös embernek. Ez Isten szeretetének a legnagyobb jele!

A félelmetes nap! Utolsó napok! Az a baj hogy Jehova tanúi sokszor azt hiszik hogy csak ők beszélnek erről. De ez hatalmas nagy tévedés. Mert nem így van.

Az Őrtorony azt tanítja hogy Sátán szervezete az ENSZ. Te kérdezem hogy te tudod hogyan néz ki az Európai Parlament épülete? Téged esetleg ennek az épületnek az alakja emlékeztet e valamire? S tudod e hogy az épület tövében milyen szobor áll?

Sofonias 1/14-18.

Jelenések 22:12-15

13. válaszoló!

"Egyet értek ErHth-val, globálisan kell nézni a dolgokat, nem elemrülni apróságokban.

Mindenki dolgozzon a saját hitén, Istenhez való viszonyán."

Én azért nem tartanék ennyi mindent apróságnak. Mert itt nem 1 vagy 2 dologról van szó. S nem is apróságokról. Természetesen nem mindenki látja egyformán a dolgokat. Viszont nem is olyan egyszerű a helyzet mint ahogyan azt némelyek gondolják.

De íme egy "apróság"! Jehova tanúinál azt tanítják hogy tilos a katonai szolgálat s ha valaki még sem tagadja ezt meg az kiközösítik.

Az apróság az hogy más egyházaknál ezt nem tanítják hogy a katonaság tilos. S ennek ellenére személyesen ismerek olyan embereket akik nem vették fel a katonai szolgálatot. De ez hogyan lehetséges? Nem tanították nekik és nem is kellett attól tartaniuk hogy ez miatt kiközösítik őket és még is megtagadták azt. Elmondom neked ez hogyan lehetséges. A Biblia által kiiskolázott lelkiismeretük miatt! Eljutottak arra a gondolkozásra hogy felismerték hogy az nem helyes út. Pedig ha mentek volna a gyülekezetük részéről nem érte volna őket retorzió. Igazából a Biblia nem írja hogy valaki nem lehet katona. A Biblia azt írja hogy ne gyilkolj! Sőt olyanok is vannak akik börtönben is voltak ez miatt. A katonai szolgálat megtagadása miatt. S a hitük miatt tették.

Érdekes hogy felismerték! Te nem gondolod hogy ez figyelemre méltó?

2016. dec. 30. 12:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!