Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » A férfiaknak miért nincsenek...

A férfiaknak miért nincsenek ünnepei? A nőknek miért van?

Figyelt kérdés

Nők napja, anyák napja...

Férfiak napját, apák napját még nem láttam hogy bárki is ünnepelte volna.

Miért?

2010. ápr. 29. 21:06
 1/6 anonim ***** válasza:
pedig apák napja van. ha jól tudom június 1.:)
2010. ápr. 29. 21:10
 2/6 anonim ***** válasza:
Hát szerintem az lenne a gyalázat ha lenne ilyen. Bár a sok liberális b uzi biztos kitalálná.
2010. ápr. 29. 21:16
 3/6 A kérdező kommentje:
Miért lenne gyalázat? Az teljesen normális hogy a nőket ünnepeljük a férfiakat meg nem? Szerintem ez akkora baromság, vagy legyen mindkettő vagy egyik se. Úgy lenne normális.
2010. ápr. 29. 22:42
 4/6 anonim ***** válasza:
91%
Amikor a kisfiú megkérdezi ugyanezt az anyjától, mármint, hogy miért nincs apák napja, az anya azt válaszolja: Kisfiam, tudd meg, ezen az egy napon kívül minden nap az apák napja...!
2010. ápr. 30. 09:13
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

gyerekek! apák napja már évek óta létezik, külföldön pedig már vagy egy évtizede ünneplik!!

kizárólag ffiak napja nincsen! de hát mégiscsak a nő a gyengébbik nem, nem? akkor egy napot már csak megérdemelnek ebben a 'hímsoviniszta'világban...:)

2010. ápr. 30. 09:17
 6/6 anonim ***** válasza:

wikipedia

Amerikában a Crestonban Washingtonban született Sonora Smart Dodd volt az ünnep megalapításának legnagyobb kezdeményezője. Apja, a háborús veterán William Jackson Smart egyedül nevelte fel hat gyermekét. A hölgynek az adta meg a kellő önbizalmat, mikor Anna Jarvis megalapította az anyák napját. Az apák napjának eredeti tervezett dátuma június 5., édesapja halálának évfordulója lett volna, de nem volt elég idő megbeszélni a részleteket a szervezőkkel, így június harmadik vasárnapján tartották, és tartják ma is. Az első apák napja 1910. június 19-én volt Spokane-ben.

A William Jennings Bryanhez hasonló személyek segítségével lett szélesebb körben ismert ez az ünnep. Az apák napját 1916-ban az akkori amerikai elnök, Woodrow Wilson is megtartotta családjával, majd Calvin Coolidge 1924-ben javaslatot tett, hogy nyilvánítsák nemzeti szabadnappá. Az ünnepet hivatalosan 1972-ben Richard Nixon ismerte el.

Az utóbbi években a kereskedők alkalmazkodtak az ünnephez, ilyenkor általában a műszaki cikkek és a szerszámok kereslete növekszik. Iskolák, és egyéb gyermekintézetek az ünnep előtt mindig ajándékokat készítenek.

Katolikus hagyományok

A katolikus egyház az apák napját hagyományosan március 19-én, Szent József napján tartja. A legtöbb országban világi ünnepként tartják számon.

férfiak napja pedig május 5!

[link]

2010. ápr. 30. 09:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!