Megoldaná nekem valaki ezt a két mértani feladatot?
Figyelt kérdés
1. feladat
Az S pont azt ABCD rombusz oldalaitól egyenlő távolságra van és 12 cm-re a rombusz síkjától. Határozd meg az S pont távolságát az ABCD rombusz oldalaitól, ha a rombusz magassága 10 cm.
2. feladat
A szabályos három oldalú gúla SA, SB, SC élei kölcsönösen merőlegesek egymásra és 6 cm-vel egyenlő. Határozd meg az S pont távolságát az ABC síktól.
2016. máj. 24. 15:59
1/4 anonim válasza:
2/4 anonim válasza:
A másodiknál: "6 cm-vel egyenlő".
Nem tudod, mi egyenlő 6 cm-rel?
3/4 A kérdező kommentje:
Humor bizony. :D, köszönöm neked első válaszoló.
Nem tudom, hogy mi egyenlő 6 cm-vel, így volt felírva a táblára a feladat szövege. Szerintem valamit elírt a tanár, szerintem ott nem egyenlő akart lenni, hanem egyenlőek. :D
2016. máj. 24. 20:12
4/4 anonim válasza:
Igen, szerintem is a többesszám maradt le. Így:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!