Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Az abc betűi miét abban a...

Az abc betűi miét abban a sorrendben vannak amilyenben vannak?

Figyelt kérdés
Vagyis pl miért az A az első betű és miért nem mondjuk az I?

2016. júl. 8. 21:42
 1/6 anonim ***** válasza:
35%

Mert egyszer régen néhány okos ember összeült, és azt mondta, hogy az A legyen az első.

Ez olyan, mint megkérdezni, hogy miért "kutya" a kutya, és miért nem "atkuy".

2016. júl. 8. 21:45
 2/6 A kérdező kommentje:
Most miért kell rögtön fikázni? Szerintem ez egy értelmes kérdés. Akkor miért nem lehet értelmes válaszokat írni??
2016. júl. 8. 21:58
 3/6 anonim ***** válasza:
szerintem ezt a véletlen hozta így.azaz így írtákle és kész.nem hiszem,hogy bármiféle tudatosság vezérelte volna a sorrend kialakitásást... elvégre egy teljesen új szabájrendszert hoztak létre,amit nem befolyásolt a természet.
2016. júl. 9. 00:16
 4/6 anonim ***** válasza:

Engem miért kellett lepontozni? (első)

Az, hogy egyszer valakik eldöntötték elég korrekt válasz, még ha nem is írtam le, hogy kik voltak ezek az okos emberek, valamint mikor és hol tartottak gyűlést.

2016. júl. 9. 00:52
 5/6 anonim ***** válasza:
Első válaszoló nem szeretett volna megbántani. :) És én mindkettejükkel egyetértek.
2016. júl. 9. 09:35
 6/6 anonim ***** válasza:

A gyülés szerintem egy átlag irás tudó lakheje volt.

Össze gyültek kitalálták a sorozatot ami megkönnyiti a dolgokat és kész.

Ahogy az evésnek is volt sorendje.

A betüknek is kell úgy könnyebb átadni másnak a tudást,többember egyazon módszer szerint haladhat; nincs elakdás,ujjra kezdés,félre értelmezés.

2016. júl. 9. 16:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!