Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Hogyan érhetem el, hogy ne...

Quatermain kérdése:

Hogyan érhetem el, hogy ne hívogassak közvéleménykutatók és marketingügynökök?

Figyelt kérdés
Havonta többször felhívnak innen-onnan és többnyire privát számmal, azaz számkijelzés nélkül. Másrészt nem vagyok vevő ezekre a beszélgetésekre, mert nem vagyok magányos és nem érek rá, de mit tehetek annak érdekében hogy kiméljenek?
2016. okt. 20. 22:50
 1/9 zgyzgy ***** válasza:
100%
Én nem veszek fel ismeretlen/nem kijelzett számokat.
2016. okt. 20. 23:02
 2/9 anonim ***** válasza:
Én azt szoktam mondani, hogy tegnap beszéltem már egy munkatársukkal. Egyszer pedig amikor kerestek azt mondtam szomorú hangon, hogy sajnos a múlt héten meghalt (mármint én).
2016. okt. 20. 23:23
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Ez után az lett volna igazán morbid ha megpróbál beajánlani egy sírkövest.
2016. okt. 20. 23:28
 4/9 2*Sü ***** válasza:
100%

Ha nincs időm, egyszerűen csak megmondom, hogy „köszönöm, de erre most nincs időm”, és leteszem a telefont. Végül is semmi nem kötelez arra, hogy végighallgassam, amit mondani akar. (Próbálok udvarias lenni, mert a vonal másik végén egy egyszerű alkalmazott ül, aki nem akar neked eladni semmit, csak ledolgozni x órát, és valószínű azért ez a munkája, mert nem talált jobbat. Nem az a személy zaklat az ajánlatával, akivel beszélek, hanem a cég, akinek ő kénytelen dolgozni.)

De ha van időm, akkor türelmesen végighallgatom a másik felet. Egyrészt kíváncsiságból, hogy vajon milyen módon próbálnak abba belehajszolni, hogy érzelmi alapon hozzak döntést. Ezt megfigyelve könnyebben látok át a szitán. Másrészt – és ez a fontosabb –, kvázi bosszúként. A telefonhívás nekik pénzbe kerül. Ha rögtön letenném, akkor több potenciális „vásárlót” tudnak megkeresni. Azáltal, hogy végighallgatom türelmesen, kvázi húzom az időt, azzal elveszem az időt attól, hogy mást keressenek meg, így a direkt marketing kevésbé lesz hatékony, kevésbé lesz kifizetődő.

Illetve soha ne vegyél terméket, szolgáltatást direkt marketing alapján. Ha így teszel, egyre inkább kerül a neved mellé egy „használhatatlan” jelzés.

De ahogy írtam, nem kell végighallgatnod, nyugodtan kinyomhatod a telefont egy szó nélkül. Havi 10 hívás esetén ez nem több, mint havi 50 másodperc. (Öt másodperc után már tudod, hogy direkt marketingessel van dolgod.) Esetleg megérdeklődheted, hogy honnan szerezték meg a telefonszámodat. Esetleg cserélhetsz számot, és figyelhetsz arra, hogy bárhol, ahol meg kell adnod a telefonszámodat, ott milyen feltételekkel adod meg. Sok esetben egy ártatlan nyereményjáték során a feltételekben ott van, hogy a telefonszámodat direkt marketing céllal felhasználhatják, tehát kvázi tőled tudják a telefonszámodat. Persze ez a szisztematikus, véletlenszerű hívásoktól nem véd meg, de azt ritkábban szokták használni, mert ok a céges telefonszám. Inkább szoktak a direkt marketinges cégek olyan adatbázist használni, ahol a megfelelő célcsoport telefonszámai vannak. És ahogy írtam, a legtöbbször te magad szoktad ezeket megadni, csak nem tudsz róla.

2016. okt. 21. 00:34
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Meg kell kérni őket, hogy töröljenek az adatbázisból. Ilyenkor kötelességük ezt megtenni.
2016. okt. 21. 10:51
 6/9 anonim ***** válasza:
Ja. Ők nem is hívnak akkor többet - de 85 másik cégnek közben eladják a számodat.
2016. okt. 21. 10:54
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Minket nem hívogatnak, mivel titkosíttattuk a számot már a kezdetektől, nincs a telefonkönyvben és a szolgáltató senkinek, semmilyen célra nem adhatja ki, se mobilt, se vezetékest. Ez az egyetlen megoldás, hogy ezeket a hívásokat elkerüld.
2016. okt. 21. 16:26
 8/9 A kérdező kommentje:
Az a baj felszoktam venni, mert lehet bárki bármiért, de amikor meghallom hogy xy, innen (cég, alapítvány, intézet neve) vagyok, van-e 5 perce, kérdőív, értékelje 10-es skálán, stb. Már kicsit frászt kapok és kultúráltan lerázom, és ekkor megkérdezi hogy mikor érek rá, mert visszahív..na akkor van végem és már tényleg azt mondom, hogy semmikor. Ne hívjon, kész! Nagyon szeretném, hogy ne hívjanak ilyenek, annak idején örültem egy-egy ilyen hívásnak, mert magányos voltam (igen, ennyire), de mostmár szabadulni szeretnék a zaklatások alól, számváltoztatás nélkül. Anno olvastam hogy valaki megunta az ilyet és emeltdíjas számot csináltatott, ugyanúgy hívogatták és minden hónapban lett ebből 20-30 ezer forintja. :)
2016. okt. 21. 19:34
 9/9 anonim ***** válasza:

Én általában a bemutatkozás után amikor elmondja, hogy mit szeretne, akkor közbevágok, és azt mondom:

- Ne haragudjon, nem én vagyok az Önök embere.

És kinyomom.

Általában 10-12 másodperc az egész.

Nyugi, hozzá vannak szokva - nem lesz öngyilkos miattad, ha így csinálod.

2016. okt. 21. 23:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!