Isten= Atya, Fiú és Szentlélek?
A Szentháromság
Istenben a személyesség nem pontosan olyan, mint az emberben. Az emberi személy mindig a többi személyektől különböző külön ember. Isten azonban egyetlen, mégis három isteni személyt ismerünk föl benne: az Atyát, a Fiút és a Szentlelket. Ez az emberi értelmet mérhetetlenül meghaladó misztérium, aminek mikéntjét nem tudjuk fölfogadni, csak tényét hittel elismerni.
Isten Szentháromság, azaz három ténylegesen különböző személy, az Atya, a Fiú és a Szentlélek egysége, amely egyetlen osztatlan isteni lényegben áll fönn.
(A kérdés szerintem, nem az egyéb kérdések kategóriájába tartozik)
Ha Istenről vagy bármilyen vallási, hitbéli dologgal kapcsolatban kérdésed van, vagy egyszerűen beszélgetni szeretnél írj nekem nyugodtan.
Az én vallásomban ezernyi istent ismerhetünk meg, viszont mind ugyanaz, csupán más aspektusában. Ahogy mi is vagyunk gyermekek,szülők, főnökök és beosztottak. Ugyanazok az emberek vagyunk minden esetben, de mégis kicsit különbözünk magunktól mindegyiknél.
Valamint Isten jelen van minden teremtményében is. A szentlélek Isten energiája, és bár nem azonos vele mégis elválaszthatatlan. Egyetlen Isten létezik, de megannyi arcát ismerhetjük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!