Hán tonna a vasuti vagonok teherbirása? (példák érdekelnek nem az összes. Pl. (a legkisebb és a legnagyobb)
köszönöm. azon ment a vita hogy százezer forintért egy vagonnyi csavart lehet venni. szerintem meg minimum milliókért.
nos akkor 30 Ft-os méh átvételi nyersvas áron számolva is 30*25000=750 000 Ft egy legkisebb vagonnyi csavar. Ha pedig a csavar eredeti árát nézzük, ahol 1-2 Ft-nál kezdődik a néhány grammos csavar, a nagyobb csavar meg akár több száz forint is lehet, és még mindig messze nincs egy kiló, a kilónak a töredéke, egy vagonnyi csavar esetében akár milliárdokról is beszélhetünk, nem csak százezrekről, főleg ha nem a lehető legkisebb 25 tonnás vagonról van szó.
ez egyforma? mert ez egyben egy jó matematikai feladvány is lehetne. én azt hinném, hogy kilóra a legkisebb egy grammos csavarok a legdrágábbak a nagyon meg olcsóbbak. persze nem valami acélcsavarra vagy spéci bevonatú csavarra gondolok az lehet h nagyban is drágább mint a kicsi. a rézcsavarról nem is beszélve:))
viszont akkor a 100 000 Ft igencsak alul értékelt volt. Úgy jött az egész hogy vettem 100 000-ért csavart mert igencsak jó áron adták, s erre volt a kérdés, hogyan vittem el mert azért kapok egy vagonnyit. ehhez képes bepakoltam egy kocsiba s nem mondom látszott a kocsin a súly de még csak túlterhelve se volt. 100 kilóban mérhető volt plusz mínusz valamennyi, de szerintem a 200 kilót már nem érte el..
mondjuk én nem ugyanabból vettem 100 kilót hanem rengeteg fajta vastagság hossz s anyák abból is többféle s összesen 100 kiló.
úgy azért drágább
és mind metrikus volt
nem mintha nem lenne hasznos a facsavar is.
a második link nem egyértelmű, metrikus e.
nem valami amerikai szabvány? a feje mindenesetre elég fura én még nem láttam ilyen fejet metrikusban, attól persze még lehet.
10 tonna a rendelés minimuma, és olyan csavart csinálnak neked amilyet kérsz.
Ha szabvány és egyszerű, akkor $900 tonnánként, na egyedi akkor $1200 az ára tonnánként. Tehát a minimum rendelés jobb esetben is kb 2.5 milla lesz, ezért az árért a kikötőben kapod konténeres kiszerelésben.
Ekkora tételben az anyák kb 1-2 centbe, a csavarok 5-10 centbe kerülnek.
na de mit kezdjek 100 tonna egyforma csavarral?
meg itt már vám és áfa is lesz ami plusz 31%
és vállalkozói is kell mert kereskedelmi mennyiség
onnantól meg fej az állam akkor is ha nem tudom eladni kellő tempóban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!