Milyen könyvek vannak amik a vámpírológia vagy vérfarkasok témában íródtak?
Gray, Claudia Evernight - Örökéj
Gray, Claudia Stargazer - Nézz az égre!
Hamilton, Laurell Kaye Bűnös vágyak
Hamilton, Laurell Kaye Lidérces álmok
Hamilton, Laurell Kaye Haláltánc
Hamilton, Laurell Kaye A Harlekin
Hamilton, Laurell Kaye Leláncolt Nárcisszusz
Hamilton, Laurell Kaye Égő áldozatok
Hamilton, Laurell Kaye Véres csontok
Harris, Charlaine Inni és élni hagyni
Jenkins, A. M. Night road - Éjjeli utazás
King, Stephen Borzalmak városa
Meyer, Stephenie Breaking Dawn
Meyer, Stephenie Eclipse - Napfogyatkozás
Meyer, Stephenie New Moon - Újhold
Meyer, Stephenie Twilight - Alkonyat
Moore, Christopher Vérszívó démonok
Noel, Alyson Blue Moon - Kék hold idézet)
Noel, Alyson Evermore - Mindörökké idézet)
Rice, Anne Memnoch, a Sátán
Rice, Anne Interjú a vámpírral
Shan, Darren Rémségek cirkusza
Shan, Darren A lelkek tava
Shan, Darren A sötétség vadászai
Shan, Darren Az árnyak ura
Smith, Levy L. A Leszármazott
Ward, J. R. Életre keltett szerető
Ward, J. R. Megsebzett szerető
Ward, J. R. Megbosszult szerető
Ward, J. R. Éjsötét szerető
Ward, J. R. Síron túli szerető
Ward, J. R. Megváltott szerető
Húú erre én is kíváncsi lennék. Szerintem az egyetlen ,,használható,, az Drakula története lenne, mert valahol az volt az első. De amúgy Nod könyve, a Káiniták története az ami az első vámpírokról beszél. Káinról akit örök vérszomjjal és halhatatlansággal átkoztak meg... Én ebből indultam ki. Meg elvileg van valahol Vámpírkutató Intézet. Vérfarkasokról fogalmam sincs... De ha a regényekből indulsz ki, azokon keresztül is lehet nyomozást kezdeni. Szerintem az Alkonyatos indiánoknak is utána nézhetsz, valami valóságalapja lehet, ha már az indiánok ott vannak. quiljute azt hiszem így hívják őket...
Ebben semmi alkonytmánia nincs, egyszerűen csak ha létező népcsoportról írt, akkor már érdemes utána nézni. Meg a kutatásban sokat segítenek az írók, költők művei, vagy a festőké. Ők azok, akik kimondhattak, leírhattak és ábrázolhattak úgy dolgokat, hogy nem kérhették számon rajtuk. Régebbi regényekből indulj ki...
Maria Janion - A vámpír
Ez egy ún. szimbolikus biográfia, amely végigjárja az egyes korszakokat és hiedelmeket, a vámpír reprezentációját szem előtt tartva. Szakmai jellegű kötet, én a szakdolgozatomhoz használtam, nagyon érdekes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!