Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Mi van mostanság velem?!

Mi van mostanság velem?!

Figyelt kérdés
Mostanában folyton levert vagyok,semmihez nincs kedvem...Mára már a barátaim sem nagyon érdekelnek,flegma vagyok velük,ha hívnak valahova,mondom nekik,hogy most más a programom,holott nincs semmi,hanem otthon fekszek és tv-zek,zenét hallgatok,meg stb.. Pedig 1 éve az életeim voltak a barátaim..Sajnos nagyon sokat is sírok.. Bátyám sérteget (pl: ha mégegyszer ezt és ezt csinálod,kitekerem a nyakad,pofán vágjalak?) Szüleimmel sem más a szitu.. Az étvágyam valamennyire csökkent..Semmi nem érdekel... Az önértékelésem hagyjuk..Néha csak úgy állok a tükör előtt,nézem a dagadt lábaim,a semmilyen alakom,meg milyen csúnya vagyok...Mindig csak aludnék.. Ma voltam strandon,ott sem éreztem jól magam,csak ültem és meredtem a semmibe.. Elkezdtem rock és szomorú zenéket hallgatni,ami nálam furcsa,mert én 1 éve undorodtam a rock zenéről.. Szüleimmel sem nagyon beszélek,csak bent ülök a szobámban,zenét hallgatok,és beszélgetek a "netfriendekkel".. Pár hónapja rögtön elaludtam,mára 2-3 óra kell,hogy eltudjak aludni.. Sokat gondolok az öngyilkosságra.. Ha ez depresszió,akkor én nem tudom mitől lehet..

2016. júl. 12. 19:10
 1/6 anonim ***** válasza:
Sajnos velem is ez van :/
2016. júl. 12. 19:15
 2/6 A kérdező kommentje:

Sajnálom..:((

Ja és az lemaradt,hogyha valaki szépen,vagy csúnyán szól hozzám,akkor egyből ráordítok hogy "kuss már" vagy valami hasonló..:/

2016. júl. 12. 19:19
 3/6 anonim válasza:
Menj el a pszichiátriára, ott tudnak segíteni. Igaz, gyógyszerrel. Egyébként ha olvasnál, kirándulnál és nem foglalkoznál állandóan magaddal, akkor javulna a helyzeted. Ha öngyilkosságra gondolsz, akkor az ugyanaz, mintha megölnél egy embert. Erre nem gondoltál még? Rendben van a vérnyomásod? Nem ártana egy vérvétel sem, mert lehet, hogy nincs rendben a vérképed, és azért vagy álmos.
2016. júl. 12. 19:20
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2016. júl. 12. 19:24
 5/6 anonim ***** válasza:

Szia!

Hormonháztartás változásai okoznak ilyen tüneteket. 14-18 év környékén teljesen természetes. Új idegi kapcsolatok alakulnak ki az agyban, változik a hormonrendszer működése, és ez sajnos ilyen "mellékhatásokkal", tünetekkel jár.

Mellékvese-kéreg, pajzsmirigy, agyalapi mirigy hormonjai ilyenkor aktivizálódnak, és ez eredményezheti ezeket a tüneteket.

A vérképet mindenképpen érdemes megcsináltatni, ahogy az előttem válaszoló ajánlotta, mert kiderülhet esetleg átmeneti vashiány, ami okozhat álmosságot, fáradtságérzést.

Segít a rendszeres testmozgás. Nem feltétlenül kell eljárni, ha nem akarsz, de mondjuk otthon filmnézés közben tornázhatsz, vagy rock zenére is jól lehet aktívabb gyakorlatokat végezni. Kb. 30 perc aktív mozgás aktivizál olyan anyagokat a szervezetben, amik minimum átmenetileg enyhítik a motiválatlanság érzését, javítják a hangulatot, így könnyebb kicsit színesebben látni a világot. Ezen kívül a testedet is formálja, jobb érzés lesz a tükörbe nézni.

Fontos, hogy igyál elég vizet, mert az agyi keringésre nagyon jó hatással van - segíthet a koncentrációt javítani, a szervezetből a salakanyagok jobban ürülnek.

Vitaminbevitelre is figyelj oda, mert ilyenkor egy kis feltöltés szintén segíthet.

Ezek önmagukban nem hoznak csodát, nem lesz minden olyan, mint régen egy nap alatt, de összeadva meghozzák a hatásukat, segítenek könnyebbé tenni a benned zajló változásokat.

Sajnos át kell esned ezen a nyűgös időszakon, de érdemes tudni, hogy természetes, és csak ki kell várni a végét. Valamint segíthetsz magadnak, hogy könnyebben elviselhető legyen.

Arra azért próbálj figyelni, hogy ne szakíts meg minden korábbi kapcsolatodat, mert az időszak elmúltával nagyon jó lesz, hogy ott vannak a régi barátok. Mondjuk minden 2 programlemondás után a 3. alkalommal menj el, ha hívnak. Vagy hívd el őket/valamelyiküket te pl. fagyizni - ha hosszabb találkozást nem is terveznél be.

Esetleg gyógynövényboltban utánakérdezhetsz, hogy tudnak-e ajánlani valami gyógyhatású készítményt, amivel ezek a tüneteid enyhíthetők.

Bocsánat, kicsit hosszú lett, de hátha tudsz kezdeni vele valamit...

2016. júl. 12. 20:08
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!
2016. júl. 12. 20:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!