Ezzel Szentlélek elleni káromlást követtem el?
Nem olyan régen egy szórólap volt a postaládában. Egy misszionárius hölgy hirdette az előadását. "Meg akarsz gyógyulni?" "boldog akarsz lenni?". Ilyenek voltak a lapra írva. Kérdezte nevelőanyám , hogy nem e megyünk-e el. (nekem is van egy betegségem)
Én meg azt mondtam neki, hogy dehogy megyünk, ez kamu, ez nem igaz. Mármint a gyógyítás, meg hogy boldog lehetek. Nemrég utánanéztem és mivel a gyógyítás adománya a Szentlélek munkálkodása és Isten ajándéka, ezért lehet hogy megbocsáthatatlan bűnt követtem el. Amikor ezeket mondtam, nem tudtam, hogy van ilyen hogy gyógyítás adománya. És azt sem tudtam mi az a misszionárius. Azt hittem, hogy az valami kuruzslószerű.De nem, mert ők hittérítők valamilyen vallás, egyház képviseletében. Persze most már tudom... Szóval nem szabad leszólni, hazugoknak nevezni a gyógyítókat (Ha ténylegesen Isten küldötte és a Szentlélek által van gyógyító ereje, de ha nem tudod eldönteni, hogy valóban a Szentlélek ereje által gyógyít e akkor inkább ne mondj semmit és hallgass, ne ítélkezz nehogy bűnt kövess el,). Szóval a kérdésem az, hogy Szentlélek elleni káromlást követtem el?(ami megbocsáthatatlan) Most már megbántam, hogy ilyeneket mondtam. Kérem csak hozzáértők válaszoljanak.
Előrebocsátom : nem vagyok "hozzáértő" ! Gondold végig , Isten nevével mennyien visszaéltek már !
Válasszad kétfelé a történetet , a hitet ne keverd , ne mosd össze a hiszékenységgel ! Akik komolyan gondolják a vallást , nem akarják a tévelygőket kiszolgáltatottságuk , tudatlanságuk révén megtéveszteni, azok nem "előadásokon" fogják terjeszteni az Igét , nem tömegszeánszokon akarják -- Istenre hivatkozva -- "híveik" számát gyarapítani. Ma , amikor az ajtón becsöngető szerelő, rendőr, ügynök..stb. "valódiságában" sem tanácsos első blikkre bízni , amikor a szolgáltató "kér Téged" , hogy hívj fel egy telefonszámot , hogy igazolást kapj afelől , valóban a cég alkalmazottja áll-e az ajtód előtt , akkor 99%-ig bizonyos lehetsz afelől , hogy most egyszerű "üzleti vállalkozás", megélhetési szekta , rossz értelemben vett "kuruzsló" áldozataként, akár "piramisjáték" becsapott szereplőjeként írhatnál ! Ezeknek a pénz az istenük és a Ti jóhiszeműségetekkel , tudatlanságotokkal , naívságotokkal élnek vissza. ( Sajnos , nagyon nagy sikerrel )
Ha úgy érzed , a Szentlélek elleni káromlás bűnébe estél , oszd meg a kétségeidet felszentelt pappal , egyházi emberrel , gyónj meg és a megerősítésen túl információt is kaphatsz afelöl is, hol keressed azokat a hiteles embereket , (lélek)gyógyítókat , akik nem szórólapokon hírdetik / reklámozzák magukat és "Istentől kapott tudásukat" . Olvasd újra a Bibliát , próbáld új szemszögből értelmezni Jézus példabeszédeit , a hitbe vetett gyógyító erő mibenlétét!
Véleményem szerint a "misszionárius hölggyel" is ugyanoda kerültél volna , mint például a csodaedény-és ágymatrac kereskedők áldozatai. Lehet , hogy ez így túl profánul hangzik , de attól még ebben a világban kell "tévelygésmentesen" eligazodnunk. Ha ez nem megy , akkor akár azoknak is "hihetsz" ,áldozatul eshetsz, akik a kereskedelmi szennycsatornákon árulják a"gyógyító erőt" , és elmondják neked : "Tedd a kezedet a TV-re , küldöm az energiát! Akkor inkább hallgass meg egy-egy "előadást"... de tudd , kitől fogadd kételkedés nélkül , felülírhatatlan igazságként a "tanítást", hiszen a gazság" és az igazság útjai közül fel kell ismerni a "követendőt".
A Szentlélek világossága legyen teveled !
