Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Jehova tanúi mért nem ünnepeln...

Sssaszem kérdése:

Jehova tanúi mért nem ünnepelnek semmit sem sem karácsonyt, húsvétőt, születésnapot, pünkösdöt?

Figyelt kérdés

2016. dec. 19. 09:05
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
68%

Azt mondják, hogy mert nincs a Bibliában, illetve hogy nem keresztényi az ünnepek ókori eredete, biztos hoznak valami Őrtornyos magyarázatot ami ezt fejtegeti...

De mivel más hagyományokat meg megtartanak, amik eredete nem keresztényi, és más dolgokat ugyanúgy végeznek amikről nincs szó a Bibliában, nyilvánvalóan a tényleges ok hogy minél több dologban elkülönüljenek mindenki mástól, ezzel is növelve magukban a különlegesség, a felsőbbrendűség érzetét, miszerint ők mindent jobban tudnak és jobban csinálnak mint mások.

2016. dec. 19. 13:46
 2/14 anonim válasza:
69%
A Biblia Jézus halálának evfodulojat említi meg, hogy ünnepeljék meg a keresztények. Errol mi Jehova Tanúi minden évben megemlekezzunk. A többi ünnepet valóban nem tartjuk meg, mert nincs rá a Bibliaban utalás, hogy tegyük. Megpróbáljuk az életünket a Biblia útmutatásai szerint élni. Nincs bennünk semmilyen felsobbrenduseg, sőt minden embert egyformán tisztelunk.
2016. dec. 19. 21:25
 3/14 anonim ***** válasza:
58%

Vidiripi

"A többi ünnepet valóban nem tartjuk meg, mert nincs rá a Bibliaban utalás, hogy tegyük."

Van a Bibliában utalás arra hogy óraszámok alapján kelljen a prédikálást végezni?

Ezért is fura nekem ezt olvasni, pedig csak egy dolgot hoztam fel a sok közül.

2016. dec. 23. 22:25
 4/14 anonim ***** válasza:
61%
Miböl is birnának ünnepelni?A fizetésük 3/4-it odaadják a szektának "önkéntes" alapon.Ki mennyit akar!
2016. dec. 25. 20:28
 5/14 anonim válasza:

Azt kerdezted, van e Bibliaban arra utalas, hogy oraszamok alapjan kelljen a predikalast vegezni? Nincs ra semmilyen utalas a Bibliaban. Mindenki annyit orat predikal, amire a szive inditja. De a Mate 24:14 vers szerint a keresztenyi eletunkben ez a legfontosabb feladatunk. Statisztikat vezetunk a predikalasrol. Tevekenysegunk alapjan latjak a felvigyazok, hogy mennyi kiadvanyra van szuksege a gyulekezetnek a folyoiratok terjesztesehez.

A fizetesunkbol pedig annyi adomany adunk amennyit akarunk. Senki semmire nem kotelez bennunket. Szabad akaratunkbol dontottunk ugy, hogy ezt a vallast akarjuk kovetni. Meggyozodtunk rola, hogy ez a szamunkra a legjobb eletut, minden iranyado mertekevel. Semmilyen hatranyunk ebbol az eletformabol nincs. Ugy erezzuk, hogy igy elunk boldog kiengyensulyozott eletett. Ha ez nem igy lenne, miert kovetnenk ilyen hiven ezt a vallast?

2016. dec. 27. 06:16
 6/14 anonim ***** válasza:

Vidiripi

"Statisztikat vezetunk a predikalasrol. Tevekenysegunk alapjan latjak a felvigyazok, hogy mennyi kiadvanyra van szuksege a gyulekezetnek a folyoiratok terjesztesehez."

Tudom hogy statisztikát vezet az Őrtorony. Hát persze az alapján látják. Meg az alapján van eldöntve hogy ki milyen titulust érdemelhet ki!

