Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Gázpisztoly hatásos önvédelmi...

Gázpisztoly hatásos önvédelmi eszköz?

Figyelt kérdés
Vagy csak annak mondják,de semmit sem ér? Láttam az összes youtube videót erről,de nem tudom eldönteni....
2016. aug. 6. 21:58
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:

PV nemigen használ,mert legalább az OC használ.Meg itt több ellenfél volt,és mint mindig, megint nem vált be.Meghallja a lövéshangot(,csípős levegő,ez csak egy gázpisztoly(főleg akire nem lőnek),kinyírlak mechanizmus.(Pitiáner alkesz kötekedőket leszámítva.)

Meg milyen drog?angyalpor,vagy idegbeteg+adrenalin?A lényeg,hogy (rendőrségeknél is rendszeresített)OC gázsprayt kell használni gp helyett,nem a patronokkal marháskodni,aztán főhírként megy a médiában,miután leszúrtak,hogy lövöldözés volt.Akkor már gumit lőjünk.

illetve még létezik jpx piexon/termékek,amit hatóságok is használnak,de ahhoz már tudni kell hidegvérrel célozni.sabre red,fox labs USA gázsprayk. Azért be lehet látni,hogy ha egy folyadék megy a szembe,az sokkal hatékonyabb,mintha gőz vagy gáz formában érne oda,az egyébként OC nél sokkal gyengébb szintetikus,kapszaicin.Tehát mit is írnak az elérhető hatóanyagokról hivatalosan?utána lehet nézni:

CN alig lehet kapni,elavult hatástalan.

CS hatásos,de drog hatása,vagy alkohol hatása alatt mégse.

PV lassabban hat,de elvileg hatékony,bár beismerik ,hogy az OC hatékonyabb ,ami gázpatron töltetben nem lehet,mert gyanta.

Ezenkívül a Wadie patronok elakasztják még a revolvereket is ,mert kiszakad a csappantyú,mert a gyártó lesza..a.Fejlődést sem látni x évtizede,mert jó az amíg eladható.

szélben,esőben nem használható gp,és kifogások hada,sok mindenre,nemcsak gp re,hogy ezért meg azért nem használt.

2016. aug. 30. 05:57
 12/24 anonim ***** válasza:

Akik itt írnak a gázpisztoly ellen, azok arcon lövetnék magukat egy teszt során CS és PV töltényekkel?

Vagy csak úgy beszélnek a vakvilágba és a valóságban már nem ilyen bátrak?

2016. aug. 30. 22:14
 13/24 anonim ***** válasza:
azért ne hasonlítsunk,adrenalintól,piától,befűtött idi.ta pszi...pata á...dékot,egy 3 méteres megbicskázlak teszthez,főleg ne több ellen, ne vonjunk le következtetéseket,egy elleni tesztből.főleg nem úgy ,hogy a tesztvideók üzleti érdekeltséghez kötöttek.
2016. szept. 1. 22:10
 14/24 anonim ***** válasza:

13:

Én is csináltam gumilövedékes tesztvideót és tervezek csinálni gázspray-s tesztvideót is. 22 éves vidéki főiskolás vagyok, nincs semmilyen üzleti érdekeltségem a fegyveriparban.

De hát megvakít. Ez nem elég? Az hogy megvakulsz-e attól hogy beledörzsölök a szemedbe egy erőspaprikát (vagy arcon lőlek pár paprikatölténnyel), nem attól függ hogy mennyire vagy drogos, részeg, adrenalintól feltüzelt. Egyszerűen csak megvakít, mert olyan hatóanyag van benne, ami akkor is könnyezésre és a szemeid becsukására késztet, ha drogos és részeg és adrenalintól fűtött vagy

2016. szept. 2. 09:24
 15/24 anonim ***** válasza:
Hatásos , ismerősök megakadályoztak rablást és kutyatámadást , nem a látványa vagy a hangja miatt . Tavaly pár híradós riport is volt mikor biztonsági embert , trafikost vagy kocsmai balhézót képen lőttek . Mentő vitte a tagokat ,az arcukon géz volt és kaptak speciális lemosást .
2016. szept. 2. 15:54
 16/24 anonim ***** válasza:

a média szereti felnagyítani a dolgokat,és számtalan eset van lásd a fenti,elsősorban több támadó ellen,ahol semmit sem ért.azonkívül rég elavult felesleges hangzavart kelt,belinkelek pár gázpisztoly alternatívát növekvő árral.:

[link]

(lényegében egy pisztolyba épített gázspray,kb 12 rövid fujásra elég,kb 6m -ig fúj,és könnyű.)

