Vajon egy úszni nem tudó ember megmenekülhet a vízbe fulladástól, ha az élete múlna rajta (pl. hajótörés)? Lehet olyan erős az életösztön, hogy "megtanul úszni"? Van ilyenre példa?
én tudok kutyaúszni :D
máshogy nem xD
és elég sokáig bírom :D
egyébként mondták már nekem tok úszni, de ah én nézem magam, akkor olyan bénának tűnök xD
1. Nem életösztön, hanem túlélési ösztön, amire te gondoltál.
2. Hajótörésnél nincs sok értelme úszni, csak elveszi az energiát, pár száz méter úszás meg nem visz közelebb a célhoz. Ilyenkor általában beleszoktak kapaszkodni valamibe, ami fent tartja őket a vízen, pl. egy fadarab, majd következik a hosszú hánykolódás.
3. Gondolom amire te célzol, az az, hogy az ember teljesítőképessége megnő kényszerhelyzetekben, köszönhető az adrenalinnak, ami ilyenkor felhalmozódik a szervezetben. Ilyen kényszerhelyzetet nem nagyon lehet mesterségesen előállítani. Bár a példád elég szar volt, de mindent összevetve igen, igaz, hogy kényszerhelyzetben képesek az emberek olyan dolgokat is csinálni, amikre egyébként nem lennének képesek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!