Jó animék? Tudom, h kb én vagyok a 351. ilyen kérdező, de láttam, már minden választ, és ezért írtam ki én is! Van olyan anime, amit ténylegesen érdemes megnézni?
1. Monster
A legzseniálisabb anime, ami létezik. Nincs benne semmi fantasztikus vagy képzeletbeli tárgy, lény teljesen reális, és nem operál mással, mint az emberi lélekkel és annak sötétségével.
A története szerintem zseniális: egy japán orvosról szól, Dr. Tenmáról aki Nyugat-Németországban elismert agysebész. Rájön, hogy a főnökei mennyire kihasználják tehetségét, és felismeri, hogy minden élet egyformán értékes, ezért a vérrög miatt szenvedő polgármester helyett egy előbb érkező, fejbe lőtt és ezáltal kritikus állapotban lévő gyereket operál meg. Az adományozó polgármester meghal, főnökei teljesen semmibe veszik és eltapossák ezek után. Egy nap azonban mindhárom meghal. 10 évvel később derül ki, hogy a gyilkos a japán doktor által megmentett, fejbe lőtt fiú, a zseniális pszichopata Johan Liebert, aki a szeme láttára öl meg még egy embert. Az élet értékét mélységesen tisztelő Dr. Tenma teljesen összetörik, és megesküszik, hogy megöli azt a személyt, akit egykor ő hozott vissza a halál torkából. Megkezdődik a harc közte és a szörny között.
Talán a legösszetettebb történetű anime, amit valaha láttam, több, mint 70 részes és nem egy egyszerű darab. Viszont ennél zseniálisabb, kidolgozottabb anime kevés van. Elképesztő és kidolgozott történet, karakteret és hangulat. Egyszerűen nincs benne egyetlen felesleges karakter sem, mindnek megvan a maga szerepe.
Detective Conan/Conan a detektív
Ezt leginkább annak ajánlom, aki nagyon szereti a krimit és a Poirot féle ügymegoldásokat. Krimiként és drámaként is nagyon jó anime, tele rengeteg zseniális gyilkossági üggyel. Egyszerűen élmény végignézni, hogy megfejtik ezeket az eseteket.
Zankyou no Terror
Két tizenéves terroristáról szól, akik bombás merényletekkel támadják Tokiót, és minden robbantás előtt videóüzenetet küldenek egy rejtvénnyel, melyben a bomba helyét árulják el.
Szintén erős anime és nagyon jó a története. Annak ellenére, hogy elég rövid, nem marad elvarratlan szál.
Perfect Blue
Ez egy Satoshi Kon által rendezett anime-film, zseniális pszicho-thriller és horror.
Egy fiatal énekesről szól, aki lemond énekesi karrierjéről, hogy színészkedni kezdjen. Azonban egy őrült rajongójának mindez nagyon nem tetszik.
Az egyik legjobb animefilm, amit valaha készítettek, kiváló történetvezetéssel, ám ugyanakkor rendkívül összetett is.
Szerintem legalább kétszer meg kell nézni, hogy mindent megértsen az ember.
Amiket még nagyon ajánlok, de szerintem már hallottál róluk:
- Assassination Classroom (szerintem a legviccesebb anime vígjáték, elképesztően ostoba történettel ugyanakkor zseniális, amit kihoztak belőle, nagyon ajánlom)
- Parasyte Maxim
- Code Geass
- Another (talán a leghangulatosabb horror anime, a története nagyon jó, és bár a vége kicsit megosztó, szerintem érdemes megnézni)
- Yami Shibai (szintén horror, nagyon egyedien megrajzolt 3-4 perces kis urban legend feldolgozó sorozat)
A "jó" elég relatív fogalom, valakinek a High School DxD meg az InuYasha a jó....
Írnál konkrétumot, akkor tudnék ajánlani.
Rainbow, Monster tényleg minõségi seinenek, tetszeni fognak ha szereted a mûfajt.
Juuni Kokuki
Seirei no Moribito
Tenkuu no Escaflowne
Berserk
Gungrave
Trigun
Tiger & Bunny
Kemono no Sou-ja Erin
Baccano!
Fate/Zero
Wolf's Rain
Mobile Suit Gundam 00
Steins;Gate
Guin Saga
Utawarerumono (2006)
Mobile Suit Gundam SEED
Kiseijuu: Sei no Kakuritsu
Death Parade
Eureka Seven
Slam Dunk
Natsume Yuujinchou
Victorian Romance Emma
Chuunibyou demo Koi ga Shitai!
Mushishi
Rurouni Kenshin
Beck
Silver Spoon
Full Moon wo Sagashite
Tengen Toppa Gurren-Lagann
Tales of Zestiria the X
Barakamon
Black Lagoon
Durarara!!
Psycho-Pass
Gosick
Ouran Koukou Host Club
Uchuu Kyoudai
Ergo Proxy
Serial Experiments Lain
Neon Genesis Evangelion
Mahou Shoujo Madoka Magica
JoJo's Bizarre Adventure
Versailles no Bara
Ginga: Nagareboshi Gin
Hajime no Ippo
Gintama
Nana
Kimi ni Todoke
Itazura na Kiss
Usagi Drop
Hikaru no Go
History's Strongest Disciple Kenichi
Eyeshield 21
School Rumble
Maison Ikkoku
Lovely Complex
Sket Dance
Puchi Puri Yuushi
Nanatsu no Taizai
ReLIFE
Chi's Sweet Home
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!