Ha mindenki adózna, jobb helyzetben lenne az ország?
Ha a nyakunkra telepedett "erdélyi magyarok" '90-től tisztességesen adóztak volna, meg most is adóznának, meg több száz ezren nem nyúlták volna le a magyar fiúk/férfiak elől a magyar lányokat, Erdélyt nem ürítették volna ki, nem hagyták volna hátra az erdélyi lányokat, akkor lenne beljebb az ország. Csak hát jól jött a politikusoknak a plusz szavazóbázis. Talán a cigányoknak is lett volna munkája és nem lett volna ekkora cigány bűnözés, meg szélsőjobb oldal sem jött volna létre.
Most, hogy bevezették az online pénztárgépeket és egyre világosabb képet kap a NAV arról, hogy mekkora a forgalma hétfőnként a falu pékségének vagy Budapesten egy forgalmas aluljáróban, sokkal kevesebbet tudnak lopni a kereskedők. Ahol tavaly nem kaptam számlát, ott már kapok, pedig ugyanaz az ember dolgozik ott. Fehéredik lassanként a dolog, csak az iparosok, utcai árusok tudnak lopni még mindig.
Eddig 25%-ra becsülték a fekete gazdaságot, most lemehet 15%-ra. EU-ban is olyan 8-10% a nyugati országokban.
Ha mindenki adózna, igen jobb lenne. De tök mindegy mert a pénz így is forog, csak igazságtalanul jobban él a tolvaj román, tolvaj magyar, tolvaj cigány, tolvaj albán pék, tolvaj török gyros-os,tolvaj szír pénzváltó, stb. és a román az itt született gyerekeit a magyarok adóforintjain járatja iskolába, kapja a tankönyvet, az iskolatejet stb.
Kiragadtam pár nációt akik itt élnek / élősködnek.
#1 Közös lónak nem "túrós" a háta, hanem túros a háta. Semmi köze a tejtermék túróhoz.
túros=sebes
#3 köszi az infót, ezt nem tudtam!
#2 ebben teljesen igazad van, az adócsalásnak ez a formája is nagyon nagy probléma! + a multik is csak kifelé viszik a nagy pénzt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!