Honnan tudják, hogy az "atlantiszi gyűrű" Atlantiszból származik? Jua főpap ki volt?
Onnan tudhatod, hogy nem Atlantiszból származik a gyűrű, hogy még sajnos nem fedezték fel. Az elsüllyedt város, ha létezett is egykor, akkor is csak találgatják, hogy hol lehetett eredetileg. Platón leírásai alapján a Gibraltári szorostól nyugatra, de eleddig nem találták meg.
A gyűrűnek utánanéztem... az interneten elérhető források szerint egy Marquis d'Agrain nevű francia egyiptológus találta 1860-ban a Királyok Völgyében. Hogy mit keresett egy atlantiszi gyűrű a sivatag közepén, persze azt senki se tudja, illetve arra sincs kézzel fogható magyarázat, hogy miért pont atlantiszi, de elvileg homokkőből készült gyűrű geometriai formákkal, mintákkal.
Idézve az egyik honlapot:
"A gyűrű hatásfokát nézve anyaga mindegy, hogy miből készül, mert mintázatában hordja erejét. Meghatározott rend szerint elrendezett geometrikus formák sugárzása miatt aktív, melyben a mintázatok elektromágneses hullámokat bocsájtanak ki, s így egy aktívan műkődő védőpajzsot biztosít viselőjének."
Tehát elvileg teljesen mindegy a gyűrű anyaga, akár egy darab fába is bekarcolhatod a jeleket és véd. Ennek azért vannak buktatói, mivel szembemegy mindennel amit fizikából a mágnesességről és az anyagok ilyen jellegű tulajdonságairól tanultál, de nem ez az egyetlen furcsaság a történetben...
Mindenesetre kezdek belefáradni a hosszas hozzászólásba, úgyhogy megpróbálom összegezni, amit a Marquis d'Agrain és a gyűrűje után tett kutatásom eredményezett:
Átverés. Marquis d'Agrain aki elvileg "híres" egyiptológus a gyűrűt éltető oldalakon kívül semmi nyoma. Jua főpap valószínűleg kitalált személy. Átnéztem a feltárt sírok jegyzékét a Királyok völgyéből és semmilyen utalást nem találtam rá az ismert személyek sírjai közt, arról nem is szólva, hogy a név maga sem egyezik az ókori Egyiptomban használtakkal. Végül pedig az Atlantipedia Hoax-ként (átverés) tartja számon a történetet. Hogy az oldal maga mennyire megbízható, azt nem tudom megmondani, mivel engem nem foglalkoztat a téma, de ha az ezzel foglalkozókban is felmerül a kétely, akkor még annyira érdemes megszívlelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!