Elméleti kérdés: melyiket választanátok, egy emberformájú idegen bolygóról érkezett alient, aki magával akar vinni a maga bolygójára, vagy az itt lévő perpill boldog és kényelmes életeteket?
Ma éjjel pont ezt álmodtam. Jött egy alien, tök emberformájú volt, egész kellemes megjelenésű, és egyből elkezdett udvarolni, ami nyilván hízelgő volt. De álmomban vőlegényem is volt (aki a valóságban is van), és végül nagy szívfájdalmak közepette, merthogy egyébként én baromira szeretnék idegen civilizációkkal találkozni meg idegen bolygókat felfedezni (de jó is lenne, ha még a fiatal életemben felfedeznék a térhajtóművet... -Star Trek referencia), de mégis az itthoni életet választottam, mondván, hogy túl sok mindent kellene hátrahagynom, és az új világban fene se tudja, mennyire érezném jól magam. Tehát amolyan megszokott boldogság vagy az új, de bizonytalan izgalmak keresése közötti dilemma.
Ti hogy döntenétek? És ha nem lenne párotok? Feltételezzük, hogy az idegen valóban tetszik nektek, és az életetek itt azért nem egy teljes katasztrófa.
u.i.: a bolygója valami 243 évnyi útra van innen, amit te végig hibernálva töltesz, szóval nem igazán tudod meggondolni magad- vagyis meg tudod, de nem sok értelme van-, ha mégsem tetszik ott az új bolygón valami.
"de nem ártana némi minimális asztrobiológiai ismeretre támaszkodni."
Az ilyenek verik szét, azt hogy fantázia és taszít az unalmas, rideg valóságba ahol semmi nem szép vagy érdekes, hanem csak dögunalmas fizikai törvények vannak.
"nem ártana némi asztrobiológiai ismeretekre hagyatkozni"
Minthogy egyelőre az asztroBIOLÓGIA, mint olyan, inkább elméleti tudományág, tekintve, hogy SEHOL sem találtunk akárcsak egysejtű életre utaló jeleket, ezért ez a teljes kérdéskör abszolút filozófiai. Ha az egyszerű alapokat vesszük, akkor induljunk ki abból, hogy hasonló környezeti feltételek hasonló jegyeket idéznek elő az élőlényekben, amit visszafelé lefejtve mondhatjuk, hogy aki hasonlít hozzánk, az hasonló környezetből indult ki- azaz, aki humanoid mind megjelenését, mind a közvetlen jegyeit tekintve (beszél, hall, lát, mindezekre ugyanazokat a szerveit használja mint mi), az emberek számára is élhető környezetből jött (értsd: oxigén megfelelő mennyisége a levegőben, folyékony víz, a táplálkozás fontos összetevői, satöbbi).
Nyilván ha az életfeltételek kérdéskörét ilyen egyszerű módon megoldjuk, akkor valóban felmerül a szociális problémák kérdésköre. A leírásban is mondtam, hogy udvarolni kezd az alien, tehát feltételezhetően nem rabszolgasorba vinne, és induljunk ki abból, hogy ha ő maga vissza akar térni, akkor nem egyedül él egy teljes bolygón- ha meg ennyire zavarná a tömeg, akkor nem látogatna el a mi erősen túlnépesített sajátunkra.
Ez a témakör nem véletlenül tudományos FANTASZTIKUM, amellett, hogy szerintem fantasztikus is, elég nagy tereket hagy a fantáziának, mert nem sok területet tudunk tudományosan lefedni- egyelőre.
Bár alapból elég tudományos beállítottságú vagyok, mégis imádom a fantasztikumot és nem rontom el a fantáziát a valósággal. :) Nem véletlenül részesítem előnyben a fantasyt, meg a sci-fit, minden mással szemben. Írok is ilyesmiket erotikus verzióban, szóval közel áll hozzám a kérdésed témája. :)
Fiatalabb koromban (tizenévesen) simán elmentem volna bárkivel bárhova, akkor is, ha kevésbé emberformájú. A húszas éveim elején is még simán. Untam az életem, utáltam a világot, az embereket, mindent. Vagyis ennél bármi jobb lett volna, de legalábbis izgalmasabb. :D
Aztán 25 fölött valahogy kezdtem magamra találni, már nem utáltam az életemet meg az embereket, azóta családom is van, és mostanra harminc is elmúltam, és jelenleg kifejezetten élvezem az életet. Már nem szívesen mennék el innen. Tökre nem hoz lázba az, hogy személyesen és élőben ismerjek meg bármi földönkívüli dolgot. Itt a Földön sem sok kedvem van túl messzire utazgatni. :D
Az általad felvázolt helyzetben engem csak a földönkívüli pasi érdekelne (a bolygója, a népe már kevésbé). Persze, rengeteg tényezőtől függ, hogy mennék-e vele vagy sem. Jelen helyzetemben nem, nem hagynám hátra a családomat. Ha egyedülálló lennék gyerek nélkül, akkor sem mindegy, hogy kb. egy különleges háziállat szerepét tölteném be nála, vagy egyenrangú fél lehetnék mellette. De ennél is fontosabb kérdés lenne a szexualitás. Működne-e köztünk, szaporodóképesek lennénk-e egymással. Ezen kérdések bármely kimenetelének pozitív és negatív vonzatai is lennének bőven.
Persze, a legegyszerűbb opció az lenne, ha elrabolna. Akkor nem kéne dönteni. :D Utána meg már adott a helyzet, amivel kezdeni kell valamit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!