Miket írjak a naplómba? Hova dugjam el ahol nem látják? és egyáltalán hogy kezdjem el?
Kedes Naplóm!
a párnahuzatba
ami ma történt
Szia!
Olyanokat érdemes a naplódba írni,amit mással semmiképp nem osztanál meg,így a naplódnak írod le örömöd-bánatod:):)
Szerintem mindig vidd magaddal akármerre mész,az a legbiztosabb;)
Kezdésnek mondjuk mindig írd le,hogy aznap mi történt veled:)
Írd le hogy milyen napod volt, mit csináltál aznap, írd le a gondolataidat, kire, mire gondoltál.
Amúgy ha gondolod én vigyázhatok a naplódra ^^ xD
Én mindig úgy kezdtem hogy leírtam az adataimat..;)
Egyszer kaptam egy rendes naplót amiben már bent voltak a kérdések..néhány példa a kérdések köszül:
Szó szerint így van írva minden:
"Ez vagyok én:
Név:________________________
Becenév:____________________
Cím:________________________
Telefonszám:________________ Mobilszám:__________________
E-mail:_____________________
Szülinap:___________________
Horoszkóp:__________________
Szül,idő és hely:___________
Hobbik:_____________________
Ki nem állhatom:____________
Ki nem állhatom:____________
Kedvenc együttes:___________
Kedvenc színész/-nő:________
Kedvenc tantárgyak:______________________________________"
Remélem segíthettem! ;)
21:00 vagyok!
A "Ki nem állhatom" csak egyszer van! xD
Attól függ, hogyan szeretnéd vezetni. Ha nem érsz rá minden nap írni bele, akkor elég, ha a fontos dolgokat, az érzelmeidet és gondolataidat írod bele, ez esetben egy komolyabb naplóval van dolgod. Ha azonban minden este tudsz rá szánni 1-másfél órát, akkor írd le minden napodat részletesen, később jó lesz visszaolvasni.
Elkezdeni a legnehezebb, én már 3 éve írok naplót, és az elején még elég gyatrán ment, mert én sem tudtam, mit akarok igazán - de ez nem baj, mert folyamatosan kialakul. Az elejére akár írhatsz bemutatkozást magadról, ragaszthatsz fotót, leírhatod a naplódban szereplő embereket (pl. a családtagjaidat, osztálytársaidat, stb.), de írhatsz egy szép, inspiráló idézetet is. De nem muszáj ilyesmit, belevághatsz egyenesen a közepébe is, kezdheted az első bejegyzésedet a legelső oldalon.
Én azt ajánlom, hogy ilyen formában mindig írj fel dátumot: 2012. december 28. (és ha nem otthon írod, odaírhatod hogy hol vagy éppen)
A naplódnak adhatsz nevet is, így olyan lesz, mintha egy barátodnak vagy barátnődnek írnád, levél formájában. Ha fel szeretnéd dobni, vezethetsz benne különböző listákat, statisztikákat, pontozhatsz dolgokat, ragaszthatsz bele préselt leveleket, rajzolhatsz bele, stb.
A bejegyzéseidben a fontosabb dolgokat kiemelheted színes szövegkiemelővel, vagy írhatod más színnel, más betűtípussal.
Egy-egy naplóbeli bejegyzésednek adhatsz címet is. Pl. tegyük fel, hogy szavalóversenyen voltál, akkor a címe lehet az, hogy "A szavalóverseny". Rakhatsz ehhez kapcsolódó cikkeket, képeket, vagy akár a versedet is beleragaszthatod vagy beleírhatod.
Neten jó kis kitöltögetős tesztek vannak, akár ezeket is kitöltheted, és beleírhatod. ( [link] Itt nagyon jók vannak) Az ilyen kis szösszeneteket egy borítékba is rakhatod, ezt a borítékot ragaszd a naplód végére.
Ennyi tanács jutott eszembe így elsőre, remélem, hasznos volt. :))) Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!