Folyóiratok. Amiknek felére csökkent az oldalszáma. Belegondoltál már abba hogy nem sokáig fog már ez a rendszer működni? Mivel egyre többen fogják letölteni az internetről a kiadványokat.

De egy olyan folyóiratról beszélsz ami gyakran tévedéseket is tartalmaz és többet terjesztenek el az ilyen kiadványokból mint a Bibliából. Nem inkább fordítva kellene lennie? Igen tudom hogy ezek a kiadványok a Biblián alapulnak ezt nem is kell mondanod milliószor olvastam vagy hallottam már.

A honlapotok szerint a Bibliát 115 nyelvre fordították le! Miközben maga az oldal 750 nyelven elérhető! Az Őrtorony meg 250 nyelven. Na de amelyik nyelven nincs lefordítva a Biblia azok hogyan tudják ellenőrizni hogy amit olvasnak a kiadványban az a Biblián alapul? Nem kellene előbb a Bibliát ténylegesen "minden nemzetségnek és ágazatnak, és nyelvnek és népnek" elérhetővé tenni?

Mert így az az érzésem támad hogy fontosabb a tévedéseket tartalmazó Őrtorony irodalom terjesztése mint maga a Biblia! 550 nyelven érhető el a teljes Biblia, az Őrtorony nagyon le van maradva ezt illetően az eddigi adatok szerint. A saját irodalmát több nyelvre fordította le!

"A fizetesunkbol pedig annyi adomany adunk amennyit akarunk. Senki semmire nem kotelez bennunket. Szabad akaratunkbol dontottunk ugy, hogy ezt a vallast akarjuk kovetni."

Ezt nem én hoztam fel. De néhány gondolatot fűzök hozzá. Amikor egy kongresszus alkalmával vagy 6-szor bejelenti naponta hogy adakozzanak az elég fura. Kivan írva hogy adomány láda az s a bejáratokhoz vagy jól látható helyre van elhelyezve. Akkor miért nem hagyják hogy az ember ténylegesen eldöntse hogy adakozik vagy sem? Vagy ennyire lenézik az embereket hogy nem tudnak olvasni vagy kérdezni? Minek kellene ilyen szájbarágós kisiskolás módszerek felnőtt embereknek? Jártam néhány egyház gyülekezeteiben. De sehol nem tapasztaltam ilyet csak a tanúknál. Máshol napjában egyszer elmondták és ennyi. Aki tényleg adakozni akar az megtalálja a módját!

"Meggyozodtunk rola, hogy ez a szamunkra a legjobb eletut, minden iranyado mertekevel. Semmilyen hatranyunk ebbol az eletformabol nincs. Ugy erezzuk, hogy igy elunk boldog kiengyensulyozott eletett. Ha ez nem igy lenne, miert kovetnenk ilyen hiven ezt a vallast?"

Félelemből? Legalább is nem egy olyan ember állítja hogy ha nem lenne az a szankció hogy nem áll vele szóba a saját családja akkor már rég elhagyta volna Jehova tanúi egyházát. Vagy egy fiatal akit személyesen ismerek és meg is van keresztelkedve. Ő is sokáig őrlődött hogy mit is tegyen. Mert tudta ha elhagyja az egyházt a szüleivel nem beszélhet. S inkább maradt hogy ne veszítse el a családját. S ezzel nincs egyedül. aztán végül is nem bírta tovább és kilépett. Végig többe számba írod "meggyőződtünk" meg "hátrányunk" stb. De az IGAZSÁG az hogy halványlila elképzelésed sem lehet arról hogy mi zajlik le egy emberben. Ő nem azért választotta ezt az egészet mert szívből akarta csak a szüleinek akart megfelelni. De ahogy felnőtt elege lett az egészből és még is csak lépett annak ellenére hogy nagyon hiányoznak neki a szülei. De már az "elvesztésük" sem tudta azt megállítani hogy kilépjen ebből az életből. S amiket még elmondott azok sem semmi dolgok. De más fiatalokat is ismerek annyi különbséggel hogy ők nem voltak megkeresztelkedve, így nem is közösíthették ki őket. De anya, apa, nagyszülők szinte az egész család Jehova tanúja. A fiatalabb testvér az mentős szeretne lenni. Persze még fiatal nagyon csak általánosba jár. Változhat még az elképzelése. De a gyülekezetben azt mondták neki hogy ne legyen az. De miért ne lehetne az ha vonzza ez az életpálya? Mondjuk valószínű hogy követi nagyobb testvérei példáját és nem keresztelkedik meg! A nagyobbak nem járnak gyülekezetbe a kicsiknek kell az apjuk utasítása szerint!

