Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Milyen szavak lenne illendö...

Milyen szavak lenne illendö ismerni egy 15 éves gyereknek?

Figyelt kérdés

Sok szleng szó van, és szeretnék még néhánnyal gyarapitani a szókincsem, de jöhetnek másmilyen szavak is, és nagyon megköszöném ha mellé irnátok rövide a jelentését.

pl:kognitív-gondolkodáson alapuló

fatális-elkerülhetetlen

stb.....a helyesirásért elnézést kérek, és igen tudom van itt is sok ilyen kérdés de amiket találtam azok régiek, és nem mindegyiknek találtam meg a jelentését az interneten.

2016. aug. 23. 23:24
 1/1 anonim ***** válasza:
100%

Amit a magadfajtáknak ismerni kell:

Facebook: jelentése Pofakönyv, amúgy olyan hely, ahol az emberek kiteregetik a magánéletüket és roppant értelmes "beszélgetéseket" folytatnak.

Like: a fent említett helyen ezt nyomod annak, akinek nyalni szeretnél.

Dislike: ezt annak nyomod, akinek nem tetszik a pofája.

Pokémon GO: amolyan Search and Destroy játék pokémonokkal* a parkokban/köztereken/bevesárlóközpontokban.

Pokémon: virtuális entitások, melyeket fanatikus meberi egyedek kergetnek okostelefonjukkal* a fent említett helyeken.

Okostelefon: ez az életed, nélküle nem létezhetsz, vigyázz rá, jobban, mint a szemed világára, komolyan mondom nélküle csupasz vagy, mint egy jedi fénykard nélkül.

Divat: ezt kell követned.

VBK: vörös boros kóla, általában kannás borból készül, azért találták ki, hogy valahogy elfedjék az olcsó bor borzalmas ízét. Nevezik még Leónak és Vadásznak is.

Repülő Szarvas: Jager és Red Bull keverék hagyományosan, de általában anyagi okokból Jager utánzatból és 100 forintos energiaitalból készítik.

Menő: ha ész nélkül követed a divatot, minden hétvégén detoxban végzed, bunkó vagy a csajokkal és visszaszólsz a tanárokkal akkor ez leszel.

ku*va: útszéli közalkalmazott eredeti jelentésében, de nektek már töltelék szó

ba*zd meg: szintén töltelék szó, általában különböző tagmondatok között áll. A szótőnek egyébként elképesztően sok jelentése lehet szövegkörnyezettől és igekötőtől függően, az angol take igével vetekszik.

Fa*z: az ami lábad között van, i képzővel férfit jelent.

Pi*sa: női nemi szerv és maga a nő is egyben(tudom, tudom... logikátlan, de hát nehéz nyelv a magyar)

Köcsög: alapvetően népi cserépedény, de ma már hímringyót és bunkót is jelent.

Detox: részegek gyűjtőhelye.

Éjjel nappali: kisbolt, közös jellemzőjük, hogy itt kiadják az alkohol tartalmú italokat kiskorúaknak.

Spangli: füves cigi.

Fű: alapvetően gyep, de nektek már marihuána.

2016. aug. 23. 23:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!