Ha papíron asperger szindrómás vagyok, akkor lehetek óvónő?
Még csak 14 éves vagyok,de óvónő szeretnék lenni,imádom a gyerekeket.
Semmi szociális problémám nincs,normálisan tudok beszélni,vannak barátaim,nem tanulok sokat,és jó jegyeim vannak.
Az egyetlen baj,hogy papíron fogyatékos vagyok.
Lehet így esélyem?
Alkalmazna bárki is egy fogyatékos óvónőt?
Szerintem gond nélkül.
A lányok/nők alapból sokkal szociálisabbak a férfiaknál, ezért köztük nehezebb is szűrni az aspergert, és sokkal többen tudnak vele együtt is normál életvitelt folytatni.
Egyébként pedig nem kell bemutatnod majd a papírt, ha te nem gondolod fontosnak, senki se fogja kérdezni vagy lenyomozni. A lényeg, hogy te alkalmasnak tartod-e magad erre a hivatásra.
Ja, és az asperger nem fogyatékosság, ha ezt így adták elő neked, az régen rossz.
Egy aspi.
Mikor beiratkozol, alkalmasságin a háziorvos ír majd egy olyat, hogy semmilyen disz-es problémád nincsen és nincs semmilyen eltitkolt betegséged és majd ezt szépen alá kell írni.
lehet hihetetlen, de az óvónők küldik a Pedagógiai Szakszolgálathoz a sajátos nevelési igényűeknek véleményezett gyerekeket (értelmi, észékszervi, beszéd, autizmus, halmozott diagnózisra).
(egy óvónő)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!