Kedves 2. hozzászóló
Megítélni nem tudom, hogy igazad van e , de azt tudom, hogy a papíron olyan is volt hogy "közös ima" és gondolom akkor Istent szolgálja. Egy keresztényekkel teli városban nem valószínű hogy Isten ellen van
Olyan mértékig "naívnak" tűnsz a 13.47-es írásod alapján, hogy kétségbevonom , figyeled-e , milyen változások mennek végbe az igazi való világban! Nézel híradót néha, amiből (a cenzúra után is) kiviláglik, mennyire romlott , lezüllesztett korban élünk? Arra sem gyanakodhatom , hogy megállt nálad az idő, hiszen gazemberek minden korban voltak/vannak/lesznek. Az eszközök változnak csupán. Még az inkvizíció intézményét is Isten nevében vezették be...és nézzed meg, kik! De ma (a.D. : 2015) olvasol újságot? kijársz az utcára? beszélgetsz evilágon élő emberekkel? Akik már póruljártak , "befürödtek".Talán még ők is is afféle véleménnyel lehetnének felőled , hogy te vagy a mai zsiványok legáhítottabb "ügyfele". Az a jóhiszemű balek, aki még keserű tapasztalatai alapján is újra-és újra belelépne ugyanabba a kelepcébe!
Az egyik legütősebb "hívószó" ma , ha valami " KÖZÖS" ! Tudják , hogy a mai kiüresedett (kiüresített) éránkban egyre többen ismerik fel , mennyire egyedül hagyták önmagukat, milyen magányosak, közönyösek , igénytelenek. Mennyire megtagadták még a kisebb közösséget is (pld. a családot is, mint olyat) , mennyire megosztott ,megfélemlített , elvadult világban kell (kéne) az életet értelmes tartalommal tölteni! Mennyien gyengék elismerni , hogy ők semmivel nem nem kevesebbet vétenek gondolattal , szóval , cselekedettel és mulasztással, mint azok , akiknek kiszolgáltatták magukat. Nézz körül , hányan ÉLIK "családi életüket" a neten , " mobilon" , a facebook-on , hányan tudják győzikéék aktuális problémáit jobban , mint például szomszédaik, beteg sorstársaik , szeretteik mindennapi problémáit, hányan találják biztos támasznak hitt álságosok között magukat ! Hit nélkül ma az ember a lehetetlenre vállalkozik, hiszen az ember már önmagával sem talál KÖZÖSséget, EGYET-értést , nem lelheti önmaga belső BÉKÉJÉT. Meghasonlott, magukban is hitehagyott emberek ma ÉRTÉKek helyett szinte már csak ÉRDEKek mentén találnak KÖZÖSségekre. Ma nem valakiért/valamiért születnek az ÖSSZEfogások, hanem valaki/valami...ELLEN. És sokakat meggyőztek afelől is , hogy jók között a legjobbak úgy lehetnek , ha önmagukat is "legyőzik", akárha a Tanításnak is ellenére tesznek is. Nem mai találmány a támaszt jelentő EGYségek , KÖZÖSségek SZÉTverése. Divide et impera! OSZD MEG , és URALKODJ !
Egyébként meg? KÖZÖS imákkal kezdik azok is, akik tömegével tagadják meg szüleiket, vagy közös öngyilkosságot követnek el. A közösség nagyon fontos , talán fontosabb,mint valaha, de nézd meg , kinek/kiknek a közösségét keresed, fogadod el! Ne hidd, hogy a "jóakaratú ember" csak egyféle lehet: nem mindenki gondol ugyanarra , amikor a néki "jó" felöl közelíti ugyanazt a témát , amit te. És túl sokan állnak ma a Mammon szolgálatában ahhoz , hogy becsukott szemmel rábízhassuk IGAZI ÉRTÉKeinket azokra , akik azokat csak tőzsdeáron ismerik el azokat értéknek. Tudod, mit ? Menj el egy ilyen szeánszra, de ne hagyd ennyire "egyedül"magad ! Előbb gyűjts egy kis társaságot: figyelmedbe ajánlom többek között Realitásérzéket , Tapasztalatot , a Meggondolás- és a Mérlegelés Képességét...ha már a SZERETET tisztánlátását "elhagytad" is...valahol félúton. Rögös az az út nagyon...de ne félj , ne hagyd magad megtéveszteni!
https://www.youtube.com/watch?v=KaPno7MGPjs
Legyen igaz a hited , szép a napod! Úgy néked , mint mindenkinek , akit szeretsz !
Szia!
Mindig érdemes ilyenkor Isten szavához fordulni. Lásd pl. Máté 12,24-32.
Vallási vezetők másokat tanították, hogy Jézus az ördögtől műveli azt, ami a Szentlélektől van. Jézus azt mondja, hogy ez nem megbocsátható.
Leírásod szerint nem erről van szól.
Hála Istennek gyógyító ereje ma is aktív és munkálkodik!
Remélem segíthettem, Matthew
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!