De röviden a válasz az hogy félelemből! Sokan félnek felvállalni a következményeket. A család elvesztését. De ha bele látnál a szívükbe lelkükbe akkor azt látnád hogy nem szívesen vannak ott hanem kényszerből.

2016. dec. 27. 11:23
 7/14 anonim válasza:
17%

Kedves Vidiripi!

Te miért nem privátban rendezed a személyes problémádat, vagy írsz ki egy másik kérdést? A te válaszodnak mi köze az alapfelvetéshez?

2016. dec. 28. 07:27
 8/14 anonim válasza:
17%

Miért kellene ünnepelniük? Csak azért, mert ez a szokás? Nem lehet kiállni a sorból, és más véleményen lenni?

Szerintetek miről szól a karácsony?

Látom a szemeim előtt, ahogy József átadta Máriának az ajándékokat a karácsonyfa alatt, majd Mária megszülte a kis Jézust, és őt is betették a fa alá, mert olyan cuki...

Majd ittak együtt egy Coca-Colát, és elénekelték, hogy Merci, hogy vagy nekeeem!

Igen, Jehova Tanúi vallása nagyon szigorú, követnek el hibákat. De az kifejezetten imponál, hogy nem félnek különbözni.

2016. dec. 28. 07:35
 9/14 anonim ***** válasza:

Vidiripi

"Te miért nem privátban rendezed a személyes problémádat, vagy írsz ki egy másik kérdést? A te válaszodnak mi köze az alapfelvetéshez?"

Felvetésed érthető!

Azért nem privátban teszem mert ha más is olvassa amit írok akkor elgondolkodhat rajta. Sőt az sem kizárt hogy kérdezni fog az írásom alapján.

Viszont mi is az én személyes problémám? Ugyan is arról nem írtam. Igen valóban írhatnék ki kérdést is. Segítenél ebben? Hogy hogyan fogalmazza meg a kérdésemet?

"Miért kellene ünnepelniük? Csak azért, mert ez a szokás? Nem lehet kiállni a sorból, és más véleményen lenni?

Szerintetek miről szól a karácsony?"

Látod én is szeretek különbözni dolgokban, pl. abban hogy nem privátot írok hanem nyilvános írom le amit akarok. Több esetben is írtak nekem a tanúk privátban. El is beszélgettem velük, de aztán meguntam. S azóta kevés esetben válaszolok privátban.

De ami a karácsonyt illeti jól írod, miért is kellene csak azért mert a nagy többség csinálja. De igen lehet más véleményen lenni. Pl. én is vagyok más véleményen. Ilyen a vér kérdés én egyet értek vele. Egyetlen kivétellel az pedig az hogy lelkiismereti kérdésnek kellene lennie hogy elfogadja vagy nem fogadja el és akárhogy is dönt abba a gyülekezet és az egyház nem szól bele. De ez az én véleményem.

A karácsony szerintem a legtöbb helyen a pénzről szól. De VAN kivétel csak az kevés! Bár egyre többen úgy vannak vele hogy nincs ajándékozás és az azon való görcsölés csak rendeznek egy családi összejövetelt ahol esznek isznak beszélgetnek és ennyi. Ami szerintem sokkal jobb mint amivé vált a karácsony.

