Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Mi az a vonzás törvénye...

Mi az a vonzás törvénye (agykontroll) és hogyan működik?

Figyelt kérdés
Szeretnék a témáról kicsit többet megtudni,olyan emberek válaszát várom akik már esetleg használták és tudnak személyes tapasztalatot írni.. Tényleg működik? Hogyan kezdjek neki?

2016. szept. 24. 23:46
 1/6 2*Sü ***** válasza:
88%

A vonzás törvénye valami nagyon egyszerű, ámbátor sokak számára nem gyakorolt jelenségből fakad. Minél jobban hisz az ember abban, hogy valamit el fog érni, annál inkább tettekre sarkallja, ösztönzi, növeli az akaraterejét, kitartását. De alapvetően nem a hite, mely szerint az adott dolgot eléri viszi előre, hanem a tettei, a kitartása, a hite csak ezt erősíti. Ha én elhiszem, hogy végig fogok menni az Országos Kéktúrán, akkor el fogom kezdeni, és ha van időm rá, mindig megteszek egy-egy újabb szakaszt. Ha nem hiszek benne, hogy végig fogok menni rajta, akkor lehet, hogy még el ugyan elkezdem, de könnyebben mondom azt, hogy most inkább nem folytatom, úgyse fogom befejezni, akkor nem mindegy, mikor hagyom abba?

Na ez a bölcsesség lett gyökeresen kiforgatva, kvázi visszájára fordítva, és nyakon öntve valami áltudományos, ezoterikus maszlaggal. Evidens, hogy hiába vágyok Nobel-díjra, hiába összpontosítok rá, hiába viselkedek úgy, mintha már megkaptam volna, ha valójában nem kezdek el fizikát tanulni, azt évekig művelni, kutatni, akkor nem fogok Nobel-díjat kapni. Szintén hiába akarom bevonzani azt, hogy ötösöm lesz a lottón, ha nem veszek lottószelvényt, természetesen nem lesz ötösöm. De a vonzás törvénye pontosan azt hiteti el veled, hogy más dolgod nincs is, pusztán vonzanod kell a dolgot. Nem kell tenned érte semmit, csak gondolni rá, és megtörténik veled. A vonzás törvénye az hazudja, hogy a célod eléréshez az !egyetlen! dolog, amit tenned kell, az az, hogy hiszel benne. Könnyen belátható, hogy ez ostobaság, bármilyen áltudomány szöveggel öntjük nyakon rezgésekkel, hullámokkal, mágnesességgel, kvantummechanikával.

Célszerű inkább nem jobban megismerkedni vele, hanem kezedbe venni a sorsod alakítását. Nem egy külső erőtől, Istentől, „mágiától”, analógiáktól, vélt vagy valós feletted álló törvényektől várni azt, hogy az életed helyes mederbe kerüljön, hanem attól kell várni ezt, hogy milyen képességekkel, kitartással rendelkezel, és mi az, amit valódi tettekre fordítva itt és most meg tudsz tenni lépést, ami a célod eléréséhez szükséges.

2016. szept. 25. 00:13
 2/6 fersk ***** válasza:
100%

@ 2*Sü:

"Szintén hiába akarom bevonzani azt, hogy ötösöm lesz a lottón, ha nem veszek lottószelvényt"

[link]

Bár igaz, hogy Blikk... :)

2016. szept. 25. 09:07
 3/6 2*Sü ***** válasza:
Blikknek blikk, de akár igaz is lehet. Könnyen elképzelhető. De ő sem várta a lottó nyereményt a karosszékben meditálgatva, hanem kimondottan keresete őket, gyűjtötte, gondolom heti, vagy napi több órát töltött azzal, hogy kikukázza a lottószelvényeket. És ez a lényegi különbség, amiről beszéltem. Ő vett lottót, és gyűjtött lejárt lottószelvényeket. Ő !tett! valamit, nem csak !akart! valamit. Nota bene a cikk szerint esélyes, hogy nem kapja meg a nyereményt, hiába akarja, hiába hitte már el, hogy az övé, és hiába tett érte. Tehát néha még a tettek sem elegendőek, ilyenkor kell felülvizsgálni, hogy a célod helyes-e, jó eszközöket, jó utat választottál-e hozzá.
2016. szept. 25. 14:12
 4/6 A kérdező kommentje:
Érdekes dolgok ezek. igazság szerint Én próbálok arra gondolni hogy az exem vissza jön hozzám. Érzem,hogy ennek még nincs vége,nem lehet. Ezért kérdeztem hogy be lehet e vonzani dolgokat.
2016. szept. 25. 17:11
 5/6 2*Sü ***** válasza:
100%

> Érzem,hogy ennek még nincs vége,nem lehet.

Ezen te tudsz segíteni, senki más. Tudod elemezni, hogy vajon miért lett vége, mi nem stimmelt. Utána tudsz magadon változtatni, ha az volt a gond. Meg tudod keresni, és helyre tudod hozni. De a legtöbbször ez nem szokott sikerülni. Ha mégis, egy új cserépedény mindig erősebb, mint egy olyan, ami már meg lett ragasztva. Nem elképzelhetetlen persze, hogy szerencséd lesz, de az esetek nagy részében nem ez szokott történni. Sőt minél görcsösebben ragaszkodsz, annál kevésbé.

Az érzés ismerős, én is átéltem már, csak ez pusztán arról mond el bármit is, hogy te nem tudod elfogadni, hogy vége. De majd idővel ez javulni fog, jön egy új kapcsolat, és minden megy tovább azon az úton, ami nagyon nem az, amire most vágysz, és ez az út nem lesz rosszabb. Kitartás. Persze elütheted az idődet mondjuk a vonzás törvényének tanulmányozásával, de működni önmagában nem fog, de legalább új ingerek érnek. De akkor már inkább keress értelmesebb elfoglaltságot.

2016. szept. 25. 22:08
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm , hasznos volt a válasz!
2016. szept. 25. 22:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!