Szociális otthon konyháján ki végezhet munkát az intézet dolgozói közül?
Egy szociális otthonban dolgozom, ahol az intézmény saját konyhát működtet a maximálisan alkalmazható személyzettel. 160 fős az intézmény, 7 konyhás dolgozik. A konyha normálisan felszerelt.
Az élelmezésvezető néhány éve létszámhiányra hivatkozva kérte a nővérek segítségét konyhai munkára. Ez azt jelentette, hogy pénteken, szombaton és vasárnap, valamint ünnepnapokon nem dolgozott/dolgozik konyhás, hideg vacsora van, amit a nővéreknek kell kiosztani. A vacsorát déltől kb. délután 1 óráig a konyhás kistányérokra szortírozza (szalámi, vaj, zöldség), a kenyerek pedig zacskóban vannak, étkeztetés előtt a nővéreknek kell a tányérokra tenni és a vacsorát az adagoló ablakon keresztül kiadni a gondozottaknak. Erre a munkára nincsen plusz nővér, a műszakban lévő délutános nővér dolga. Több képzésen is elhangzott, hogy a konyhában csak a konyhai személyzet tartózkodhat, senki más, de az élelmezésvezető erre azt felelte, hogy az ellenőrzés úgysem vacsoraidőben fog érkezni.... Most szóltunk újra, hogy legalább a pénteki és az ünnepnapi délutánokat vegye vissza a konyha (szombat, vasárnap maradhat), elutasították, mondván, hogy ez nem nagy munka, előkészülnek, csak ki kell "szórni" az ételt.
Tudom, hogy van erre jogszabály (közétkeztetés, ki és milyen formában lehet a konyhán), de nem tudom, hol keressem. Aki hasonló helyen, munkakörben dolgozik és tud nekem konkrétumokat mondani, kérem, az segítsen!
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!