Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Vajon egy úszni nem tudó...

Vajon egy úszni nem tudó ember megmenekülhet a vízbe fulladástól, ha az élete múlna rajta (pl. hajótörés)? Lehet olyan erős az életösztön, hogy "megtanul úszni"? Van ilyenre példa?

Figyelt kérdés
2010. ápr. 12. 22:36
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Bizonyos szinten az emberben benne van a kutyaúszás képessége, de ez hosszabb távon nem elég.
2010. ápr. 12. 22:58
 2/4 anonim ***** válasza:

én tudok kutyaúszni :D

máshogy nem xD

és elég sokáig bírom :D

egyébként mondták már nekem tok úszni, de ah én nézem magam, akkor olyan bénának tűnök xD

2010. ápr. 12. 23:01
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

1. Nem életösztön, hanem túlélési ösztön, amire te gondoltál.

2. Hajótörésnél nincs sok értelme úszni, csak elveszi az energiát, pár száz méter úszás meg nem visz közelebb a célhoz. Ilyenkor általában beleszoktak kapaszkodni valamibe, ami fent tartja őket a vízen, pl. egy fadarab, majd következik a hosszú hánykolódás.

3. Gondolom amire te célzol, az az, hogy az ember teljesítőképessége megnő kényszerhelyzetekben, köszönhető az adrenalinnak, ami ilyenkor felhalmozódik a szervezetben. Ilyen kényszerhelyzetet nem nagyon lehet mesterségesen előállítani. Bár a példád elég szar volt, de mindent összevetve igen, igaz, hogy kényszerhelyzetben képesek az emberek olyan dolgokat is csinálni, amikre egyébként nem lennének képesek.

2010. ápr. 12. 23:02
 4/4 A kérdező kommentje:
A hajótörés csak egy példa volt szemléltetésként. A lényeg azon van, hogy valaki, aki nem tud úszni, kényszerhelyzetbe kerül.
2010. ápr. 12. 23:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!