"Igen, Jehova Tanúi vallása nagyon szigorú, követnek el hibákat. De az kifejezetten imponál, hogy nem félnek különbözni."

Valóban nagyon különböznek. Ugyan is az össze kiadványukat beleértve a Bibliát is egy cég adja ki! Nem egy egyház hanem egy bejegyzett cég!

"Watchtower Bible and Tract Society of New York, Inc."

Tudod mit jelent az a 3 betű az idézőjelbe tett szöveg végén?

Inc. = bejegyzett cég, részvénytársaság

" A Társulat alapító okirata olyan részvényesi rendszert fektetett le, amelyben minden adományozó, aki összesen 10 dollár hozzájárulást adott, szavazati jogot nyert a Társulat igazgatótestülete tagjainak és tisztviselőinek a megválasztásával kapcsolatban."

Valóban egyetlen olyan egyházat sem ismerek ahol ilyesmi megtörténhetett Jehova tanúin kívül. Tehát ha én abban a korban élek és azon a helyen és van 10 dollárom amit be is fizetek akkor én most tulajdonos lennék ebben a részvénytársaságban.

Ez is imponáló számodra? Jézus úgy küldte el a tanítványait a munkára hogy semmit nem adott nekik. Azt mondta nekik hogy: "...méltó a munkás az ő táplálékára"

Tudom nem fog tetszeni amit írtam. De hát ebben is különbözünk.

2016. dec. 28. 12:03
 10/14 anonim válasza:

Kedves Vidiripi!

A valaszaidat olvasva az jutott szembe, hogy vajon miert merultel bele a vallasunk vizsgalodasaban ennyire? Mi inspiralt teged,hogy ennyi energiat forditasz ra? Szemelyesen is erintve vagy?

Most megprobalok valaszolni kerdeseidre, felveteseidre!

Kiadvanyainkkal kapcsolatban irtad, hogy " Belegondoltal mar abba , hogy nem sokaig fog mukodni mar ez a rendszer?"

Termeszetesen, a Biblia azt irja szamunkra, hogy ezt a munkat azaz a predikalast hazrol, hazra vegezzuk.Ez alapjan mukodni fog. Az csak hab a tortan ha sokan megnezik a kiadvanyinkat es letoltik a netrol.

A folyoirataink valoban tobb nyelvre le van forditva mint a Biblia, de a Biblia a vilagon a legelterjetebb konyv, igy ha valaki utana szeretne kutatni a folyiratokban levo idezeteknek az ugyan olyan kutatasokat vegezhet mint te, es meggyozodhet rola, hogy szamara elfogadhato vagy sem a hitunk!

Adomanyokrol; Igen, kicsit direkt! Igazad lehet!

Jehova Tanu fiatalokrol is irtal. Errol csak annyit, hogy igen, a szulok mar csak ilyenek! Mindent megtesznek azert, hogy az altaluk helyesnek itelt uton tartsak gyermekeiket! Sajnalom en is azokat a fiatalokat akik tul koran keresztelkedtek meg es a hituk nincs olyan eros, hogy a Vilag csillogasara nemet mondjanak'es elhagyjak a szervezetett minden aron.

Sokan felnott fejjel megtorve megis visszaternek a szervezethez! Vajon miert? En nem egy peldat ismerek! Nem a szuloi nyomasra ternek vissza, hiszen minden olyan dolgot kiprobaltak amit a hitunk szerint nem szabad!

Meg valami, igaz ezt nem nekem irtad!

Inc.= bejegyzet ceg, resztvenytarsasag!

Olvasd el a Nav honlapjat, hogy mas egyhazak milyen gazdasagi alapitvanyokkal rendelkeznek' milyen gazdasagi szervezetekkel finanszirozzak mukodesuket.

Vannak egyhazak akik sajat Bankkal rendelkeznek! Romai Katolikus egyhaz! Vatikan Bank.

2016. dec. 29. 10:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!