[link] (4 lövetű jpx)

[link]

(pepperball?)

2016. szept. 3. 07:37
 17/24 anonim ***** válasza:

16:

Ezek is mind jó cuccok amiket linkeltél.

De az átlagparaszt számára (mint én is), aki bemegy a helyi fegyvertboltba önvédelmi valamit venni, ezek elérhetőek megfizethető áron Magyarországon? Mert sok ember már a 2 ezer forint feletti gázspray-t, a 30 ezer forint feletti gázpisztolyt vagy a 10 db-ért 3000 forintos gáztöltényeket is soknak találja.

Csak sajnos amiket mutatsz, azok kiskereskedelmi forgalomban nem kaphatóak Magyarországon

2016. szept. 3. 14:40
 18/24 anonim ***** válasza:

de online lehet rendelni.:

obramo security,stunguns.eu,amúgy idő kérdése ,és itthon is elérhetőek lesznek.lehetőleg az elérhető leghatékonyabbra kell törekedni, nehogy aztán meglepetés érjen.

a gázpisztoly nálam már tizenéve nevetség tárgya már ott bukott,hogy szélben használhatatlan.Na jó a gázspray is.Viszont a szél mégis kevésbé hat rá,mivel folyadék sugarat,vagy permetet lő ki,ennek elvileg két előnye van a gp -al szemben.1.:a szél kevésbé hat rá, 2.folyadék,jobban ,,megtapad,,A fox labsnál a gyártó azt is írta,hogy a nagyon tisztított OC gyanta,miatt lemossa? a védő lipid réteget,és ezáltal gyorsabban hatnak a kapszaicin(ek).

2016. szept. 8. 20:00
 19/24 anonim ***** válasza:
A gyakorlatban is próbáltad hogy használhatatlan, vagy csak úgy mondod? De komolyan, erre válaszolj már
2016. szept. 8. 20:22
 20/24 anonim ***** válasza:

igen belesétáltam a felhőjébe,jó sok éve.Nem egyszer.CS -t azonnal érezni,a PV csak lassan hat.

Azt nem írtam ,hogy nem használ.De csak egy ember ellen jó!(ott sem minden esetben,illetve nem tapad úgy az ellenfél szemébe,mint pl egy folyadék,azaz hamarabb elmúlik a hatása)

Az 1 ellen viszont jó a gázspray is.

Szélben a gp használhatatlan.Hacsak nem közvetlen közelről megy a pofába.

Bizonyos gázspray típusok viszont a gp -hoz képest használhatóak. foam,ill.jet.ujabb a gél.

Még volt egy olyan érv is a gp mellett ,hogy jobban lehet vele célozni.azóta megjelentek pisztolymarkolatos gázsprayk is,pl mace,és ruger néven-valahol létezik még sabre redes változat is.Mace el 12-őt lehet ,,lőni"mire kiürül.

Ezenkívül a gázspray nem nehéz,és nem kelt felesleges hangzavart,ami max kutyákat rémít meg.

Ezenkívül vannak már korszerűbb eszközök is,ezért is a gázpisztolyok már rég elavultak.

Voltam fegyverboltban nemrég,az öregekre rásózták a wadie,töltényeket,és azzal hitegette őket,hogy hatékony.igaz az első lövés után csapikiszakadás ,és elakadás a vége.

Ha lövöldözni kell,(legalább félkilós cink öntvénnyel)akkor ott a gumilövedékes,és az időjárástól függetlenül is működik.

2016. szept. 9. 11:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!