Szépen rajzolok?
Hogy érted, hogy képről jól rajzolsz, de látvány után nem?
A kép felé rakod a papírt és lemásolod?
Megtanulni nyilván másolásból lehet, de azt egetrengetően nagy hülyeség kijelenteni, hogy "fejből soha nem rajzolunk". Miért nem? Mert te azt mondtad?
Fejből rajzoltam, parancsolj:
Nekem nem okoz akkora örömet, ha modell, vagy kép után rajzolok, és az sem, hogyha egy rajz teljesen realisztikus, életszerű, és ha ránézek egy leültetett, üres tekintetű, mozdulatlan modellt látok, aki azért van ott, hogy bámuld, és rajzold.
Nyilván NEM lehet ekkora, és ilyen szeme egy élő embernek, és nyilván nem lesz pont olyan, mint a valóság, ha fejből rajzolunk, de kit érdekel? Ilyen megtörténhet a valóságban?
Jah, és nyilván van még mit tanulni, nem csak nekem, mindenkinek.
Vannak helyzetek, amikor az ember megkönnyíti a dolgát egy-egy képpel, de a fullra modell után rajzolás a tanulmányokhoz való.
És de, lehet pontos képet rajzolni fejből, csak te meg én nem vagyunk elég ügyesek hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!