Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Linkelnétek vagy írnátok ilyet?

Linkelnétek vagy írnátok ilyet?

Figyelt kérdés

Olyan versekre, idézetekre lenne szükségem, amelyek jelentésének egy része a Bibliához is kapcsolódik és felkészít valamire...pl: a halálra, a jövőre.

Én is keresek, de több szem többet lát alapon, azért megkérdezem :)

A válaszokat előre is nagyon szépen köszönöm!

2016. dec. 9. 10:10
 1/1 rubardo666 ***** válasza:

Mózes I. könyve 48. rész 21. vers:

Ezt mondta Izrael (az édesapa) Józsefnek (a szeretett fiának): Én már meghalok.

-Tanulsága: Az ember élete véges míg Isten jelenléte végtelen.

Józsué könyve 1. rész 1-2. 9. vers:

"Ezt mondta az Úr Józsuénak: Az én szolgám, Mózes meghalt. Most azért indulj … arra a földre, amelyet én adok. Ne félj, mert veled van Istened, az Úr, mindenütt, amerre csak jársz."

-Tanulsága: Isten segítségével tovább lehet menni az élet útján, tovább a szeretteink sírjaitól.

Királyok I. könyve 2. rész 1-3. vers:

"Amikor közeledett Dávid halálának az ideje, ezt a parancsot adta fiának, Salamonnak: Én már elmegyek azon az úton, amelyen minden földi ember elmegy. Légy erős, légy férfi! Tartsd meg, amit Istened, az Úr rád bízott! Járj az ő útján, tartsd meg rendelkezéseit, parancsolatait, döntéseit és intelmeit, ahogyan meg vannak írva Mózes törvényében. Akkor boldogulsz mindenben, amit teszel, és mindenütt, ahová fordulsz. ”

-Tanulsága:- Mielőtt a földi apa keze lehanyatlik, beleteszi fia kezét a mennyei Atya kezébe, hogy ne maradjon gyermeke támasz, vezetés nélkül.

Jób könyve 1. rész 21. vers:

„Így szólt Jób: Mezítelen jöttem ki anyám méhéből, mezítelen is megyek el. Az Úr adta, az Úr vette el. Áldott legyen az Úr neve!”

-Tanulsága: Isten ajándékozza e földre, Isten szólítja az égbe az embert; Ő rendelkezik felérhetetlen bölcsessége és szeretete szerint az életünk felett.

2016. dec. 9. 20:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!