Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Honnan tudják, hogy az "atlant...

Honnan tudják, hogy az "atlantiszi gyűrű" Atlantiszból származik? Jua főpap ki volt?

Figyelt kérdés
Ez alatt Amentire gondolnak? Ki volt Jua főpap? Melyik isten főpapja volt? Nem találok semmit a témával kapcsolatban, pedig ezek érdekelnének. Köszi!

2016. okt. 28. 21:42
 1/1 anonim válasza:
100%

Onnan tudhatod, hogy nem Atlantiszból származik a gyűrű, hogy még sajnos nem fedezték fel. Az elsüllyedt város, ha létezett is egykor, akkor is csak találgatják, hogy hol lehetett eredetileg. Platón leírásai alapján a Gibraltári szorostól nyugatra, de eleddig nem találták meg.

A gyűrűnek utánanéztem... az interneten elérhető források szerint egy Marquis d'Agrain nevű francia egyiptológus találta 1860-ban a Királyok Völgyében. Hogy mit keresett egy atlantiszi gyűrű a sivatag közepén, persze azt senki se tudja, illetve arra sincs kézzel fogható magyarázat, hogy miért pont atlantiszi, de elvileg homokkőből készült gyűrű geometriai formákkal, mintákkal.

Idézve az egyik honlapot:

"A gyűrű hatásfokát nézve anyaga mindegy, hogy miből készül, mert mintázatában hordja erejét. Meghatározott rend szerint elrendezett geometrikus formák sugárzása miatt aktív, melyben a mintázatok elektromágneses hullámokat bocsájtanak ki, s így egy aktívan műkődő védőpajzsot biztosít viselőjének."

Tehát elvileg teljesen mindegy a gyűrű anyaga, akár egy darab fába is bekarcolhatod a jeleket és véd. Ennek azért vannak buktatói, mivel szembemegy mindennel amit fizikából a mágnesességről és az anyagok ilyen jellegű tulajdonságairól tanultál, de nem ez az egyetlen furcsaság a történetben...

Mindenesetre kezdek belefáradni a hosszas hozzászólásba, úgyhogy megpróbálom összegezni, amit a Marquis d'Agrain és a gyűrűje után tett kutatásom eredményezett:

Átverés. Marquis d'Agrain aki elvileg "híres" egyiptológus a gyűrűt éltető oldalakon kívül semmi nyoma. Jua főpap valószínűleg kitalált személy. Átnéztem a feltárt sírok jegyzékét a Királyok völgyéből és semmilyen utalást nem találtam rá az ismert személyek sírjai közt, arról nem is szólva, hogy a név maga sem egyezik az ókori Egyiptomban használtakkal. Végül pedig az Atlantipedia Hoax-ként (átverés) tartja számon a történetet. Hogy az oldal maga mennyire megbízható, azt nem tudom megmondani, mivel engem nem foglalkoztat a téma, de ha az ezzel foglalkozókban is felmerül a kétely, akkor még annyira érdemes megszívlelni.

2016. nov. 4. 17:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!