Hogyan tanuljak meg könnyen egy verset?
Először addig olvasgasd, amíg meg nem érted, miről szól, szépen képzeld el hogy mi történik éppen. Utána elkezded szépen mondogatni az első versszakot, ha megy, akkor az elsőt és a másodikat, stb. Pár óra alatt ez simán megvan, utána meg minden nap gyakorolni kell kicsit.
Nekem amúgy nincs semmi bajom a versszakok megjegyzesevel, csak azzal, hogy nem tudom melyik után mi jön. Ilyenkor én akár valami verstől független képet találok ki, amiről meg tudom jegyezni. Például az egyik verszak úgy végződik, hogy "Vendégli a királyt", az utána lévő meg úgy kezdődik, hogy "Vadat". Na ehhez például hozzáképzelek egy oroszlánt, aki az állatok királya és vad, így eszembe jut, hogy a " Vadat" szóval kezdődő a következő versszak.
Párszor elolvasni, utána leírni, addig, míg megtanulod.
" Edward király, angol király
Léptet fakó lován"
a következő sor talán: körötte csend, s amerre ment néma tartomány
A többire viszont már nem emlékszem, de átolvasás után lehet, hogy menne.
Ha ismered ezt a régi-régi dalt, ezzel magyon könnyen megtanulhatod:
https://www.youtube.com/watch?v=dUwp6QLks3o
A ritmus és a szótagszám pontosan egyezik, és énekelve mindig könnyebb verset tanulni.
Mi ezzel tanultuk, gyorsan ment.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!