Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Hogyan tanuljak meg könnyen...

Hogyan tanuljak meg könnyen egy verset?

Figyelt kérdés
A vers a walesi bárdok lenne az első 14 versszak es egy heten van rá

2016. nov. 26. 12:28
 1/6 anonim ***** válasza:

Először addig olvasgasd, amíg meg nem érted, miről szól, szépen képzeld el hogy mi történik éppen. Utána elkezded szépen mondogatni az első versszakot, ha megy, akkor az elsőt és a másodikat, stb. Pár óra alatt ez simán megvan, utána meg minden nap gyakorolni kell kicsit.

Nekem amúgy nincs semmi bajom a versszakok megjegyzesevel, csak azzal, hogy nem tudom melyik után mi jön. Ilyenkor én akár valami verstől független képet találok ki, amiről meg tudom jegyezni. Például az egyik verszak úgy végződik, hogy "Vendégli a királyt", az utána lévő meg úgy kezdődik, hogy "Vadat". Na ehhez például hozzáképzelek egy oroszlánt, aki az állatok királya és vad, így eszembe jut, hogy a " Vadat" szóval kezdődő a következő versszak.

2016. nov. 26. 12:59
 2/6 anonim ***** válasza:

Párszor elolvasni, utána leírni, addig, míg megtanulod.

" Edward király, angol király

Léptet fakó lován"

a következő sor talán: körötte csend, s amerre ment néma tartomány

A többire viszont már nem emlékszem, de átolvasás után lehet, hogy menne.

2016. nov. 26. 16:47
 3/6 anonim válasza:
Nem tudom, hogy kinek mi válik be, de nekem az, ha versmondás közben egy kozmetikai tükörben a számat figyelem. Lényegesen könnyebb így. Próbáld ki, hátha bejön ;-)
2016. nov. 26. 19:34
 4/6 anonim ***** válasza:
Ahh imádtam azt a verset, az volt a kedvencem:) Én csak repetitív módszerrel tudok verset tanulni. Elolvasom az első versszakot 3-szor. Majd a másodikat is, de ha azzal meg vagyok akkor a kettőt együtt szintén 3-szor majd a harmadikat ismét 3-szor és együtt őket 3-szor és így megy a végéig. Az első része olyan jól fog menni, hogy csak na:)
2016. nov. 27. 13:40
 5/6 anonim ***** válasza:

Ha ismered ezt a régi-régi dalt, ezzel magyon könnyen megtanulhatod:

https://www.youtube.com/watch?v=dUwp6QLks3o

A ritmus és a szótagszám pontosan egyezik, és énekelve mindig könnyebb verset tanulni.

Mi ezzel tanultuk, gyorsan ment.

2016. nov. 27. 13:47
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat, nagyon hasznosak voltak! 🙂 Már sikerült megtanulni 🙂🙂
2016. nov. 27. 17:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!