Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Miért kezdenek el enni a...

Miért kezdenek el enni a magyarok, ha fölszálltak a vonatra/buszra?

Figyelt kérdés
2010. ápr. 21. 22:36
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

A válasz megírásának időpontja: tegnap 23:10

Ő volt az egyetlen, aki megértette, mire gondolok. Nem arról van szó, hogy ha valaki éhes, eszik. Hanem, amint helyét találja a vonaton (mondjuk 3 órás az út), egyből előveszi a rántotthúst, és eszik.

2010. ápr. 22. 07:34
 12/16 anonim ***** válasza:
60%

23:10 vagyok

A paraszt szót most úgy értettem, hogy a falusi embereken belül is az a réteg, aki elég műveletlen...

Én is vidéki vagyok, és a rendes munkás embereket, parasztokat nem nézem le, nem kell rögtön azt gondolni.

Csak nem tudtam hogy fogalmazzam meg, meg siettem is.

A rántotthúsról jut eszembe. Amikor ismerősökkel strandra mentünk akkor oda is hoztak rántotthúsos szendvicseket.

Egyébként nem rossz ötlet, mert amilyen drágák már a strandon azok a kis bódék, az elképesztő.

De én sosem vittem, mert 1 úgyis megkívánom a halat/palacsintát/pizzát a strandon, meg ha már egyszer elmegyek akkor rászánok egy kis pénzt és veszek valamit 2 valószínűleg az ember nem enni megy, hanem úszkálni vagy napozni.

Azt nem értettem soha, hogy kimentünk átöltöztünk fürdőruhába akartam bemenni a vízbe erre mindenki leült kajálni, pedig 10 perce sem érkeztünk meg és elvileg ők reggeliztek előtte otthon.

Hát szerintem ez ilyen magyar szokás... HOgy egyből elkezdenek enni mindenhol.

Kicsit ide kapcsolódik az is, amikor bemennek a boltba és az anyuka a polcról a gyerek szájába adja a csokit, amikor még meg sem vették.

Én ilyen külföldön nem tapasztaltam soha, csak nálunk.

De azt is csak itt vettem észre, hogy rögtön kajálnak mindenhol, mintha 4-5 napos út lenne.

Jó, hogy nem ott kezdik el készíteni az ételt. Bár én már nem egyszer láttam olyat, hogy a nő elővett egy bicskát, vagy kézzel szétszakított egy szömlét és csomagolta ki hozzá a nemsokkal azelőtt vásárolt felvágottat. De távolsági buszon olyan is volt már, hogy valaki elő vett egy kis doboz vajat.

Na ez szerintem már komolyan mindennek a teteje...

Nem tudom hogyan alakult ez ki, mert még elég fiatal vagyok, de szerintem erősen kapcsolódik a magyarokhoz.

Holnap buszoznom kell, kíváncsi vagyok mi lesz a menü. :DDD

2010. ápr. 22. 14:40
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
Nos, én 22 éves budapesti, diplomás közgazdász vagyok, aki gazdaságdiplomácia szakon végzett. Jelenleg mesterképzésen vagyok. Angolul és spanyolul tárgyalási szinten beszélek, illetve a legtöbb újlatin nyelvet megértem és kínaiul tanulok, írásjelestől, mindenestől. Szabadidőmben csillagászatról, elméleti fizikáról, nyelvészetről, nemzetközi gazdasági folyamatokról, geopolitikai történésekről, antropológiáról, genetikáról, evolúcióról, és még sok másról olvasok. Dolgoztam már külföldön irodai beosztásban, Magyarországon külföldi cégnél, külföldi kollégákkal, étterembe, könyvesboltba, építkezésen stb... Szóval, az tipikus magyar tahó, paraszt vagyok :) Mivel, nappalis hallgató révén fenn is kell tartanom magamat, diákmunkákat vállalok megállás nélkül, az irodaitól, a nehéz fizikai munkáig és paraszt magyarként, nincs egyetlen percem sem táplálkozni, amíg a suliból a melóhelyre rohanok gályázni. Eközben természetesen paraszt magyar módjára zabálom a vajas, szalámis zsemléket, a buszon, metrón, héven, a körúton sétálva stb... Ettől igazán parasztnak érzem magam, ne haragudjatok kedves embertársaim, hogy így megbotránkoztatlak titeket :P de egyszerűen k...vára nincs arra időm és anyagi keretem, hogy normális helyen megebédeljek. Ez van, akik pedig, finnyáskodva, megbotránkoznak ezen, azoknak csak ennyit tudok mondani: Hahó! Mesdames et Messieurs bienvenu au hongroistan!
2010. dec. 20. 22:39
 14/16 anonim ***** válasza:
100%
Nem értem, hogy miért zavar, ha egy 3 órás úton elkezd valaki enni... A nyáron nekem is kellett minden nap 3-3 órát vonatozni tesómhoz a kórházba. És most hol kezdtem volna el enni? Talán az ágyán? Van tök felesleges 3 órám, már bocs hogy kihasználom arra hogy megkajálok. És szerintem mások sem az utazás kedvéért szállnak buszra vagy vonatra. Persze tényleg vannak akik egy negyed órás utat sem bírnak ki hogy ne egyenek, de amíg nem téged terít be a kajával, addig semmi közöd hozzá.
2010. dec. 21. 00:01
 15/16 anonim ***** válasza:
100%
Fura. Busszal járok dolgozni 11 éve. 40 perc út oda, 40 perc vissza, de nem sűrűn találkoztam ezzel a problémával. Mondjuk engem nem is zavarna, max. akkor, ha elkezdene mellettem bográcsozni, vagy szalonnát sütni.
2010. dec. 21. 00:17
 16/16 anonim válasza:
86%
A magyar szeret enni, és a "kieső" időt (mint pl. az utazás) az élvezetek kiélésére fordítja. Én ezért eszem (mondjuk itt például szendvicsre, és hasonlóan egyszerű ételekre gondolok), és olvasok utazás közben. Hozzáteszem: nem azért olvasok ilyenkor, hogy elüssem az időt, hanem, mert kifejezetten "romantikus" ilyenkor olvasni.
2010. dec. 21. 01:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!