Mindenki be akar rúgni az osztálykiránduláson, de én még soha nem ittam. Mit tegyek?
Kilencedikes vagyok. Jövő hét pénteken és szombaton lesz az osztálykirándulásunk. Az osztálytársaim már legalább 2 hónapja minden áldott nap hangoztatják, hogy "úúúúúúú de be fogunk b_szni", és már el is tervezték, hogy ki milyen piát fog vinni. Ma mindenkit egyesével kérdezgettek, hogy ugye te is inni fogsz? Az a kevéske ember, aki nemmel válaszolt, arra forgatták a szemüket a többiek. Tőlem is kérdezték, én csak megrántottam a vállam.
Nagyon félek. Mi lesz, ha még ennél is szánalmasabbnak fognak tartani, ha semmit nem iszom majd?
Így is szégyellem magam, amiért nincs semmi életem, akkor lehet, hogy ezután végleg megsemmisülök a szemükben?
Az osztály 80%-a volt már részeg, én meg még soha nem ittam. Mit tegyek?
Egyébként nem gyűjtőiskola színvonalú helyre járok, hanem egy rendes gimnáziumba.
Napról napra egyre jobban félek tőle. Az azért elég ciki lenne, ha a 33 főből 32 piával a kezében óbégatva szórakozna, én meg józanul könnyes szemmel ücsörögnék egyedül a szobában.
Vagy én is vedeljek velük? Nem tudom, hogy rám milyen hatással van az alkohol.
Jobban járnék? Talán megszeretnének?
Igazából annyira senkivel nem vagyok szoros kapcsolatban, egy lányt mondanék a barátnőmnek, de szerintem ő is inni fog.
Egy osztálykirándulás tényleg hatalmas élmény, amiről éveken át fog sztorizgazni az osztály, és aki nem tart a többiekkel, az egy szerencsétlen lúzer narad nindenki szemében?
Nagyon érdekel, hogy mások mit gondolnak rólam, ez alapján tudhatom, hogy milyen vagyok. Eddig sajnos egy nulla, de ha elkezdek inni, ez változhat? A külsőmön nem igen tudok változtatni, de jobb fej lehetek? Ha lemajmolom a legmenőbb lány beszólásait, akkor feljebb kerülhetek a népszerűségi ranglétrán?
Vagy ha eltelt az első gimnáziumi év, akkor örökre elkönyveltek a "gáz csájnak"?
15/L
Nem muszáj innod, eleve azt sem hiszem, hogy a tanárok hagyni fogják, hogy a 15 éves diákok piát vigyenek!
De ha valahogy mégis erre kerül a sor, akkor ihatsz, de mindenképp maradj józan, max igyál egy kis sört vagy valami (csak hogy éppen lássák), de nem kell utánozni a többieket!
És ne másolj le senkit, mert az inkább ciki.
Legyél önmagad és ne görcsölj azon, hogy mit gondolnak rólad.;)
Amikor én voltam 15 éves, az osztálykirándulásra maga az osztályfőnök hozott egy demizson saját bort - plusz volt, hogy este beültünk valahová sörözni a három kísérő tanárral.
Nem kiugróan okos, de belevaló és teljesen reálisan gondolkodó ember volt az oszifő, mint minden tanárnak lenni kellene, és azt mondta, felnőttként bármikor kerülhetünk olyan társaságba, amikor elvárják tőlünk az alkoholfogyasztást, és szerinte fontos, hogy mindenki tisztában legyen saját magával, mennyi alkoholt bír, és az hogy hat rá.
Ha nagyon nem akarsz inni, akkor ne igyál - mások kedvéért meg főleg ne -, de ha megbízol magadban, hogy le tudsz állni, akkor nyugodtan próbáld ki egy kisebb mennyiséggel, csak ne részegedj le túlságosan.
Az nem jó, ha te vagy az, aki rettentően majmot csinált magából részegen, de ártani nem árthat, ha belevaló csajszinak tartanak.
Nem kell berúgnod, de egy kicsit nyugodtan ihatsz. Egy este megiszol 2-3 sört, azt kb meg se érzed. óránként egyet elkortyolgatsz látják, hogy iszol valamit és ennyi. Ha nem szereted a sört, akkor vehetsz ízesítettet. Citromos, grapefruitos, meg sokféle gyümölcsös 2-3%-os sör van.
Az ivás nem egyenlő a lerészegedéssel.
Az utolsó meg hülyeséget beszél. Pár pohártól senkinek nem megy tönkre az élete.
Semmiféleképpen ne igyál. Tűnj ki a tömegből. Élő példa, az egyik osztály a sulinkból berúgott az osztálykiránduláson, mert "ez menő". Igazgatóit kaptak. A szüleik nagyon finoman fogalmazva, nem örültek.
Ne igyál, semmiképpen ne igyál! :)
Ki beszél itt részegségről, 8-as 9-es válaszolók?
Ha egy nő vagy akár férfi iszik, az nem jelenti automatikusan, hogy részeg is lesz. Legalábbis én még nem láttam, olyat aki pár sörtől vagy pár deci bortól, a saját hányásába fetrengett. Szóval az ivásnak mindkét nem részéről, van egy kultúrált formája.
A kérdezőnek nem kell berúgnia, de ha úgy gondolja mértékkel(!) nyugodtan ihat.
Nem tudom ki, hogy van vele de nem tartom undorítónak ha egy nő megiszik egy-egy citromos sört, esetleg valami krémlikőrt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!